Για κρασί και φίνες γεύσεις στο «Vinarte»
Ενδιαφέροντες συνδυασμοί φαγητού και οινοποσίας στο wine bar της Γλυφάδας
Κρασί και τέχνη συνδυάζει το κομψό Vinarte, το στέκι της Γλυφάδας με τις γεύσεις, που κοιτάζει προς τον ιταλικό Βορρά. Καλόγουστη σάλα με έργα τέχνης που ντύνουν τους τοίχους και επισκέψιμη κάβα που φιγουράρει δίπλα από την μπάρα.
Εδώ θα απολαύσεις ένα ποτήρι καλό κρασί και θα το συνοδεύσεις με ποικιλία ιταλικών τυριών και αλλαντικών από τη Βερόνα, όπως το παλαιωμένο τυρί σε Barolo ή το φίνο σαλάμι από αγριόχοιρο.
Ο νέος σεφ στην κουζίνα Terens Hoha ανοίγει φύλλο για την πίτσα με αλεύρι που έρχεται από την Ιταλία και πατάει πάνω στη συνταγή της βόρειας Ιταλίας.
Η ζύμη είναι λεπτή, τραγανή και νόστιμη και η ιδέα της πίτσας καρμπονάρα με μοτσαρέλα, κρέμα πεκορίνο, παρμεζάνα, αυγό και guanciale είναι λιμπιστική (€12,50).
Πολύ ωραία η ιδέα της σαλάτας με σπαγγέτι από κολοκυθάκι όμορφα μαριναρισμένο, ποπ κορν γαρίδας, σιρόπι λαδολέμονο και δυόσμο (€15), αρωματική και δροσερή.
Οι χειροποίητες μαύρες ταλιατέλες συνδυάζονται με μικρούς κύβους τόνου, κάππαρη, μαύρη ελιά σε ροδέλες και ντομάτα στην κλασική συνταγή Siciliana και το αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο και νόστιμο (€14).
Καλοφτιαγμένο είναι το λεμονάτο ριζότο με επίγευση ντομάτας, φρέσκο βασιλικό, κονφί λεμονιού και φρέσκο αγελαδινό τυρί stracchino που δίνει νότα δροσιάς (€14). Το ευωδιαστό μοσχαρίσιο ραγού ερωτοτροπεί με τη βελούδινη πολέντα alla Vinarte (€16).
Γλυκιά σφραγίδα βάζει η τάρτα αλμυρής σοκολάτας με compote φρούτων του δάσους (€9). Ο σομελιέ Παναγιώτης Πασχαλίδης συμμερίζεται την αγάπη των ιδιοκτητών Ειρήνης και Αντώνη Σολωμού για το κρασί και προτείνει ενδιαφέροντες συνδυασμούς με ιταλικά κρασιά που μεγιστοποιούν την απόλαυση.