ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.8.2024 | 12:39

Μοναξιά ή σχέση;

Διαβάζω κάποιες φορές για ζευγάρια που έχουν διαφωνίες,που λένε ότι δεν περνάνε καλά και γενικά ότι έχουν διάφορα θέματα.Ίσως κάποιοι να μην συμφωνούν,αλλά ακόμα κι αυτό όμως,για μένα είναι καλύτερο απ'το να ζεις την πλήρη μοναξιά.Να μην έχεις κανέναν ούτε για να τσακωθείς που λέει ο λόγος.Θα διαφωνείτε,θα τσακωθείτε,θα τα ξαναβρείτε,τουλάχιστον υπάρχει κάποιος άνθρωπος στη ζωή σου να αλληλεπιδράς.Το να μην υπάρχει κανένας είναι το χειρότερο.Αυτό το λέω κι επειδή κάποιοι σου λένε εσύ είσαι τυχερός που είσαι μόνος,κάνεις ότι θες και μπλα μπλα μπλα.Ε τότε γιατί δεν θέλετε να είστε μόνοι κι εσεις αφού είναι τόσο καλά;Και ψάχνετε όλοι να βρείτε σχέσεις;Μήπως δεν είναι τόσο καλά τελικά;Θα μου πεις,όταν δεν ζήσεις την μοναξιά στο πετσί σου,δεν έχεις ιδέα περι τίνος πρόκειται.
7
 
 
 
 
σχόλια

Κάποιες φορές δεν είναι δική σου απόφαση. Είναι της ζωής.
Και όχι δεν ενέχει τίποτα μεταφυσικό αυτό που λέω.
Κάποιες φορές δεν είναι δική σου επιλογή, η ζωή σε τοποθετεί στη μία ή στην άλλη πλευρά.

Κάθε κατάσταση έχει υπέρ και κατά.Τα βάζεις κάτω,τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πάντως είναι λίγα.Η γνώμη μου είναι πως αν δεν βρεις κάποιο άτομο να το γουστάρεις από αρκετά ως πολύ και να σε γεμίζει επίσης από αρκετά ως πολύ και όλο αυτό να είναι και αμοιβαίο(που συνήθως δεν είναι)καλύτερη είναι η μοναξιά.Προσωπικα δεν μπορώ να λειτουργησω σε συμβατική σχέση.Αν εσύ μπορείς ,όπως τόσοι και τόσοι,ρίξε λίγο τα στάνταρ σου και σύντομα θα είσαι σε σχέση.Ευκολακι είναι.

@ Serena
Ναι, αλλά όταν κάποιος/α "δε μπορεί να λειτουργήσει σε συμβατική σχέση" υψηλά στάνταρ δε σημαίνει αυτό ;
Επομένως, αν δε ρίχνει τα στάνταρ του σημαίνει ότι δε μπορεί να το κάνει και να λειτουργήσει συμβατικά (βλέπε συμβιβαστικά) · οπότε μόνο σαν εύκολο δεν το βλέπω, με αποτέλεσμα τη μοναξιά για την οποία ο εξομολογούμενος (και πολλοί άλλοι) παραπονιέται...
Νομίζω, το να ρίχνει κάποιος τα στάνταρ του -έστω και λίγο- όπως λες, είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα.

Όλα θέλουν θυσίες. Αν μείνεις μόνος θυσιάζεις την συντροφικότητα για την ελευθερία σου. Αν έχεις κάποιον θα χρειαστεί να κάνεις υποχωρήσεις για να μπορέσεις να συνυπαρξεις μαζί του. Τώρα όλοι αυτοί που τα λένε αυτά δεν είναι απαραίτητα καλοί σύμβουλοι. Ουκ ολίγους βλέπουμε που κάνουν τις τοξικοτερες επιλογές για σχέση. Οπότε λογικό να μην την παλεύουν όταν έχουν να κάνουν με όλα τα red flags του κοσμου αλλά μπορεί και οι ίδιοι να είναι τέρμα εγωιστές. Αν είσαι με κάποιον που ταιριάζεις και έχετε και οι δύο διάθεση να θυσιαζεστε για τον άλλον δεν βλέπω για ποιο λόγο δεν μπορεί να λειτουργήσει η σχέση. Επίσης δεν έχουν όλοι τη δύναμη να ξεφύγουν από μια τοξική σχέση ή ακόμα και από μια σχέση που τους βολεύει οπότε γκρινιάζουν για να γκρινιάζουν και μετά πίσω σε αυτό που ξέρουμε. Όμως αυτό δεν χρειάζεται να επηρεάζει εσένα. Επικεντρώσου στο να βρεις έναν άνθρωπο κατάλληλο για εσένα που σου αρέσει και άσε τον κάθε γκρινιάρη στην γκρίνια του.

Αυτά που γράφεις, μας τα έχουν ξαναπεί και άλλοι πάμπολλες φορές, εδώ και αιώνες. Καμμία πρωτοτυπία.
Έχει γεμίσει ο κόσμος κλαψιάρηδες που άλλοι δεν εκτιμούν τα θετικά της μοναξιάς τους και άλλοι (κάνουν πως) δεν εκτιμούν τα θετικά της σχέσης που έχουν. Όλοι αυτοί με παρωπίδες εννοείται, αφού διακρίνουν μονάχα τη μία πλευρά.
Το "ουδέν κακόν αμιγές καλού" σαν φράση, ούτε που το έχουν ξανακούσει.
Κατά σύμπτωση επίσης, όλοι αυτοί αρέσκονται στο παντός καιρού τσουβάλιασμα. Και δεν καταλαβαίνουν πως άμα βάζεις ντομάτες και αχλάδια στο ίδιο σακί δε θα μπορέσεις να τα "πουλήσεις"...
Άλλο να έχεις κάποιον να διαφωνείς και να τσακώνεσαι σε πολιτισμένα πλαίσια μία στο τόσο και άλλο να μαλλιοτραβιέσαι καθημερινά και να πηγαίνει η ψυχή σου στα τάρταρα οπότε χίλιες φορές καλύτερη η πλήρης μοναξιά.
Και να τη βράσω την αλληλεπίδραση αν είναι να με φορτώσει κακές επιρροές, ενοχές, κατάθλιψη, νεύρα και ποικίλα άλλα ψυχολογικά.
Όσο για αυτούς που λένε πως είσαι τυχερός που είσαι μόνος, μα και εσύ από την πλευρά σου υποστηρίζεις ακριβώς το ίδιο για εκείνους · οπότε μιας και όπως γράφεις ΌΛΟΙ ψάχνατε για σχέσεις, και αυτοί επίσης έζησαν εξίσου τη μοναξιά στο πετσί τους ώστε να ψάξουν · η πραγματική διαφορά σας λοιπόν είναι μία και μοναδική : ότι αυτοί πρόκοψαν και κατάφεραν να βρουν κοπέλα για να κάνουν σχέση, ενώ εσύ απέτυχες παταγωδώς · έτσι, σου τονίζουν επιμελώς κάποια αναμφισβήτητα θετικά της μοναξιάς (όπως το να κάνεις ό, τι θες) για να σε παρηγορήσουν μπας και ηρεμήσεις.
Πράγμα που φυσικά δεν πετυχαίνουν, για αυτό και βρίσκεσαι εδώ γράφοντας την συγκεκριμένη εξομολόγηση.

Scroll to top icon