«Brunello»: Το wine bistro που πήρε το όνομά του από ένα αριστοκρατικό ιταλικό κρασί

Φινέτσα και προσεγμένο μενού σε έναν νέο χώρο όπου το κρασί είναι πρωταγωνιστής

22.2.2018 | 12:51
«Brunello»: Το wine bistro που πήρε το όνομά του από ένα αριστοκρατικό ιταλικό κρασί
Στην ταλιάτα Rib-Eye με στρατσιατέλα και φρέσκο κρεμμυδάκι ελαφρά σοταρισμένο όλη τη διαφορά στη γεύση την κάνει η τηγανητή λαχανίδα που βγάζει όμορφο κάπνισμα (€16).

 

Ένα από τα πιο σημαντικά ιταλικά ερυθρά κρασιά αλλά και ένα από τα πιο αριστοκρατικά της παγκόσμιας οινικής σκηνής είναι το Brunello di Montalcino της μαγευτικής Τοσκάνης. Η ερυθρή πριμαντόνα της περιοχής χάρισε την έμπνευση για την ονομασία του ολοκαίνουργιου κουκλίστικου wine bistro που άνοιξε στο Κολωνάκι.

 

Φινέτσα, κομψότητα και καλό γούστο χαρακτηρίζουν τον μινιόν χώρο του Brunello. Το κρασί είναι πρωταγωνιστής και δίνει το στίγμα του με τις φιάλες στον τοίχο. Ο Νικήτας αναλαμβάνει να σε υποδεχτεί, να σε περιποιηθεί και να σε κάνει να αισθανθείς φιλοξενούμενος. Το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο.

 

«Brunello»: Το wine bistro που πήρε το όνομά του από ένα αριστοκρατικό ιταλικό κρασί
Φινέτσα, κομψότητα και καλό γούστο χαρακτηρίζουν τον μινιόν χώρο του Brunello.

 

«Brunello»: Το wine bistro που πήρε το όνομά του από ένα αριστοκρατικό ιταλικό κρασί
Η μπουράτα, με σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι, συνοδεύεται από ζεστό χειροποίητο προζυμένιο ψωμί (€10).

 

Η κάρτα του μενού δεν θα δε προβληματίσει: είναι μικρή, όπως μικρές είναι και οι μερίδες που παίζουν ρόλο συνοδευτικού στο κρασί. Η οινική λίστα προσφέρει επιλογές από τον ιταλικό κυρίως αμπελώνα, αλλά θα βρεις εξαιρετικές προτάσεις και από τον γαλλικό, γερμανικό, ισπανικό και αυστριακό  αμπελώνα, ενώ πολλές σερβίρονται σε ποτήρι. Επίσης, υπάρχουν θεματικά αφιερώματα σε Έλληνες οινοπαραγωγούς.

 

Το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και οι προτάσεις με ιταλική καταγωγή μαγειρεύονται τη στιγμή της παραγγελίας. Το pizzeti με μασκαρπόνε, πανσέτα ψιλοκομμένη, κόκκινο κρεμμύδι και χιόνι αποξηραμένου αυγού (€9) ήρθε σε ξύλινο πλατό με λεπτή, τραγανή ζύμη και ευχάριστη γεύση.

 

«Brunello»: Το wine bistro που πήρε το όνομά του από ένα αριστοκρατικό ιταλικό κρασί
Pizzeti με μασκαρπόνε, πανσέτα ψιλοκομμένη, κόκκινο κρεμμύδι και χιόνι αποξηραμένου αυγού

 

«Brunello»: Το wine bistro που πήρε το όνομά του από ένα αριστοκρατικό ιταλικό κρασί
Η κλασική πάστα Cacio e Pepe (€8) με λάδι τρούφας και μπόλικο πιπέρι δικαιώνει την ονομασία της.

 

Η μπουράτα, με σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι, συνοδεύεται από ζεστό χειροποίητο προζυμένιο ψωμί (€10). Από τα πιάτα ημέρας δοκιμάσαμε τα χειροποίητα νιόκι πατάτας με σος από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, πεκορίνο, φουντούκι και βινεγκρέτ από τηγανητό αυγό (€11).

 

Η κλασική πάστα Cacio e Pepe (€8) με λάδι τρούφας και μπόλικο πιπέρι δικαιώνει την ονομασία της. Στην ταλιάτα Rib-Eye με στρατσιατέλα και φρέσκο κρεμμυδάκι ελαφρά σοταρισμένο όλη τη διαφορά στη γεύση την κάνει η τηγανητή λαχανίδα που βγάζει όμορφο κάπνισμα (€16).

 

Ο σομελιέ Νίκος Συλλιβός αναλαμβάνει να κάνει πετυχημένο το παιχνίδι του συνδυασμού φαγητού και κρασιού. Φινάλε με παγωτό φιστίκι, μους σοκολάτα, ξύσμα λάιμ και ανθό αλατιού (€6). Στο Brunello θα πας από το πρωί για καφέ, panini και pizzetti και, όσο περνά η ώρα, για κρασί και ιταλικά μεζεδάκια.

Λουκιανού 21, Κολωνάκι
210 7248889
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon