ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.9.2024 | 09:07

Κουμπάροι..

Καλησπέρα ! Εδώ και περίπου ένα χρόνο εγω και ο άνδρας μου έχουμε δεχτεί την πρόταση ενός ζευγαριού να τους παντρέψουμε , όλα καλά ως εδώ συνεχώς κάνουμε παρέα και τα έχουμε βρει καλά αν εξαιρέσεις κάποια πραγματάκια. Στην αρχή της πρότασης μας έπιασαν πολύ κοντινά πρόσωπα του ζευγαριού και μας μίλησαν με τα χειρότερα λόγια για εκείνους αλλά το αγνοήσαμε . Γενικά μέσα στην οικογένεια γίνονται πολλά μπερδέματα και ο ένας κατηγορεί τον άλλο μετά τα βρίσκουν και πάει λέγοντας . Μέχρι στιγμής σε 2 περιστατικά έχουν αναμείξει τρίτα άτομα και εμένα και τον σύζυγο μου αλλά το θέμα υποτίθεται πως έχει ξεκαθαριστεί . Πρόσφατα ενώ ο άντρας μου κάνει παρέα με τα αδέρφια του κουμπάρου μας και ενώ οι οικογένειες έχουμε γνωριστεί μεταξύ μας αναμέναμε την πρόσκληση για το γάμο της αδερφής του κουμπάρου μας , που δεν ήρθε ποτέ .δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις αλλά ο γάμος είναι ανοιχτός και είναι καλεσμένα ακόμη και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση . Ο άντρας μου δεν ασχολήθηκε παραπάνω εγω όμως το θεώρησα τεράστια προσβολή και το θέμα έχει συζητηθεί και με τους κουμπάρους μας που μας είπαν «έχετε δίκιο», «έπρεπε να σας καλέσουν» κλπ . Από την άλλη δε η κουμπαρά μου με είχε ενημερώσει πως ο σύζυγος της αδερφής του κουμπάρου μου με κακολογουσε , η κουμπαρά μου για δικούς της λόγους δεν μίλαγε με όλους αυτούς και τώρα τα έχουν βρει κάνουν παρέα και τα δικά μου ερωτηματικά μένουν αναπάντητα . Αρχικά γιατί εμείς σαν ζευγάρι παίρνουμε τέτοια αντιμετώπιση χωρίς να δώσουμε δικαιώματα το τονίζω αυτο και δεύτερον εσείς το θεωρείται φυσιολογικό σε ένα ανοιχτό γάμο να μην καλείς τους κουμπάρους του αδερφού σου με τους οποίους δεν έχεις και προηγούμενα ; Δεν είναι ούτε για το γάμο ούτε για το τραπέζι αλλά έψαχνα μέχρι και δώρο .. το έχω εκλάβει τεράστια προσβολή , ρίχνω ευθύνη στους κουμπάρους μου και πλέον με τόσα μπερδέματα που γίνονται + όλο αυτό σκέφτομαι ακόμη και να πάρω πίσω το λόγο της κουμπαριάς γιατί θεωρώ πως δεν με σέβονται ούτε εμένα ούτε τον σύζυγο μου .
4
 
 
 
 
σχόλια

Γιατί παρεξηγείστε ήθελα να ήξερα. Αν κάποιος δεν με θέλει στον γάμο του, δεν θα πάω κι είναι οκ. Δεν θα σταματήσει η γη να γυρίζει για κανέναν. Παραδειγματιστείτε από τον άνδρα σας που έχει πιάσει το νόημα....

και επειδή σας πρότειναν κουμπαρια (τόσο στενούς δεσμούς έχετε, ΟΧΙ βέβαια) εσείς είπατε το ναι κ τ κρατάτε ακόμα? ΑΚΥΡΟ και τέλος και κόβεται κ επαφές αφού έχετε ράμματα γ τ γουνα τους Ψάχνετε για μπερδέματα και τ βρίσκεται Άντε κ σε περισσότερα, τα θέλετε κ σας (σου) αρέσουν τ ξεκατινιασματα Και όλα αυτά γ μια κουμπαρια, τ πλέον άκυρο και ηλίθιο πράγμα του πλανήτη, γελάνε κ οι τρίχες απ τ βόδια

Σας έχουν μιλήσει με τα χειρότερα λόγια για τους κουμπάρους αλλά το αγνοήσετε, έχουν γίνει διαφορά μπερδέματα μαζι με αλληλοκατηγοριες αλλά το προσπερασατε και τώρα έχετε προσβληθεί που δεν είστε καλεσμένοι στον γάμο της αδερφής του κουμπάρου ενω και οι κουμπαροι συμφωνούν μαζί σας ότι είναι λαθος που δεν σας καλεσαν, ωστοσο κανουν παρεα μαζι τους παρ ολο που ο σύζυγος της αδερφής του κουμπάρου σε κακολογουσε.
Το 'χω. Βρες άλλους κουμπάρους.

Η γνώμη μου είναι πως έχεις απόλυτο δίκιο. Αναξιοπιστία και χοντροκοπιά βασιλεύει ανάμεσά τους.
Βασικά ο κουμπάρος είναι που περισσότερο από όλους βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και ναι, είναι μεγάλη προσβολή να μη σας καλέσουν τη στιγμή που έχετε αναλάβει μία τόσο σοβαρή απόφαση.
Οι κουμπάροι, ακόμα και να μην είναι αρχικά, γίνονται φίλοι στην πορεία με το ζευγάρι. Και βοηθάνε στη "στερέωση" ενός γάμου, χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες πάνω σε αυτό.
Θα πω μόνο, ότι έχουν μεγάλη σημασία πάνω στη μελλοντική εξέλιξη ενός ζευγαριού · και στα λέει αυτά ένας που προσωπικά δεν δίνει δεκάρα για γάμους, κουμπαριές και λοιπά "πατροπαράδοτα" ήθη και έθιμα, αλλά που ταυτόχρονα αναγνωρίζει τη βαρύτητα που έχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Στη θέση σου, θα έπαιρνα πίσω το λόγο και θα "έκοβα λάσπη" ακόμα και για παρέα.

Scroll to top icon