Franzesca Bistro: Με άρωμα από Αντίπαρο

Ο Χάρης Αντωνόπουλος, με εμπειρία από τις κουζίνες διαφόρων χωρών και εστιατορίων, δημιούργησε τον δικό του χώρο, με έμπνευση από την κουζίνα της νησιώτισσας γιαγιάς του

25.10.2017 | 16:17
Franzesca Bistro: Με άρωμα από Αντίπαρο
Από τις προτάσεις με τα ωμά και τα μαριναρισμένα δοκιμάσαμε σεβίτσε λαβράκι όμορφα μαριναρισμένο, που τη φρεσκάδα του τόνιζε διακριτικά το γάλα καρύδας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Ένας καινούργιος χώρος εστίασης, φτιαγμένος από ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με το φαγητό, κάνει τα πρώτα βήματα του στην πολυσύχναστη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής. Το Franzesca Bistro έχει μόλις 4 μήνες που άνοιξε τις πύλες του, προσφέροντας comfort food. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Χάρης Αντωνόπουλος, με πλούσια εμπειρία από κουζίνες διαφόρων χωρών και εστιατόρια πολλών προσεγγίσεων, προτείνει ένα μενού που είναι απόσταγμα της μαγειρικής του εμπειρίας. Το αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη ανάγνωση της κάρτας που έχει προτάσεις με διάφορες καταβολές. Το ενδιαφέρον του Χάρη για τη μαγειρική πάει πίσω στα παιδικά του χρόνια και στην κουζίνα της γιαγιάς του Φραντζέσκας. «Η μαγειρική της γιαγιάς μου στην Αντίπαρο, αλλά και τα μαθήματά της με έκαναν να θέλω να γίνω μάγειρας», λέει, αναπολώντας τα παιδικά χρόνια στο νησί.

 

Το μενού δίνει ιδέες και ανοίγει την όρεξη για κάθε γούστο. Από τις προτάσεις με τα ωμά και τα μαριναρισμένα δοκιμάσαμε σεβίτσε λαβράκι όμορφα μαριναρισμένο, που τη φρεσκάδα του τόνιζε διακριτικά το γάλα καρύδας (€9). Η παρουσίαση του πιάτου είναι ελκυστική, όπως και όσων ακολούθησαν. Για παράδειγμα, η σαλάτα του Καίσαρα έρχεται όμορφα στημένη σε μακρόστενη πιατέλα με τραγανά μπουκετάκια μαρουλιού, καπνιστό κοτόπουλο που δίνει πόντους στη γεύση, αντζούγιες Καλλονής και λεπτοκομμένες φέτες γραβιέρας Τήνου (€8). Απολαυστική κάθε μπουκιά. Από τα πιάτα ημέρας, το μαντί με γέμιση από αρνί έχει τη δική του προσωπικότητα, αφού το λεπτό φύλλο παραπέμπει σε ντάμπλινγκ και γίνεται στον ατμό – φίνα γεύση. Ο μπακαλιάρος με ρομέσκο έρχεται με πινελιές τσορίθο που χαρίζει ένταση στη γεύση (€6).Το Bao Bun είναι το πιάτο που θα σου κλέψει την καρδιά. Έρχεται αφράτο και με πλούσια, καλοδουλεμένη γέμιση από γαρίδα BBQ, κίμτσι και κορεάτικα τουρσιά σε ένα σύνολο που κρατά νόστιμα τις ισορροπίες(€6). Ωραία πρόταση για να συνοδεύσεις το κρασί σου είναι και η ατομικη πίτσα Franzesca, φτιαγμένη με χειροποίητη ζύμη που ετοιμάζει με υπομονή και τέχνη ο σεφ και ενισχύει με λούντζα, μοτσαρέλα και φρέσκα φύλλα ρόκας (€8). Αξίζει να τιμήσεις και το χειροποίητο ψωμί που σε βάζει σε πειρασμό με το καλό ελαιόλαδο.

 

Η σάλα του Franzesca Bistro ακουλουθεί τη μίνιμαλ αισθητική με λιτές γραμμές και προσφέρει άνεση. Το σέρβις είναι εξαιρετικά ευγενικό και αποτελεσματικό. Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα με στόχο να εμπλουτιστεί άμεσα και με άλλα κρασιά. Στα άμεσα σχέδιά του είναι να διοργανώνονται τις καθημερινές βραδιές οινογευσίας. Ο επίλογος σφραγίζεται γλυκά με μους σοκαλάτα αρωματισμένη με θυμάρι, νιφάδες βρώμης και μια πινελιά ελαιόλαδο (€6). Το Franzesca Bistro προσφέρει μια καλή επιλογή για την καθημερινή έξοδο.

 

Franzesca Bistro: Με άρωμα από Αντίπαρο
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Franzesca Bistro: Με άρωμα από Αντίπαρο
Ο σεφ και ιδιοκτήτης Χάρης Αντωνόπουλος, με πλούσια εμπειρία από κουζίνες διαφόρων χωρών και εστιατόρια πολλών προσεγγίσεων, προτείνει ένα μενού που είναι απόσταγμα της μαγειρικής του εμπειρίας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Franzesca Bistro: Με άρωμα από Αντίπαρο
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Franzesca Bistro: Με άρωμα από Αντίπαρο
Η σάλα του Franzesca Bistro ακουλουθεί τη μίνιμαλ αισθητική με λιτές γραμμές και προσφέρει άνεση. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Franzesca Bistro, Αγ. Ιωάννου 63, Αγ. Παρασκευή, 211 4103598

Αγ. Ιωάννου 63
211 4103598
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon