Μπουκιά και συχώριο: Όχι η εκπομπή, το εστιατόριο τώρα πια

Το νέο μαγαζί και το νόστιμο σπιτικό μενού που έχει να παρουσιάσει στο Μαρούσι ο Ηλίας Μαμαλάκης, ως συνέχεια της εκπομπής που τον έβαλε σε όλες τις ελληνικές κουζίνες

31.5.2017 | 13:50

 

Μπουκιά και συχώριο είναι η ταραμοσαλάτα που απλώνεται μπόλικη πάνω στο πολύσπορο ψωμί. Καλά μας το λέει ο Ηλίας Μαμαλάκης, αφού το φαγητό που σερβίρει στο καινούργιο του μαγαζί είναι απόλυτα ταιριαστό με την ονομασία του. Ο καινούργιος χώρος ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα των delivery, μόνο που εδώ πλέον θα μπορείς να καθίσεις και να σερβιριστείς το φαγητό σου σε έναν χώρο που περιβάλλεται από ένα υπέροχο καταπράσινο περιβάλλον και αποπνέει αίσθηση εξοχής.

 

Η σάλα, γουστόζικα διακοσμημένη με ξύλινα τραπέζια, αναπαυτικά καθίσματα και πάγκους με μαξιλάρες, προσφέρεται για να απολαύσεις ήρεμα το φαγητό σου. Στη μια του πλευρά ο τοίχος διακοσμείται με ωραίες φωτογραφίες από τα ταξίδια του «κυρ-Ηλία», όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι Έλληνες, αφού έχει συνδέσει το όνομά του περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε άλλον με το φαγητό. «Οι συνταγές μας δεν είναι σπάνιες ή εξαιρετικά πρωτότυπες, είναι όμως συνταγές που έρχονται από την παράδοση και μαγειρεύονται με ποιοτικά υλικά» λέει ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος συγκαταλέγεται στην ολιγομελή ομάδα των ανθρώπων που έχουν επηρεάσει καθοριστικά τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία.

 

Αν πεθύμησες την κλασική ρώσικη σαλάτα, εδώ θα τη χαρείς μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Είναι σπιτική, όπως ακριβώς τη φτιάχνεις με καλά υλικά και στο σπίτι σου. Τα κεφτεδάκια είναι μερακλίδικα, φτιαγμένα με σάλτσα ντομάτας, και συνοδεύονται με χρυσαφένιες πατάτες (€5,50). Η στριφτή χορτόπιτα Σκοπέλου με τα μυριστικά χόρτα και το τραγανό φύλλο τρώγεται με τη μία. Αρκεί μια μυρωδιά για να φέρει στον νου εικόνες ξεχασμένες, ντυμένες με τη νοσταλγία της μνήμης. Είναι η σκέψη που κάνεις μόλις προσγειωθεί στο τραπέζι η πιατέλα με τον κόκορα παστιτσάδα (€8,50). Μοσχοβολάει από το διάσημο μείγμα μπαχαρικών, το «σπετσερικό», που ετοιμάζει η Καρμέλα με μυστική συνταγή στο φαρμακείο της στην Κέρκυρα. Φαγητό σπιτικό, με καλοδιαλεγμένα υλικά και προσεκτική εκτέλεση που συνοδεύεται από θερμή υποδοχή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση. Αυτό είναι το ασφαλέστερο κριτήριο που σε πείθει, μαζί με την ανάμνηση των γεύσεων, κι έτσι θέλεις να επιστρέφεις. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε τον σιμιγδαλένιο χαλβά και τον εκπληκτικό μπακλαβά λαδιού με τα τραγανά φύλλα, περιχυμένο με μέλι, που η γεύση του είναι σκέτη πρόκληση.

 

Μπουκιά και συχώριο, Αιγιαλείας 27, Παράδεισος Αμαρουσίου, 210 6893444

 

Μπουκιά και συχώριο: Όχι η εκπομπή, το εστιατόριο τώρα πια

 

Αιγιαλείας 27
210 6893444
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon