Cοyoacan: Νέο bar restaurant στο Θησείο με άρωμα από το Μεξικό

Πικάντικες επιλογές, ξεσηκωτική μουσική, αποτελεσματικό και εξαιρετικά ευγενικό σέρβις

22.11.2017 | 17:31
Cοyoacan: Νέο bar restaurant στο Θησείο με άρωμα από το Μεξικό
Με την πρώτη σου επίσκεψη στο Coyoacan, το νέο bar-restaurant στο Θησείο, θα εντυπωσιαστείς.

 

Όσα και να γνωρίζεις για τη σύγχρονη κουλτούρα και το φαγητό της χώρας των Μάγια και των Αζτέκων, είναι βέβαιο ότι με την πρώτη σου επίσκεψη στο Coyoacan, το νέο bar-restaurant στο Θησείο, θα εντυπωσιαστείς.

 

Οι έντονες διακοσμητικές αναφορές στο Mεξικό κερδίζουν χωρίς αμφιβολία τις εντυπώσεις, ενώ την ίδια αίσθηση θα αποκομίσεις όταν δοκιμάσεις το φαγητό που βγαίνει από την κουζίνα του Coyoacan. Στην κουζίνα δημιουργεί ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος το μενού που έχει επιμεληθεί ο Σταμάτης Λουμουσιώτης, head-chef του λονδρέζικου «Peyote».

 

Αρχή με κλασικό γουακαμόλε που πατάει στην αυθεντική συνταγή και συνοδεύεται με πληθωρικά χειροποίητα τσιπς τορτίγιας που μοσχοβολούν καλαμπόκι (€6,50). Βουτάς την τραγανή τορτίγια στο βελούδινης υφής γουακαμόλε που ξεχειλίζει φρεσκάδα και ξεκινάς όμορφα το ταξίδι στις μεξικάνικες γεύσεις.

 

Ακολουθεί ένα μπολ με λεπτοκομμένες ροδέλες από τηγανητό καλαμαράκι σε παραδοσιακό μείγμα από μαγιονέζα τσίλι, κόλιανδρο και μυρωδικά (€8,50). Τρώγεται ευχάριστα, αφήνοντας μια διακριτική πικάντικη επίγευση.

 

Τιμήσαμε δεόντως την ωραιότατη κεσαντίγια με χειροποίητη τορτίγια, σοταρισμένα μανιτάρια, τυρί quesillo, τρούφα καλαμποκιού και σπιτική σάλτσα molcajete (€9).

 

Από τα συνοδευτικά των πιάτων αξίζει να δοκιμάσεις το ψητό καλαμπόκι με chipotle mayo και queso fresco (€4,50) που συνόδευε το ψητό στήθος κοτόπουλο με μεξικάνικη μόλε και σουσάμι (€14).

 

Cοyoacan: Νέο bar restaurant στο Θησείο με άρωμα από το Μεξικό
Τατάκι τόνου με λάιμ και σάλτσα σόγια, πίκλες κρεμμυδιού, τσίλι πιπεριά σεράνο και κρέμα αβοκάντο.

 

Το Τacos pollo al pastor συνδυάζει νόστιμα το κοτόπουλο με τη «γλυκιά οξύτητα» του ψητού ανανά, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο και το λάιμ (€8,50). Άλλο ένα πιάτο που σκίζει είναι το τατάκι τόνου με λάιμ και σάλτσα σόγια, πίκλες κρεμμυδιού, τσίλι πιπεριά σεράνο και κρέμα αβοκάντο (€15).

 

Για το τέλος, τα τραγανά τσούρος που συνοδεύονται με σοκολάτα και ντόλτσε ντε λέτσε και σερβίρονται με τεράστια στικ κανέλας είναι απλώς κολασμένα. Οι μουσικές είναι ξεσηκωτικές και το σέρβις εξαιρετικά ευγενικό και αποτελεσματικό. Καλοστημένη είναι η οινική λίστα που προσφέρει προτάσεις και σε ποτήρι.

 

Cοyoacan: Νέο bar restaurant στο Θησείο με άρωμα από το Μεξικό
Τacos pollo al pastor με ψητό ανανά, κρεμμύδι, κόλιανδρο και λάιμ.

 

Cοyoacan: Νέο bar restaurant στο Θησείο με άρωμα από το Μεξικό
Οι έντονες διακοσμητικές αναφορές στο Mεξικό κερδίζουν χωρίς αμφιβολία τις εντυπώσεις.
Ηρακλειδών 10
210 3457102
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon