After Summer

Πέντε βεράντες και αυλές που επιμηκύνουν τo φετινό καλοκαίρι.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 2.9.2010 | 11:32

Το Βαρούλκο με τα λευκοντυμένα τραπέζια του κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, με φόντο τη λαμπερή Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο, δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο περιβάλλον. Όσο όμως και αν είναι μαγική η θέα, τα πιάτα του σεφ και ιδιοκτήτη Λευτέρη Λαζάρου κλέβουν την παράσταση. Πληθωρικός, ευχάριστος συζητά με τους συνδαιτυμόνες και ανάλογα εμπνέεται για τη σειρά των πιάτων που θα ακολουθήσουν στο τραπέζι. Ανανεώνει συχνά το μενού του και εκπλήσσει με την ευφάνταστη μαγειρική του με πιάτα όπως πουρές από φασόλια Πρεσπών με ταλιατέλα σουπιάς με το μελάνι της αλλά και κεφτές από ψίχα σφυρίδας αρωματισμένος με δυόσμο.

Βαρούλκο, Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 210 5228400

Η βραδιά είναι γλυκιά και ενισχύεται όμορφα από τις τζαζ μουσικές στη μαγευτική βεράντα του Mataroa. Το βιομηχανικό ανάλαφρο σκηνικό του χώρου δένει με τη θέα στις φωτισμένες καμινάδες στην καρδιά του Γκαζιού. Η ψαγμένη μπάρα δίνει ιδέες για ωραία πρωτότυπα κοκτέιλ και ενδιαφέρουσες επιλογές από σπέσιαλ βότκες καθώς και μεγάλη ποικιλία από malt ουίσκι. Ο μεσογειακός προσανατολισμός του μενού ανοίγει την όρεξη και χαίρεσαι να απολαμβάνεις τα καλοφτιαγμένα πιάτα, όπως το ριζότο από πέντε είδη βιολογικού ρυζιού που παίζει με μανιτάρια και τυρί, υπό τη σκέπη του μπλε βελούδινου ουρανού.

Mataroa, Κεραμεικού 116 & Ιεράς Οδού, Γκάζι τηλ. 210-3428312

Η αυθεντικότητα στις μέρες μας φαντάζει δυσεύρετη πολυτέλεια. Όταν όμως υπάρχει επιμονή, γνώση και αγάπη για τη μαγειρική, χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον σεφ Αλέξανδρο Καρδάση, τότε το αποτέλεσμα πραγματικά σε κερδίζει. Στην ολάνθιστη αυλή με τα γιασεμιά του εστιατορίου Αθήρι, η νέα ελληνική κουζίνα ανθίζει. Μου αρέσει που στα πιάτα του μενού ανακαλύπτεις την ευωδιά των μυρωδικών, προϊόντα τοπικά αλλά και αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς, όπως η ταραμοσαλάτα, που την παντρεύει με σαλάχι και τη ραντίζει με λάδι άνηθου. Σε ποτήρι του μαρτίνι σερβίρει τον τραχανά που κάνει νόστιμη παρέα με το καβούρι και το σχοινόπρασο, αρωματισμένο με λάδι μαϊντανού.

Αθήρι, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983

Τον μυστικό κήπο του Robin's Hood τιμούμε εδώ και αρκετά χρόνια. Καταπράσινο σκηνικό, ανάλαφρο, με σωστές δόσεις κομψότητας, πίσω από μια παλαιάς κοπής μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Φρέσκος αέρας πνέει στην κουζίνα, με τον νεαρό σεφ Κωστή Ζαχαρία να μεταφέρει τις εμπειρίες του από τη θητεία του σε μοδάτα εστιατόρια του Λονδίνου. Το μενού σε ταξιδεύει στα γευστικά μονοπάτια της γαλλικής Μεσογείου. Αρνάκι με δενδρολίβανο και κέικ πατάτας, ραβιόλια με γαρίδες και σάλτσα αυγολέμονο και για το τέλος τηγανητά προφιτερόλ με σάλτσα πικρής σοκολάτας και παγωτό βανίλια.

Robin's Hood, Βασ. Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, 210 6834907

Αυθεντικές κρητικές γεύσεις θα ευχαριστηθείτε στην ταβέρνα Κούνδουρος. Οι κρητικές μαγιεργιές του Νίκου Κουνδουράκη σε στέλνουν ταξίδι στον τόπο καταγωγής του. Στη χαλαρή και ευχάριστη αυλή του θα φάτε γαρδούμπα αυγολέμονο που θα σας μείνει αξέχαστη. Θα ρουφήξετε ηδονικά την παγωμένη τσικουδιά και θα ενδώσετε λαίμαργα στα λιμπιστικά ντολμαδάκια, στα μυρωδάτα κεφτεδάκια, σε ένα τσιγαριαστό κατσικάκι και στο εξαιρετικό γαμοπίλαφο. Η σχάρα παίζει δυνατά με κρεατικά ζουμερά και γευστικά. Πληθωρικές κι εύγεστες μερίδες, νόστιμες τιμές και άπαιχτη κρητική φιλοξενία.

Κούνδουρος, Αγ. Παρασκευής 51, Μπουρνάζι, 210 5713546

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon