Meat Hall: Για εκσυγχρονισμένες κρεατοφαγικές αναζητήσεις

Ένα κτίριο του 1850 στην καρδιά του εμπορικού κέντρου στεγάζει το νέο εστιατόριο για τους λάτρεις του κρέατος

24.1.2018 | 15:02
Meat Hall: Για εκσυγχρονισμένες κρεατοφαγικές αναζητήσεις
Στον κατάλογό θα βρεις Tri tip, Porκ belly, Rib eye και όχι μόνο.

 

Φαίνεται πως η αθηναϊκή αγορά εστίασης δεν χορταίνει το κρέας και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, γι’ αυτό και τα εστιατόρια που στηρίζουν την κουζίνα τους στο ψητό κρέας πληθαίνουν. Στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, γωνία Αιόλου και Ευριπίδου, άνοιξε πριν από λίγες ημέρες το Meat Hall, η ονομασία του οποίου δηλώνει χωρίς περιστροφές τις προθέσεις του.

 

Στον κατάλογό του θα βρεις όλες εκείνες τις κοπές και τις ονομασίες που δηλώνουν τις εκσυγχρονισμένες κρεατοφαγικές αναζητήσεις – βλέπε: Tri tip, Porκ belly, Rib eye και όχι μόνο. Όμως, πριν φτάσεις στο μενού του Meat Hall, δεν μπορείς παρά να χαζέψεις τον χώρο που το φιλοξενεί.

 

Meat Hall: Για εκσυγχρονισμένες κρεατοφαγικές αναζητήσεις
Στο χώρο του Meat Hall, ένα κτίριο του 1850, στεγαζόταν το πρώτο ομπρελοποιείο της Αθήνας.

 

Ένα κτίριο του 1850 που κάποτε στέγαζε το πρώτο ομπρελοποιείο της Αθήνας και στη σύγχρονη μορφή του, ανανεωμένο, διατηρεί αρκετά από τα στοιχεία που φανερώνουν την καταγωγή του και την πλούσια ιστορία του, όπως το πανύψηλο ταβάνι, οι μεγάλες πόρτες και τα παράθυρα με την καμάρα στην κορυφή, η μαρμάρινη στριφογυριστή σκάλα. Το σύγχρονο δάπεδο με άσπρα και μαύρα πλακάκια και τα ξύλινα τραπέζια δένουν με τα γοητευτικά παλιά στοιχεία.

 

Στην κουζίνα τον πρώτο λόγο έχει ο σεφ Πάτρικ Μάσχας που αναλαμβάνει να ψήσει με μαεστρία τα ωριμασμένα κρεατικά. Το Meat Hall προσφέρει επιλογές για όλες τις ώρες της μέρας. Σάντουιτς όπως αυτό με χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με bbq sauce, κόκκινο λάχανο, τσιπς καρότου σε χωριάτικο γαλλικό ψωμί (€7) ή το αργοψημένο και καπνισμένο Τri Τip με φρέσκο κρεμμύδι και μουστάρδα σιναπιού σε τραγανό ψωμί (€8) είναι καλές επιλογές για χορταστικό, πρόχειρο γεύμα.

 

Για πλήρες γεύμα μπορείς να περιηγηθείς στα ορεκτικά, τις σαλάτες και τα BBQ κρέατα του καταλόγου. Η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (€6) και η πράσινη σαλάτα με σουμάκ, ραπανάκι, μαϊντανό, δυόσμο, πιπεριές, αγγούρι, ντοματίνια και ταλαγάνι (€10) ανοίγουν την πόρτα για να περάσεις σε σωστά ψημένα Inside skirt (€19), σπαλομπριζόλα ελληνική ωριμασμένη για δύο εβδομάδες (€15) και striploin (€29), τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με 10 σος και 5 συνοδευτικά.

Αιόλου 77 & Ευριπίδου
210 3257811
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon