CHIC FISH

Μοναδική ποιότητα στην πρώτη ύλη και γνώση για το ψάρι, από ένα νέο entry στο Γκάζι.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 22.10.2009 | 01:16

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στο Γκάζι, μια περιοχή που έχει αρχίσει να μπαίνει στη φάση του κορεσμού, αφού τα μαγαζιά ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, το καινούργιο εστιατόριο Ρεσπέντζα ξεχωρίζει αμέσως. Κάνει τη διαφορά. Η βαριά, ξύλινη, νεοκλασική πόρτα της εισόδου σε υποδέχεται ανοιχτή σε έναν χώρο που αποπνέει μοντέρνα κομψότητα. Η μαύρη οροφή με τις σιδερένιες ράγες χαρίζει βιομηχανική αισθητική. Τραπέζια από πατιναρισμένο τσιμέντο και καρέκλες από πλεχτή ψάθα σε γκρι απόχρωση. Διακοσμητικά ξύλινα δέντρα-γλυπτά (σαν να τα έχει ξεβράσει η θάλασσα) δίνουν στις γωνίες της σάλας τη δική τους εντυπωσιακή νότα. Υπάρχει καλή αύρα, το εισπράττεις αμέσως.

Ακολουθώ το ευγενικό προσωπικό που με οδηγεί από μια ξύλινη σκάλα στο δεύτερο επίπεδο. Εκεί είναι η ανοιχτή κουζίνα και ένα μεγάλο τραπέζι για παρέες με privé διάθεση.

Η άνοδος συνεχίζεται για να καταλήξω στην ταράτσα. Είναι μαγική. Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου οι εικόνες της νυχτερινής πόλης γεμίζουν τα μάτια σου. Η φωτισμένη Ακρόπολη, ο αγέρωχος Λυκαβηττός και, σε πρώτο πλάνο, φωτισμένες οι εμβληματικές καμινάδες του Γκαζιού ενισχύουν τη ρομάντζα. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα καλοτάξιδο καράβι . Η αίσθηση αυτή ενισχύεται από τη μαύρη μεταλλική στέγη. Τα καλά νέα είναι ότι και τον χειμώνα θα μπορείς να απολαμβάνεις αυτήν τη θέα πίσω από υαλοπίνακες που κλείνουν. Συνεπώς, έχουμε τον πρώτο άσο δεδομένο.

Παρέες αλλά και ζευγάρια απολαμβάνουν το φαγητό τους στα άνετα τραπέζια.

Το ευγενικό προσωπικό κινείται συντονισμένα και φροντίζει να αισθανθείς φιλοξενούμενος του. Το στοίχημα παίζεται στην κουζίνα. Ο σεφ Βασίλης Σικαλιάς και η ομάδα του επικεντρώνονται στις θαλασσινές γεύσεις, χωρίς να αφήνουν παραπονεμένους τους κρεατολάγνους. Ξεφυλλίζοντας το μενού, αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει άποψη. Στη συνέχεια ανακαλύπτεις ότι υπάρχει και γεύση και νοστιμιά και συνέπεια στις εκτελέσεις των συνταγών. Τα περισσότερα πιάτα που δοκίμασα αποπνέουν μοντέρνα γευστική αισθητική.

Ο μαριναρισμένος ξιφίας σε λευκό ξίδι ξεδιπλώνει σε κάθε μπουκιά τα αρώματα και τη διακριτική αψάδα του τζίντζερ, που δένουν με τον εξαιρετικό πουρέ μελιτζάνας που τον συνοδεύει. Η ταπεινή σαρδέλα εδώ έρχεται βασίλισσα, ψητή με τους χυμούς της και στολισμένη με καρεδάκια ντομάτας. Πεντανόστιμη. Η ψαρόσουπα του Μάστορα δηλώνει ακριβώς αυτό που είναι. Μαστόρικα φτιαγμένη , βελούδινη, με αρώματα και πυκνή γεύση που δεν θέλεις να τελειώσει. Αξέχαστη θα μου μείνει. Η ντοματοσαλάτα με το ψητό χαλούμι προσγειώνεται στο τραπέζι με ελκυστική εμφάνιση, μέσα σε ένα καλαθάκι από χωριάτικη ζύμη. Το προσωπικό, διακριτικό, ενισχύει τα ποτήρια με δροσερό κρασί που σιγοντάρει την όλβια διάθεση. Η λεπτότητα του φιλέτου σφυρίδας συντονίζεται τέλεια με τα al dente ψητά λαχανικά και την ευωδιαστή σος. Υπέροχο και το καλκάνι μενιέρ με την πλούσια γεύση που σιγοντάρεται από τον ανάλαφρο, βελούδινο πουρέ πατάτας. Ο δεύτερος άσος που βγήκε από το μανίκι του σεφ αποκαλύπτει εξαιρετική πρώτη ύλη, τεχνική και φινέτσα. Το Ρεσπέντζα -που σημαίνει το κουζινάκι του καραβιού- είναι από τα εστιατόρια στα οποία... κολλάς.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon