Το King George XIV είναι πολλά περισσότερα από ένα καφέ
Ένα νέο στέκι στον Πειραιά κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας
Δηλώνει café-brasserie, όμως στην πράξη είναι πολλά περισσότερα. Ο λόγος για το King George XIV, τον καινούργιο χώρο που άνοιξε στον Πειραιά, στην καρδιά της περιοχής όπου αναπτύσσεται εδώ και μερικά χρόνια η νέα γειτονιά διασκέδασης της πόλης του λιμανιού, στην παλιά Τρούμπα.
Το George XIV, λοιπόν, είναι και εστιατόριο και bar και καφετέρια και καφενείο, με πολλές αλλά και ευδιάκριτες προσωπικότητες. Αυτό φαίνεται να του το αναγνωρίζει το πολυσυλλεκτικής προέλευσης κοινό που το κατακλύζει καθημερινά, όλες τις ώρες.
Βρίσκοντας στέγη σε ένα καλοανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο της Βασιλέως Γεωργίου, το King George XIV είναι πολύ φροντισμένο όσον αφορά τον εσωτερικό του διάκοσμο, αλλά η προσοχή των δημιουργών του δεν περιορίστηκε εκεί. Με γνώση και ενδιαφέρον δείχνουν να έχουν φτιαχτεί τόσο το μενού του όσο και οι λίστες των κοκτέιλ αλλά και των κρασιών.
Για τον εξοπλισμό της σάλας του χρησιμοποιήθηκαν αρκετά παλιά και καινούργια κομμάτια και δεν μπορείς παρά να επαινέσεις τις επιλογές που έχουν γίνει μόλις μαθαίνεις μάθεις ότι ολόκληρη η μπάρα μαζί με τα σκαμπό της αλλά και πολλά από τα τραπεζοκαθίσματα του εστιατορίου προέρχονται από το θρυλικό πλέον Café Waichhart που έχει αφήσει εποχή στην γαστρονομική εικόνα του Πειραιά.
Η σάλα του φαγητού με τους εντυπωσιακούς ταγιαρισμένους καθρέφτες, τους δερμάτινους καναπέδες και τα μαρμάρινα τραπέζια αποπνέει art deco αισθητική. Πίσω από την μπάρα δημιουργούν με κέφι εντυπωσιακά κοκτέιλ οι Βαγγέλης Γρηγορόπουλος και Λάμπρος Καραμάνος και είναι ενδιαφέρουσα η λίστα με τα δέκα signature cocktails ‒ έχουν να προτείνουν και χωρίς αλκοόλ.
Το μενού δεν θα σε προβληματίσει, ο σεφ Γιάννης Τσορμπατζόγλου μαγειρεύει με κέφι και προτείνει πιάτα που κοιτάζουν και προς το παρελθόν. Καλοφτιαγμένη η σαλάτα κινόα με αβοκάντο, αγγούρι, ραπανάκι, ντοματίνια και ρόκα που ταιριάζει ιδανικά με το dressing passion fruit και της χαρίζει γευστικούς πόντους (€12).
Ωραία ιδέα η quiche Lorraine με τη χειροποίητη τάρτα με μπέικον, πράσο και τυρί (€9), τρώγεται ευχάριστα. Φίνο πιάτο τα χτένια σοτέ με νεροκάρδαμο, αυγά σολομού και lemon butter sauce (€16).
Bitoque ala russe με μπιφτέκι από γαλλικό φιλέτο μοσχαρίσιο ζυμωμένο με μυρωδικά και σωστά ψημένο, στεφανωμένο με αυγό τηγανητό και δίπλα τηγανητές πατάτες (€24). Από τα πιάτα ημέρας πήραμε γεύση από τις παπαρδέλες με ραγού πάπιας.