Η επιστροφή των Hot Chip και Róisín Murphy

Η επιστροφή των Hot Chip και Róisín Murphy Facebook Twitter
0

Αυτή την εβδομάδα ακούσαμε live τα νέα άλμπουμ των Hot Chip και της Róisín Murphy.

Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε και είδαμε δύο διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης των νέων κομματιών, προσέγγισης και ενσωμάτωσης τους στις ζωντανές εμφανίσεις.

Η Róisín Murphy επανέρχεται στην δισκογραφία μετά από 8 χρόνια, εξελίσσοντας την μουσική πρόταση της. Το νέο άλμπουμ είναι σαφώς περισσότερο low tempo από το προηγούμενο αλλά και από τις προσδοκίες του κοινού.

Στο ίδιο κλίμα είναι και η νέα περιοδεία η οποία περιλαμβάνει το νέο άλμπουμ, ελάχιστα παλιά b-sides, λίγο από moloko και μερικές διασκευές Ιταλικών τραγουδιών. Όμως κανένα από τα μεγάλα hit της Róisín Murphy όμως, όπως πχ Overpowered, You know me better, Let me know κλπ. Πράγμα που δείχνει ότι επικεντρώνεται απολύτως στη νέα δουλειά & την εξέλιξη.

Διαπίστωσα πως πολλά κομμάτια που είναι στο νέο ύφος, όπως το εκπληκτικό exile, ακούγονται καλύτερα με την παραγωγή του άλμπουμ από ότι η ζωντανή εκτέλεση.

Επίσης, το κοινό φαίνεται να περίμενε την παλιά και γνώριμη ταυτότητα της, μιας και η μοναδική χορευτική στιγμή, το Jealousy, ήταν και το δυνατότερο σημείο της βραδιάς.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως αυτό το set list θα λειτουργήσει στο Glastonbury ή το Sonar, αλλά πιστεύω πως αυτή η εμφάνιση ήταν πειραματική.

Η ίδια πάντως παραμένει πανέμορφη και γεμάτη ενέργεια.

Σε αντίθεση με την Róisín Murphy, οι Hot Chip ανακατέψανε τα νέα κομμάτια με τα παλιά τους, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα σειρά μελωδιών. Κατά την γνώμη μου, έτσι ήταν ευκολότερο να επικεντρωθούμε στα νέα κομμάτια, μιας και με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζανε εύκολα και φαινόταν η διαφορά.

Η μπάντα ετοίμασε το νέο δίσκο μετά από το συνηθισμένο διάλειμμα τους όπου ασχολούνται με τα άλλα project (2 bears, new build κλπ) και επανέρχονται στη δισκογραφία με το γνώριμο στυλ τους (συνθεσάιζερ, κιθάρες, ντραμς) σε εξελιγμένη μορφή. Και αυτοί σε πιο low tempo ρυθμούς συγκριτικά με τις προηγούμενες δουλειές.

Το gig άρχισε δυνατά με το Huarace Lights και συνέχισε με παλιότερα δυνατά κομμάτια ανακατεμένα με νέα. Μου άφησε την αίσθηση ότι άκουσα όλα όσα θα ήθελα να ακούσω.

Κομμάτια του άλμπουμ που δεν με έπεισαν προηγουμένως, όπως το Need You Now, ακούγονται πολύ καλύτερα σε ζωντανή εκτέλεση, περισσότερο δυναμικά και σε ομοιογένεια με το υπόλοιπο set list. Γίνεται σαφές ότι δεν είναι πλέον πρωτάρηδες στο χώρο, έχουν πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας και αποδείξανε ακόμα μια φορά ότι ξέρουν να κάνουν πάρα πολύ καλή ποπ.

Αναμένω τον Νοέμβριο για να ξαναδώ και τα δύο gig και πώς θα εξελιχθούν μετά από μια busy καλοκαιρινή περίοδο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ