ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.9.2024 | 21:31

Ζωή από την αρχή

Πριν από ένα χρόνο περασαμε μια μεγάλη κρίση με την σχέση μου στην οποία ενσωματώθηκαν κι άλλα προβλήματα όπως το γεγονός ότι δεν μας άρεσε η πόλη που ζούμε. Ο φίλος μου αποφάσισε (μόνος του) ότι πρέπει να πάρουμε μια απόσταση για να δούμε εάν μπορούμε να το σωσουμε και κυρίως για να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας. Κοινή επιθυμία και των δύο ήταν να μεταφερθούμε σε επαρχιακή πόλη. Εκείνος λοιπόν έφυγε εν μια νυκτί (υπερβολή - 2-3 μήνες από την ανακοίνωση) ενώ εγώ έμεινα πίσω μη ξέροντας εάν έχω σχέση ή όχι. Πέρασα πολύ μεγάλο ζόρι, έκανα μόνη μου την μετακόμιση ενώ παράλληλα δούλευα αλλά ευτυχώς βρήκα ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο. Έχοντας περάσει λοιπόν ενα 8μηνο έχω βάλει την ζωή μου σε τάξη, ζω άνετα, βάζω ένα πολύ μικρό ποσό στην άκρη μηνιαίως για παν ενδεχόμενο, πρόσφατα πήρα και αύξηση και έκανα 1-2 φίλους που δεν είχα εδώ που μένω. Είναι στιγμές που σκέφτομαι ότι θέλω να πάω εκεί που βρίσκεται εκείνος γιατί μου λείπει (κ λέει πως με περιμένει) αλλά από την άλλη μόλις έχω φτιάξει την ζωή μου ξανά από το μηδέν. Να μείνω ή να φύγω;
4
 
 
 
 
σχόλια

Η εξομολόγηση σου ξεχειλίζει από ηρεμία και ανακούφιση,οπότε να μείνεις εκεί που είσαι και μπράβο σου για όσα έχεις καταφέρει.Βάλε Χ στο παρελθόν και προχώρα για ακόμα καλύτερα πράγματα!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείται ταμπού η ζωή σε μια επαρχιακή πόλη. Εδώ που τα λέμε, προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής – λιγότερο άγχος και συχνά πιο ανθρώπινους ρυθμούς. Βέβαια, πολλοί στις μεγαλουπόλεις θεωρούν ακόμα και τους 'φτωχούς' της επαρχίας (γενικά μιλώντας, και όχι απαραίτητα σε υλικούς όρους) σνομπ, λες και η αξία κάποιου εξαρτάται από το πόσο κοντά είναι σε ένα αστικό κέντρο. Ναι , οκ οι ευκαιρίες μπορεί να μην είναι τόσες, αλλά εξαρτάται πάντα από το τι προτεραιότητες έχεις. Αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι ο φίλος σου φαίνεται να αποφάσισε μόνος του να αλλάξει τη ζωή σας χωρίς να λάβει υπόψη τις δικές σου σκέψεις. Δεν είναι τυχαίο ότι εσύ έμεινες πίσω να βρεις τη λύση μόνη σου, να κάνεις τη μετακόμιση, να φτιάξεις τη ζωή σου από την αρχή, ενώ εκείνος έφυγε χωρίς να βρείτε μια κοινή λύση. Είναι περίεργο πώς κάποιοι, παρόλο που ψάχνουν αλλαγές στη ζωή τους, δεν καταφέρνουν καν να προχωρήσουν πέρα από τα γνώριμα όριά τους. Αλλά τώρα φαίνεται ότι εσύ, η οποία έμεινες πίσω να σηκώσεις τα βάρη, τελικά τα κατάφερες μια χαρά. Ίσως το θέμα δεν είναι τόσο η γεωγραφία, αλλά ποιος πραγματικά έχει τη δύναμη να αλλάξει και να προσαρμοστεί. Αποφάσισε τι σε γεμίζει πραγματικά και αν αξίζει να αφήσεις τη ζωή που έχεις φτιάξει. Έχεις σταθεί στα πόδια σου, και η απόσταση δείχνει ότι εσύ ήσουν η πιο σταθερή στη σχέση. Το ζήτημα δεν είναι να επιστρέψεις εσύ, αλλά αν εκείνος μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή που έχεις δημιουργήσει. Αν δεν είναι πρόθυμος να κάνει αυτό το βήμα, τότε ίσως ήρθε η ώρα να δεις ποιος τελικά θέλει σχέση και ποιος απλά ψάχνει κάπου να παρκάρει προσωρινά.

Πως μπορείς να εμπιστευτείς ξανά έναν άνθρωπο που σε παράτησε; Ήταν κοινή σας επιθυμία να φυγετε μαζί και έφυγε μόνος του. Σε περιμένει λεει αλλά και αν δεν πας δεν θα ρυτιδιασει απο την θλιψη. Ασ' τον να περιμενει λοιπον και συνέχισε την ζωή σου μακρυα του.

Στη θέση σου, εγώ θα έμενα. Θα σκεφτόμουν, ότι όπως εκείνος αποφάσισε και για τους δύο να "πάρουμε μία απόσταση", εγώ αποδείχθηκα ακόμα πιο αποφασιστική και έφτιαξα ξανά τη ζωή μου από το μηδέν ακριβώς λόγω της απόστασης που επέλεξε εκείνος.
Θα αφήσω λοιπόν στρωμένη ζωή που έχτισα με κόπο για να ξαναγυρίσω σε μία σχέση που είχε ήδη προβλήματα ;
Θα τον ξεπεράσεις εντελώς · άστον να περιμένει.

Scroll to top icon