Metropolis Roof Garden: δείπνο στην ωραιότερη ταράτσα της πόλης

13.10.2016 | 11:49
Metropolis Roof Garden: δείπνο στην ωραιότερη ταράτσα της πόλης
Από το εστιατόριο Metropolis Roof Garden η θέα της Αθήνας και της Ακρόπολης είναι μοναδική.

 

Πηγαίνοντας για την πρώτη σου επίσκεψη στο νέο ξενοδοχείο της Αθήνας, στο Electra Metropolis Athens, έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού, συνειδητοποιείς πώς μια επιχειρηματική προσπάθεια με όραμα και εμπνευσμένη αρχιτεκτονική-διακοσμητική παρέμβαση μπορεί να αλλάξει όχι μόνο σελίδα αλλά και κεφάλαιο στην ιστορία ενός κτιρίου. Δεν ξεχνάμε πως στόχος της επίσκεψής μας είναι το εστιατόριο Metropolis Roof Garden στην κορυφή του ξενοδοχείου, όμως δεν γίνεται να αδιαφορήσουμε για τη δουλειά που έκανε το αρχιτεκτονικό γραφείο Πάρις Λιάκος & Συνεργάτες και η διακοσμήτρια εσωτερικού χώρου, Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη. Το κτίριο είναι δείγμα του ελληνικού μοντερνισμού και οι παρεμβάσεις που έγιναν υιοθετούν τη ρετρό σικ γραμμή που συνδυάζει τη σύγχρονη ματιά με την αισθητική των δεκαετιών του '60 και του '70.

  

Ανεβαίνοντας στον 10ο όροφο θα βρεις το εστιατόριο Metropolis Roof Garden και το M bar με την εντυπωσιακή μπάρα από όνυχα. Στη βεράντα του με τη σύγχρονη πισίνα μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου και να θαυμάσεις τον λόφο του Λυκαβηττού. Από το εστιατόριο Metropolis Roof Garden η θέα της Αθήνας και της Ακρόπολης είναι μοναδική: η Πλάκα, το Μουσείο της Ακρόπολης, το φωτισμένο Αστεροσκοπείο, ο τρούλος της Μητρόπολης και στο βάθος ο Πειραιάς και η θάλασσα. «Η ελληνική γαστρονομία στο ξενοδοχείο προσφέρει προστιθέμενη αξία στην εμπειρία του επισκέπτη. Πρέπει να δίνουμε μάχη για την ανάδειξή της. Είναι μεγάλο το στοίχημα» λέει ο Γιάννης Τσάκαλος, διευθυντής Μarketing των Electra Hotels & Resorts.

 

Metropolis Roof Garden: δείπνο στην ωραιότερη ταράτσα της πόλης
Μοναδική φινέτσα εκφράζει το πιάτο με βασιλικό καβούρι που συνδυάζεται με μαρμελάδα ντομάτας, λεπτοκομμένη ρέβα, θεσπέσια μαγιονέζα από όστρακα, εσπεριδοειδή και βότανα της θάλασσας

 

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο executive chef Δημήτρης Μπούτσαλης, ενώ τον ρόλο του sous chef έχει o Σάκης Βενέτης. Το μενού δεν είναι φλύαρο, προσφέρει πιάτα από τη θάλασσα και τη γη, ενισχυμένα με προϊόντα τοπικά και άφθονα μυριστικά. Η κουζίνα έχει επίπεδο. Τα πιάτα χαρακτηρίζονται από ευφυή συνδυασμό των υλικών με καλές τεχνικές, αρωματική και γευστική ένταση και γοητευτική, μοντέρνα παρουσίαση. Δοκιμάστε τον υπέροχο βελούδινο τόνο ταρτάρ που συνδυάζεται με τραγανή κινόα και ντρέσινγκ Βloody Mary (€14). Μοναδική φινέτσα εκφράζει το πιάτο με βασιλικό καβούρι που συνδυάζεται με μαρμελάδα ντομάτας, λεπτοκομμένη ρέβα, θεσπέσια μαγιονέζα από όστρακα, εσπεριδοειδή και βότανα της θάλασσας (€19). Τη μαεστρία του ο σεφ τη δείχνει και στις σάλτσες. Το φιλέτο σφυρίδας, άψογα ψημένο, σερβίρεται με μια εξαιρετικά ισορροπημένη και γευστική σάλτσα από σαφράν, ζωμό μυδιών και λεμόνι, συνοδευμένη με αγκινάρες και baby καρότα (€29). Το πιάτο όμως που θα σου κλέψει την καρδιά τόσο με τη νοστιμάδα του όσο και με τη μαγειρική ιδέα είναι το κοτοπουλάκι με την απίθανη τραγανή πέτσα, μαγειρεμένο με αγκινάρα Ιερουσαλήμ πάνω σε σιτάρι, φτιαγμένο με την τεχνική που κάνεις το ριζότο (€20). Για το τέλος, καλοφτιαγμένη πανακότα από ελληνικό γιαούρτι με σορμπέ γιαούρτι και φρούτα του δάσους (€9).

 

Η λίστα των κρασιών –που προσεχώς θα εμπλουτιστεί με περισσότερες ετικέτες– μπορεί να συνοδεύσει τις επιλογές της κάρτας. Οι άνθρωποι του σέρβις είναι ευγενικοί, φιλόξενοι και προλαβαίνουν κάθε επιθυμία σου. «Το ξενοδοχείο, με τα επιμέρους στοιχεία του, το εστιατόριο, το café και το bar, δεν απευθύνεται μόνο στους τουρίστες αλλά είναι δομημένο έτσι ώστε να γίνει η καθημερινή, γοητευτική συνήθεια και των Αθηναίων» σχολιάζει ο κ. Γιάννης Τσάκαλος.

 

Metropolis Roof Garden: δείπνο στην ωραιότερη ταράτσα της πόλης
Τα πιάτα χαρακτηρίζονται από ευφυή συνδυασμό των υλικών με καλές τεχνικές, αρωματική και γευστική ένταση και γοητευτική, μοντέρνα παρουσίαση.

 

 

Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, Μητροπόλεως 15
214 100 6200
 
 
 
 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon