Πρωταγωνιστής στον «Κρητικό», εδώ και χρόνια, είναι το ελληνικό κρέας

Στη διάρκεια της πολυετούς πορείας της ταβέρνας στην Κάντζα, τα πιάτα παραμένουν όχι μόνο αναλλοίωτα αλλά είναι πλέον μαγειρεμένα σε καλύτερη έκδοση

14.3.2018 | 14:15
Πρωταγωνιστής στον «Κρητικό», εδώ και χρόνια, είναι το ελληνικό κρέας
Πρωταγωνιστής στο τραπέζι, εδώ και χρόνια, είναι το ελληνικό κρέας, τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο.

 

Στην πρόσφατη γευστική εμπειρία μου στον Κρητικό στην Κάντζα διαπίστωσα ότι στη διάρκεια των χρόνων κάποια πιάτα παραμένουν όχι μόνο αναλλοίωτα αλλά είναι και μαγειρεμένα σε καλύτερη έκδοση.

 

Πρωταγωνιστής στο τραπέζι, εδώ και χρόνια, είναι το ελληνικό κρέας, τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο. Άλλωστε η λιτή, απλή κουζίνα πολύ εύκολα μπορεί να προδοθεί αν δεν την προσέξεις, αφού ο λόγος της ύπαρξής της είναι η φρεσκάδα των πρώτων υλών.

 

Τα αδέλφια Σταύρος και Νίκος Δογιάκης συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική κουζίνα: αληθινό πάθος για το κρέας (κοπή, σίτεμα) και μοναδική μαεστρία στο ψήσιμο. Πάνω στο λευκό τραπεζομάντιλο προσγειώνεται η σαλάτα με το κρητικό σταμναγκάθι (€7,50), η ελαφριά πικράδα του οποίου συνταιριάζεται με τον μυρωδάτο χυμό λεμονιού.

 

Πρωταγωνιστής στον «Κρητικό», εδώ και χρόνια, είναι το ελληνικό κρέας
Η ταβέρνα Κρητικός εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική ψησταριά στην ιδανική μορφή της.

 

Τα τηγανητά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες είναι τραγανά (€3,30) και τα ζουμερά νεφρά μοναδική λιχουδιά για μερακλήδες. Να μην ξεχάσω τα τηγανητά τυροπιτάκια σε μπουκίτσες που τρώγονται ολόκληρα (€3).

 

Συγκλονιστικό είναι το μοσχαρίσιο συκώτι τυλιγμένο σε λεπτή μπόλια και ψημένο αριστοτεχνικά. Αντιλαμβάνεσαι ότι ο τεχνίτης που έχει βάλει το χέρι του στην κουζίνα είναι μερακλής και σπουδαίος μάστορας και δεν θα κάνεις λάθος, αφού θα επιβεβαιωθείς από τα γλυκοφάγωτα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος που θα ακολουθήσουν: είναι τρυφερά και λεπτοκομμένα (€14/μερίδα).

 

Πρωταγωνιστής στον «Κρητικό», εδώ και χρόνια, είναι το ελληνικό κρέας
Στον Κρητικό στην Κάντζα διαπίστωσα ότι στη διάρκεια των χρόνων κάποια πιάτα παραμένουν όχι μόνο αναλλοίωτα αλλά είναι και μαγειρεμένα σε καλύτερη έκδοση.

 

Το Rib Εye (€22,50) έρχεται ιδανικά ψημένο και τεμαχισμένο και είναι σερβιρισμένο σε λευκή πιατέλα με το κόκαλό του. «Είναι διαλεχτής κοπής, είναι “συλλεκτικό”» λέει χαμογελώντας ο Σταύρος και με την πρώτη μπουκιά πείθεσαι για του λόγου το αληθές.

 

Άρωμα που σε τραβάει από τη μύτη αποκαλύπτει η σπαλομπριζόλα από τη Σπάρτη από αγελάδα 3 ετών, ζουμερή, με βαθιά και μεστή γεύση. Έπαινος για την ποιότητα, και το αριστοτεχνικό ψήσιμο. Η ταβέρνα Κρητικός εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική ψησταριά στην ιδανική μορφή της.

Αιόλου 49, Κάντζα Παλλήνης
210 6659061
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon