Πρόσκληση για γεύμα από δυο κυρίες, Σάββατο μεσημέρι στο Γκάζι. Από τη μια το ξενύχτι της Παρασκευής και από την άλλη το κέντρο της Αθήνας που έχει μόλις ανοίξει, μετά από τα επεισόδια που τις τελευταίες εβδομάδες είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί και μια κίνηση απερίγραπτη δυσκολεύουν τα πράγματα. Το ταξί με παρατάει στο Σύνταγμα και κατεβαίνω να πάρω το μετρό που θα φτάσει σε 8 λεπτά. Το θέμα είναι ότι ήμουν ήδη αργοπορημένος. Επιτέλους φτάνω στο Pasta La Vista: οι δυο κυρίες απολαμβάνουν ένα ποτήρι λευκό κρασί στο μπαρ και συζητούν εύθυμα, μάλλον δεν έγινε και πολύ αισθητή η καθυστέρησή μου. Μου προσφέρουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και καθόμαστε στο τραπέζι που έχουν κρατήσει για μας. Ενώ ρίχνω μια ματιά στο μενού, ο Στράτος Αργυρίου, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, με πληροφορεί ότι ετοιμάζει το καινούργιο του μενού με καλοκαιρινές, πιο ελαφριές γεύσεις και με μειωμένες τιμές. Ενδιαφέρον ακούστηκε αυτό και του ζήτησα να μας ετοιμάσει κάποια από αυτά τα πιάτα. Ξεκινάμε με το καλωσόρισμα από ζεστή φοκάτσια, πάστα μελιτζάνας και κομμάτια φρέσκιας ντομάτας. Μια σαλάτα από δροσερό μαρούλι με ρόκα, παρμεζάνα, πεπόνι, μπαλάκια γκοργκοτζόλας και σος μουστάρδας, καρπάτσιο μοσχαριού αρωματισμένο με λεμόνι, συνοδευμένο με ρόκα και παρμεζάνα, και διαφορά ψητά λαχανικά με σος μουστάρδας ικανοποίησαν τη μεγάλη μας όρεξη. Η συνέχεια δίνεται με κόκκινα ραβιόλια, χρωματισμένα από φρέσκια ντομάτα, γεμισμένα με αστακό και μια σος από ντομάτα και σολομό, καθώς και με νιόκι με αρωματικό πέστο φρέσκου βασιλικού. Το γεύμα μας το συνοδεύουν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τις σχέσεις των ανθρώπων με τον εαυτό τους και τους άλλους, κρασί και χαρούμενες μουσικές.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Rakkan Restaurant & Bar: Γεύσεις και μυρωδιές της θάλασσας στο κέντρο της Αθήνας
Νέες προσθήκες στην ομάδα, στις γεύσεις και στην αισθητική δημιουργούν μια νέα ανανεωμένη εικόνα που αλλάζει τα δεδομένα.
| The LiFO team
Fogg: Ένα pop-up restaurant με το πιο δημιουργικό μενού και πανοραμική θέα στην Αθήνα
Κάτι νέο έρχεται στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας και όχι, δεν ήρθε για να μείνει!
| The LiFO team
Το Supper Club του Mona επιστρέφει με νέο πρόγραμμα pop-up γαστρονομικών εκδηλώσεων στο Μοναστηράκι
Το επιμελημένο πρόγραμμα δείπνων θα πραγματοποιηθεί σε πέντε ημερομηνίες από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, τόσο για το κοινό όσο και για τα μέλη του House of Shila.
| The LiFO team
Lygaria Farm & Kitchen: Ένα διαφορετικό, βιώσιμο εστιατόριο στην Κέα με γνώμονα την φύση
Με επικεφαλής τον chef Uriel Eshet που πιστεύει ακράδαντα ότι το απλό φαγητό μπορεί να είναι εκπληκτικό
| The LiFO team
Prac·sitele: Νέα άφιξη απο την Ιταλία με αγάπη
Η ιταλική φινέτσα προσγειώθηκε στην οδό Πραξιτέλους και μας υποδέχεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
| The LiFO team
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού