Νικόλας
Ο Νικόλας στο Χαλάνδρι ξέρει από ωραίους μεζέδες
Μετρά μόλις λίγους μήνες παρουσίας στο κοσμοπολίτικο Χαλάνδρι, όμως γρήγορα, στόμα με στόμα, ο Νικόλας άρχισε να γίνεται γνωστός για τους μερακλίδικους μεζέδες του. Η νέα άφιξη στην περιοχή είναι εδώ για να νοστιμίζει τα καλοκαίρια αλλά και τους χειμώνες σου.
Ειδικά τώρα που έπιασαν οι πρώτες ζέστες θα εκτιμήσεις παραπάνω τα πιάτα του, καθώς θα τα απολαύσεις στην όμορφη αυλή με τα λουλούδια και το μίνιμαλ ντεκόρ ενός κλασικού μεζεδοπωλείου.
Ο Δημήτρης, που είναι και ιδιοκτήτης, το κατέχει πολύ το θέμα φαγητό. Με σπουδές αρχικά στη Le Monde κι έπειτα στη Γαλλία, αφού εργάστηκε σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης και του Σίδνεϊ, δημιούργησε ένα μενού που κουβαλάει μέσα του τις νοστιμιές της Ελλάδας αλλά και τεχνοτροπίες απ’ το εξωτερικό.
Ένα πλούσιο μενού στο οποίο συνυπάρχουν αρμονικά θαλασσινά και κρεατικά, ανάλογα με την όρεξη και για κάθε γούστο. Πάνω απ’ όλα, όμως, πιάτα φτιαγμένα με μπόλικο μεράκι, επιλέγοντας καθημερινά ό,τι πιο φρέσκο παίζει στην αγορά.
Αν σου αρέσουν τα καυτερά, θα υποκλιθείς στη σπιρτάδα της χειροποίητης τυροκαυτερής του, ενώ θα μας θυμηθείς αν προτιμήσεις τα νεοϋορκέζικης έμπνευσης μπιφτέκια του μενού.
Σίγουρα, πάντως, για μια πρώτη γνωριμία αξίζουν τα μανιτάρια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, λάδι τρούφας και φιστίκι Αιγίνης, το «μεθυσμένο γράμμα» που δεν είναι άλλο από φέτα τυλιγμένη σε κρούστα με ρακόμελο και μέλι, οι γαρίδες φρικασέ αλλά και το «χταπόδι της Ακαθής» που τηγανίζεται σε παρθένο ελαιόλαδο με κάππαρη και ρίγανη.
Τα υπόλοιπα αξίζει να τα ανακαλύψεις από κοντά, συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί ή τσιπουράκι. Extra tip: Παρασκευή και Σάββατο καλό θα ήταν να κάνεις κράτηση.
Νικόλας, Θεμιστοκλέους 6, Χαλάνδρι, 210 6839337, FB: Νικόλας Χαλάνδρι