ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.9.2024 | 19:22

Εγώ -αυτός και η μαμά.

Πριν περίπου ένα χρόνο γνώρισα ένα παλικάρι 30 χρονών και ξεκινήσαμε να γνωριζόμαστε καλύτερα.... Στην αρχή υπήρχε έντονη χημεία περνούσαμε πολύ ωραία αν και έβλεπα ότι ανοίγεται πολύ γρήγορα και ο σοφός λαός λέει όπου ακούς πολλά κεράσια..... γι αυτό ήμουν επιφυλακτική.....Σε συζητήσεις που κάναμε μου έλεγε πως δεν έχει πάει ποτέ διακοπές και γενικά δεν έχει σπουδάσει και δεν έχει κάνει πράγματα για τον εαυτό του και αυτό οφείλεται στο ότι δούλευε πολλές ώρες στην οικογενειακή επιχείρηση. Περνούσε ο καιρός και τα πηγαίναμε πολύ καλά έκανε πρώτη φορά στην ζωή του πράγματα. Πηγαίναμε εκδρομές , σε escape room και ήμασταν μια χαρά . Στην πορεία της σχέσης δημιουργήθηκαν κάποια ζητήματα όπως για παράδειγμα οι φίλοι του μου έλεγαν για τις πρώην σχέσεις του.....στην αρχή μου φαινόταν περίεργο γιατί ποιος φυσιολογικός φίλος αντί να μάθει την νέα κοπέλα του μιλάει για τις πρώην...και στη συνέχεια επειδή κατάλαβε ότι με ενοχλούσε και τους εξήγησε πως δεν είναι ωραίο και αυτοί συνέχιζαν. Η στάση τους αυτή με έκανε να μην θέλω να βγαίνω μαζί τους γιατί δεν με σεβόντουσαν ... Αφού λύθηκε αυτό το θέμα ... μου είπε να μετακομίσουμε μαζί... πήγαμε στο σπίτι του και ακριβώς από πάνω του έμενε η μητέρα του. Όλη την ώρα έμπαινε μέσα στο σπίτι, άνοιγε τις κατσαρόλες ...με είχε πιάσει μέχρι και στην τουαλέτα ... μια μέρα μου είπε ότι τον μοιραζόμαστε, γυρνάγαμε από ραντεβού και έλεγε γιατί δεν με πήρατε μαζί σας να δοκιμάσω και εγώ από το φαγητό ...με μπέρδευε με το όνομα της πρώην του και γενικά πολλά.... αυτός επειδή έλειπε πολλές ώρες στην επιχείρηση σεζόν ήμουν μόνη μου σε έναν ξένο τόπο δίχως φίλους και συναισθήματα πως με ελέγχουν όλη την ώρα. Έφτασα σε σημείο να σκάσω και έχασα τελείως τον εαυτό μου.... Μην μένετε σε καταστάσεις που δεν αντέχετε εγώ κέρδισα μια ωραία κατάθλιψη... Εσείς πως θα νιώθατε;;;;;;
7
 
 
 
 
σχόλια

Του τρελού. Να μπαίνει η εν δυνάμει πεθερά στο σπίτι ανά πάσα ώρα και στιγμή και να ανοίγει τις κατσαρόλες! Ας της άφηνες ένα μπόλακι εξω απο την πορτα! Κλαμα!
Γιατί δεν άλλαξες κλειδαρια; Ο φίλος σου το γνώριζε αυτό και το δεχόταν η δεν του ειχες πει τιποτα; Τα γράφεις σκόρπια και δεν βγαζω ακρη.. Τέλος πάντων όχι δεν θα πάθαινα κατάθλιψη ,θα μιλούσα στον φίλο μου και εάν δεν έβαζε την μάνα του στην θέση της θα έφευγα και θα επέστρεφα στο πατρικό μου ή όπου εμένα πριν μετακομίσω σπίτι του.
Και θα ένιωθα ανακούφιση όχι θλίψη.

Ήμουν κι εγώ σε μια παρόμοια κατάσταση για πολλά χρόνια και σε νιώθω αρκετά. Το να απομακρυνθείς δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμη ή ότι πρέπει να αποδείξεις κάτι, αλλά δυστυχώς θέλει πάρα πολύ δουλειά αν τον αγαπάς... αλλά δεν φταίει μόνο η "κακιά πεθερά". Βοήθησε τον να βρει τα αίτια στο πιο κλειστό "οικογενειακό" περιβάλλον. Οτι και να επιλέξεις να μην μεταφέρεις αυτή την εμπειρία στον επόμενο άνθρωπο που θα ήθελες να μοιραστείς τη ζωή σου, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός. Κάθε νέα σχέση αξίζει να έχει τη δική της ευκαιρία.

Πέρα από τα αλλοπρόσαλλα που συνέβησαν, εγώ στέκομαι πως για να συνεχίζεις μαζί του και να τα ανέχεσαι όλα όσα γράφεις, κάτι σου γυάλισε σε αυτόν. Και ήταν η αιτία να "μείνεις σε κατάσταση που δεν αντέχεις" όπως λες και που δεν σου ταίριαζε για περίπου ένα χρόνο...
Τα "καμπανάκια" δε χτύπησαν στο τέλος, χτυπούσαν από την αρχή που σε έκαναν επιφυλακτική · και όμως επέλεξες να τα αγνοείς.
Συνεπώς, η κατάθλιψη δεν ήρθε και εγκαταστάθηκε από μόνη της · έδωσες και εσύ αγώνα για να την κερδίσεις.
Μία διαισθητική γυναίκα μου είχε δώσει κάποτε την εξής συμβουλή :
"Να δίνεις πάντα βάση στην πρώτη εντύπωση, επειδή σχεδόν πάντα είναι η σωστή... και ιδίως όταν είναι κακή !"

Ίσως δεν είχε την εμπειρία η κοπέλα να καταλάβει εξαρχής κάποια πράγματα και το γεγονός ότι οι φίλοι του και η μάνα του ήταν ανεκδιηγητοι να μη σημαίνει ότι ήταν και ο ίδιος. Άλλωστε στην εξομολόγηση δε λέει κάτι για τη δική του συμπεριφορά αλλά για τους άλλους του κύκλου του. Έπρεπε να το συζητήσει μαζί του και αυτός απ' τη μεριά του να τους βάλει όρια ειδικά στη μανα του. Τώρα αν δεν το έκανε,φταίει και αυτός. Δεν το διευκρινίζει κάπου αυτό.

12.9.2024/03:03
Όχι, δεν γίνεται. Τα "Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι" και "το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει" δεν έχουν βγει άδικα. Και στην περίπτωση του τύπου δεν ισχύει μόνο το ένα, αλλά και τα δύο.
Ένα στραβό γεγονός μπορεί να είναι σύμπτωση, άντε πες και ένα δεύτερο. Από το τρίτο και μετά, παύει να είναι σύμπτωση : ο τύπος ήταν τουλάχιστον ιδιόρρυθμος. Και από τη στιγμή που σου προτείνουν μετακόμιση, οφείλουν να προσαρμόζονται και στο δικό σου τρόπο ζωής και συνηθειών αντί να συμβαίνει το αντίθετο όπως εδώ και να γίνεται "του τρελού" όπως γράφει η Miss Rainbow πιο πάνω.

Scroll to top icon