Εποχιακά υλικά με ασιατικές πινελιές στο Sapou

To Sapou της Αντιπάρου ήρθε στην Αθήνα και αναζητά τον βηματισμό του σ' έναν ολοκαίνουριο χώρο στο Παγκράτι

5.5.2017 | 13:10

 

Ένας αρχαιολόγος, ο Γιάννης Σαπουντζής, αποφάσισε να στρέψει τη «σκαπάνη» του στην κουζίνα και ανακάλυψε τη μαγειρική, που αποδείχτηκε η μεγάλη του αγάπη. Το ένστικτο του τον οδήγησε να ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια στην Αντιπάρο το εστιατόριο «Sapou», που βγαίνει από το επίθετό του. «Ο κόσμος της μαγειρικής με κατέκτησε, αγαπώ αυτό που κάνω και αποφάσισα να φέρω το Sapou και στην Αθήνα» λέει και μας υποδέχεται στον ολοκαίνουριο χώρο του στο Παγκράτι, εκεί όπου μέχρι πέρσι στεγαζόταν το πετυχημένο Vespa Rossa. Ο χώρος παίζει στις αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου, με τα πολύχρωμα λουλούδια στα τραπέζια και τα κεριά να δίνουν τον τόνο. Οι διακοσμητικές πινελιές παντρεύουν το ξύλο και το μέταλλο, ενώ τα διαφορετικά σχέδια στα vintage πιάτα, τα κομψά μαχαιροπίρουνα αλλά και τα μεταλλικά αγαλματίδια πάνω στο τραπέζι δημιουργούν ένα οικείο και zen περιβάλλον.

 

Το μενού δεν είναι φλύαρο, προτείνει πιάτα με εποχικά υλικά που «ντύνονται» με ασιατικές πινελιές. Προφανώς, είναι η μόδα της εποχής που εμπνέει ή παρασύρει τους σεφ να πειραματιστούν στην κουζίνα τους με ασιατικά υλικά, δίνοντας στα πιάτα τους μια νότα εξωτισμού. Στην προκειμένη περίπτωση ο Γιάννης ψήνει στο γκριλ μισό αβοκάντο που το σερβίρει έχοντας γεμίσει την καρδιά του ντοματίνια, κύβους φέτας και καλαμπόκι, ενώ το λούζει με ντρέσινγκ με μοσχολέμονο (€7,50). Πιάτο εντυπωσιακό, που προσφέρει μια ανοιξιάτικη έκρηξη χρωμάτων και στη γεύση είναι δροσερό και ανάλαφρο. Το επόμενο ορεκτικό που ήρθε στο τραπέζι ήταν τα μανιτάρια Portobello, τυλιγμένα σε κρούστα panko (ιαπωνική φρυγανιά) και συνόδευε αϊολί λεμόνι (€5,50). Ωραία τηγανισμένα τα μανιτάρια, τραγανά απέξω και ζουμερά μέσα, που απογειώνονται γευστικά με τη συνοδευτική σος. Από τις τρεις σαλάτες του καταλόγου δοκιμάσαμε το ψητό λάχανο που ήρθε κομμένο σε μεγάλες ροδέλες και περασμένο από γκριλ, με το ψιλοκομμένο μπέικον και την παρμεζάνα να δίνουν τη γευστική ένταση (€6,50). Δεν είναι, ωστόσο, από τα πιάτα που θα θυμάμαι. Από τα κυρίως, προσπεράσαμε το Crispy Pork Belly και το οσομπούκο και πήγαμε σε πιο βατές επιλογές, δοκιμάζοντας την ταλιάτα με προέλευση Black Angus USA και κοπή flat iron, που ήρθε μέτρια ψημένη, όπως τη ζητήσαμε, με συνοδευτικές baby πατάτες (€26). Για να μεγιστοποιηθεί η ευχαρίστηση παραγγείλαμε τηγανητές πατάτες (€4) που ήρθαν καλοφτιαγμένες σε ένα τεράστιο πήλινο μπολ και μας έβαλαν στον πειρασμό να τσιμπολογάμε συνεχώς. Θα ήθελα περισσότερες επιλογές κρασιού σε ποτήρι. Το Sapou μόλις ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή και σίγουρα θα βρει τον βηματισμό του.

 

Εποχιακά υλικά με ασιατικές πινελιές στο Sapou

 

Εποχιακά υλικά με ασιατικές πινελιές στο Sapou

 

Sapou, Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, 210 7230626

Ναϊάδων 2 & Αντήνορος
210 7230626
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon