«De sxara» στην Κηφισιά: Για αμετανόητους κρεατοφάγους

Ποιοτικές πρώτες ύλες και σωστά ψησίματα για χορταστικές μερίδες

22.2.2018 | 13:07
«De sxara» στην Κηφισιά: Για αμετανόητους κρεατοφάγους
Το De Sxara δικαιώνει απόλυτα την ιδιότητά του ως ενός από τους σύγχρονους ναούς της ποιοτικής κρεοφαγίας.

 

Το De Sxara άνοιξε λίγο πριν από το γύρισμα του χρόνου στην Κηφισιά και δικαιώνει απόλυτα την ιδιότητά του ως ενός από τους σύγχρονους ναούς της ποιοτικής κρεοφαγίας, αφού δείχνει να ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της επιλογής πρώτης ύλης αλλά και τον τρόπο που θα τη χειριστεί στην πυρά.

 

Στο βάθος η μπάρα, δίπλα η ανοιχτή κουζίνα και η κάβα σε περίοπτη θέση να δηλώνει την αγάπη για τον οίνο.

 

Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Σταύρος Σκαρπινάκης είναι πλούσιο και όχι μόνο στο τμήμα που αφορά τα κρέατα. Οι προτάσεις του τόσο στα ορεκτικά όσο και στις σαλάτες είναι πολλές και, όπως διαπιστώνει κανείς στην πράξη, πληθωρικές, σε βαθμό που απαιτείται και μια καλή «στρατηγική», ώστε να απολαύσεις τον πρωταγωνιστή, που είναι αδιαμφισβήτητα το κρέας.

 

Εξαιρετική η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, ενισχυμένη με πιπεριά Φλωρίνης και μυρωδικά (€6,50), και απολαυστικό το αιγοπρόβειο αλοιφώδες τυρί από την Κεφαλονιά, η πρέντζα (€5). Το γεμιστό καρβελάκι είναι προκλητικό όπως έρχεται ψημένο και γεμιστό με τυριά, λίγη πικάντικη κόκκινη σάλτσα και αυγό μελάτο (€8).

 

«De sxara» στην Κηφισιά: Για αμετανόητους κρεατοφάγους
Στο βάθος η μπάρα, δίπλα η ανοιχτή κουζίνα και η κάβα σε περίοπτη θέση να δηλώνει την αγάπη για τον οίνο.

 

Το μενού προτείνει μια σειρά από πληθωρικές σαλάτες που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, από ελληνική, πολίτικη μέχρι και σαλάτα Cheeseburger για τους αμετανόητους κρεατοφάγους.

 

Η λίστα με τα κρεατικά έχει λιμπιστικές προτάσεις με κοτόπουλο και ατομικό κοντοσούβλι, χοιρινό, αρνάκι γάλακτος και μοσχάρι από τους καλύτερους παραγωγούς από Αυστραλία και ΗΠΑ.

 

Το αυστραλέζικο Rib-Eye ήρθε σωστά ψημένο πάνω σε ξύλινο πλατό που συνόδευαν κομψά, μπρούντζινα κατσαρολάκια με μουστάρδα και σος διακριτικά πικάντικη. Δίπλα, ψητά λαχανικά σε «πύργο» ισορροπούσαν περασμένα από κλωνάρι δεντρολίβανου και σε μπολ οι χειροποίητες τηγανητές πατάτες (€33).

 

«De sxara» στην Κηφισιά: Για αμετανόητους κρεατοφάγους
Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Σταύρος Σκαρπινάκης είναι πλούσιο και όχι μόνο στο τμήμα που αφορά τα κρέατα.

 

Εξίσου νόστιμο, ζουμερό και πληθωρικό αποδείχτηκε το αμερικανικό Tenderloin Black Angus (€48). Οι μερίδες είναι εντυπωσιακά μεγάλες και απόλυτα χορταστικές.

 

Κρατήστε χώρο για τον κολασμένο μπακλαβά με πράσινο φιστίκι, τραγανό φύλλο που μοσχοβολά βούτυρο και στην καρδιά του γεμίζεται με παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης (€8,50).

 

Η οινική λίστα προσφέρει πολύ καλές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ αρκετές προτάσεις κρασιών σερβίρονται σε ποτήρι. Η κουζίνα τα μεσημέρια προσφέρει και μια σειρά από μαγειρευτά φαγητά που θυμίζουν το φαγητό της μαμάς.

Αγ. Τρύφωνος 15, Κηφισιά
210 8080647
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon