Pizza Dal Professore: Μια λαχταριστή pizza στη Στοά Μπολάνη
Το ζυμάρι με το φυσικό προζύμι, ψήνεται στον ιταλικό φούρνο με πορώδη πέτρα, δημιουργώντας ένα τραγανό αποτέλεσμα.
Το Pizza Dal Professore είναι το ολοκαίνουργιο pizza spot του κέντρου της Αθήνας, «παιδί» των Ηλία Ανθίδη, Σπύρου Κερκύρα και Πάτροκλου Κουδούνη.
Στενός τους συνεργάτης και εμπνευστής της πρωτότυπης ζύμης της πίτσας δεν είναι άλλος από τον chef patron του trattoria restaurant Dal Professore στο Μαρούσι, Νίκο Δημητροκάλη.
Ο «καθηγητής», μετά από ταξίδια στην Ιταλία και απανωτούς πειραματισμούς και δοκιμές, κατέληξε στην ιδανική συνταγή η οποία περιλαμβάνει τρία διαφορετικά αλεύρια.
Το ζυμάρι με το φυσικό προζύμι, ψήνεται στον ιταλικό φούρνο με πορώδη πέτρα, δημιουργώντας ένα τραγανό αποτέλεσμα, με υφή σχεδόν σαν σφολιάτα και εξωτερικό σώμα που περικλείει ένα ελαστικό πυρήνα γεμάτο με «κυψέλες» αέρα.
Η ελαφριά, τραγανή ζύμη συνοδεύεται με εξαιρετικής ποιότητας ολόφρεσκα υλικά και σερβίρεται – ή παραδίδεται στον χώρο σας – ζεστή και λαχταριστή.
Οι «αλμυρές» εκδοχές της συνοδεύονται από δύο γλυκιές συνταγές ενώ αν περάσετε από την Στοά Μπολάνη – και μόνο εκεί - μπορείτε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα focaccia sandwiches με γέμιση από φρεσκοκομμένα, διαλεχτά αλλαντικά.
Κολοκοτρώνη 3 (Στοά Μπολάνη), Σύνταγμα, Τηλ. (Delivery) 21 1182 8508