Gypsy Jungle: Σούσι με ελληνική συνταγή!
Το all-day bar-restaurant «Gypsy Jungle» πήρε θέση πρόσφατα στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και σερβίρει σούσι με ελληνικές καταβολές σε περιβάλλον ζούγκλας
Ο χώρος είναι μοναδικής έμπνευσης όπως και το φαγητό που προσφέρει. Ο συνδυασμός τους ακόμα πιο ανατρεπτικός. Σούσι με ελληνικές καταβολές σε περιβάλλον ζούγκλας!
Το all-day bar-restaurant «Gypsy Jungle» πήρε θέση πρόσφατα στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και πρόσθεσε ακόμα περισσότερους χρωματικούς τόνους στην πολύβουη και πολυσυλλεκτική περιοχή διασκέδασης του αθηναϊκού κέντρου.
Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Συρόπουλος, γνωστός για τα επιτυχημένα concepts στον χώρο της εστίασης, είναι ο εμπνευστής του χώρου αλλά και του ιδιαίτερου μενού που προτείνει οικείες ελληνικές συνταγές oι οποίες σερβίρονται ως γευστικές μπουκιές σε μορφή sushi rolls, nigiri και dumplings.
Η γοητεία των εδεσμάτων που έρχονται από την Άπω Ανατολή, προβάλλοντας τις γευστικές αρετές της φρέσκιας ωμής σάρκας του ψαριού, βουτηγμένης σε σόγια και γουασάμπι, έχει πολλούς οπαδούς. Το σούσι καταναλώνεται περισσότερο πλέον από ποτέ σε διάφορες εκδοχές και ποιότητες.
«Η ελληνική βερσιόν της ιαπωνικής κουζίνας είναι κάτι το μοναδικό και σε αυτό βοήθησε η ελληνική φύση, καθώς διαθέτει υλικά που μπορούν να απογειώσουν τον ουρανίσκο μας» λέει ο ίδιος για την ιδέα του που αγκαλιάζει τα φρέσκα ελληνικά υλικά, παρουσιάζοντας μια παρέλαση ελληνικών γεύσεων, είτε στην παραδοσιακή είτε στην «πειραγμένη» τους μορφή.
Ο κατάλογος προσφέρει πολλές ορεκτικές προτάσεις και καλύπτει όλα τα γούστα. Από την ποικιλία με τα greek sushi rolls ξεκινάς με τη χωριάτικη σαλάτα, η οποία προσγειώνεται στο τραπέζι σε πιατέλα με έξι ρολά από λεπτοκομμένες κορδέλες αγγουριού που γεμίζονται με ντομάτα, κρέμα φέτα, πάστα ελιάς, πίκλα κρεμμύδι και στην κορυφή γαρνίρονται με κάππαρη (€6,50).
Κάθε μπουκιά είναι μια γευστική, δροσερή έκρηξη χωριάτικης σαλάτας στον ουρανίσκο. Ευχάριστο ξεκίνημα που θα δώσει τη σκυτάλη στα... σουτζουκάκια, τα οποία συνοδεύονται με πινελιές σος μπλε γιαουρτιού (€6). Αφήστε στην μπάντα το πιρούνι και μυηθείτε στην τέχνη των τσόπστικ.
Στο ρολό ρυζιού με φύκι τυλίγεται μαστόρικα κιμάς μοσχαρίσιος μαγειρεμένος με κρεμμύδι, πάπρικα και ενισχύεται με ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά σε γλυκόξινη σάλτσα, ενώ το blueberry χαρίζει με φυσικό τρόπο το μπλε χρώμα στο γιαούρτι – πικάντικο και απολαυστικό.
Εντυπωσιακό είναι το πιάτο με σολομό ταρτάρ, αβοκάντο και λάδι τρούφας που πατάει πάνω σε ρολό ρυζιού, τυλιγμένο με τραγανή τεμπούρα, παίζοντας με τις υφές (€7,50). Ενδιαφέρον έχει και το ρολό με χταπόδι, ενισχυμένο με μαγιονέζα φάβας, καραμελωμένο κρεμμύδι και κάππαρη (€7).
Για τους εραστές των πικάντικων γεύσεων η επιλογή του nigiri με πικάντικο φαγκρί που γαρνίρεται με spicy μαγιονέζα είναι σχεδόν μονόδρομος (€7). Από τις προτάσεις με τάπας, καλή επιλογή είναι η αφράτη πίτα που σερβίρεται με ψιλοκομμένη χοιρινή πανσέτα και συνοδεύεται με ντομάτα κομμένη σε κύβους, κρεμμύδι και σος γιαουρτιού (5,50 ευρώ 2 τεμάχια).
Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με κάποιο από τα εξαιρετικά και εντυπωσιακά κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα ή θα επιλέξεις κρασί από την οινική λίστα, που προσφέρει λίγες αλλά ενδιαφέρουσες ετικέτες. Θα κλείσεις γλυκά με ανάλαφρη πανακότα καρύδας πάνω σε κραμπλ φιστίκι Αιγίνης και υφές τριαντάφυλλου (€5).
Gypsy Jungle, Αιόλου 27, Μοναστηράκι, 210 3252335