Για κρασί και φίνες γεύσεις στο «Vinarte»

Ενδιαφέροντες συνδυασμοί φαγητού και οινοποσίας στο wine bar της Γλυφάδας

28.2.2018 | 12:06
Για κρασί και φίνες γεύσεις στο «Vinarte»
Λεμονάτο ριζότο με επίγευση ντομάτας, φρέσκο βασιλικό, κονφί λεμονιού και φρέσκο αγελαδινό τυρί stracchino.

 

Κρασί και τέχνη συνδυάζει το κομψό Vinarte, το στέκι της Γλυφάδας με τις γεύσεις, που κοιτάζει προς τον ιταλικό Βορρά. Καλόγουστη σάλα με έργα τέχνης που ντύνουν τους τοίχους και επισκέψιμη κάβα που φιγουράρει δίπλα από την μπάρα.

 

Εδώ θα απολαύσεις ένα ποτήρι καλό κρασί και θα το συνοδεύσεις με ποικιλία ιταλικών τυριών και αλλαντικών από τη Βερόνα, όπως το παλαιωμένο τυρί σε Barolo ή το φίνο σαλάμι από αγριόχοιρο.

 

Ο νέος σεφ στην κουζίνα Terens Hoha ανοίγει φύλλο για την πίτσα με αλεύρι που έρχεται από την Ιταλία και πατάει πάνω στη συνταγή της βόρειας Ιταλίας.

 

Η ζύμη είναι λεπτή, τραγανή και νόστιμη και η ιδέα της πίτσας καρμπονάρα με μοτσαρέλα, κρέμα πεκορίνο, παρμεζάνα, αυγό και guanciale είναι λιμπιστική (€12,50).

 

Για κρασί και φίνες γεύσεις στο «Vinarte»
Καλόγουστη σάλα με έργα τέχνης που ντύνουν τους τοίχους και επισκέψιμη κάβα που φιγουράρει δίπλα από την μπάρα.

 

Πολύ ωραία η ιδέα της σαλάτας με σπαγγέτι από κολοκυθάκι όμορφα μαριναρισμένο, ποπ κορν γαρίδας, σιρόπι λαδολέμονο και δυόσμο (€15), αρωματική και δροσερή.

 

Οι χειροποίητες μαύρες ταλιατέλες συνδυάζονται με μικρούς κύβους τόνου, κάππαρη, μαύρη ελιά σε ροδέλες και ντομάτα στην κλασική συνταγή Siciliana και το αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο και νόστιμο (€14).

 

Καλοφτιαγμένο είναι το λεμονάτο ριζότο με επίγευση ντομάτας, φρέσκο βασιλικό, κονφί λεμονιού και φρέσκο αγελαδινό τυρί stracchino που δίνει νότα δροσιάς (€14). Το ευωδιαστό μοσχαρίσιο ραγού ερωτοτροπεί με τη βελούδινη πολέντα alla Vinarte (€16).

 

Για κρασί και φίνες γεύσεις στο «Vinarte»
Ο νέος σεφ στην κουζίνα Τέρενς Χόχα ανοίγει φύλλο για την πίτσα με αλεύρι που έρχεται από την Ιταλία και πατάει πάνω στη συνταγή της βόρειας Ιταλίας.

 

Γλυκιά σφραγίδα βάζει η τάρτα αλμυρής σοκολάτας με compote φρούτων του δάσους (€9). Ο σομελιέ Παναγιώτης Πασχαλίδης συμμερίζεται την αγάπη των ιδιοκτητών Ειρήνης και Αντώνη Σολωμού για το κρασί και προτείνει ενδιαφέροντες συνδυασμούς με ιταλικά κρασιά που μεγιστοποιούν την απόλαυση.

Μαραγκού 18, Γλυφάδα
210 8941511
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon