Στη Hytra Απλά για προσεγμένο street food, γευστικά κοκτέιλς και πανοραμική θέα

Παναγιώτης Φράγκος και Τάσος Μαντής εγγυώνται για την ποιότητα τόσο του μενού όσο και των οινικών προτάσεων

27.9.2017 | 19:20

 

Μπαρ-εστιατόριο ή εστιατόριο; Το δίλημμα μπορεί να τεθεί για λίγα λεπτά στον υπέροχο εξωτερικό χώρο του Hytra Απλά στον 7ο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση που μοιράζεται αρμονικά με το γκουρμέ μενού του εστιατορίου Hytra. Η μπάρα είναι εντυπωσιακή, απόλυτα ελκυστική και δένει με τις προτάσεις street food του μενού Hytra Απλά. Ο ανοιχτός χώρος αποπνέει φινέτσα και προσφέρει μοναδική πανοραμική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολης, στον Λυκαβηττό και στην πόλη. Το ευγενικό προσωπικό θα σου παρουσιάσει το μενού και τα κοκτέιλ που ετοιμάζει ο Παναγιώτης Φράγκος, των οποίων η μοναδικότητα βασίζεται στα ελληνικά βότανα, στους φρέσκους χυμούς φρούτων και στα παραδοσιακά χειροποίητα σιρόπια και λικέρ. Ακομπανιάρουν όμορφα τις φρέσκες ιδέες που προτείνει το μενού του street food. Ξεκινάς με ένα κοκτέιλ και συνεχίζεις επιλέγοντας κάποιο κρασί από τη λίστα με τις 70 ετικέτες από τους ελληνικούς αμπελώνες.

 

Στις προτάσεις του μενού διακρίνεις την επιθυμία του σεφ Τάσου Μαντή για την αξιοποίηση ελληνικών προϊόντων. Το ανακαλύπτεις ευχάριστα στη σαλάτα με τα ελαφρά σοταρισμένα σπαράγγια και την αλμύρα που «δένουν» με το πικάντικο τυρί καρίκι Τήνου και τα καβουρντισμένα φουντούκια (€10,50). Τόσο νόστιμη και καλοφτιαγμένη είναι η σαλάτα, που καταγράφεται στη γευστική μνήμη. Το μίνι μπέργκερ με το καλοφτιαγμένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, το λιωμένο τσένταρ και την καπνιστή πανσέτα είναι φτιαγμένο με μαεστρία και απολαυστικό (€8). Στο παιχνίδι μπορούν να μπουν και τα τσόπ-στικ, με το nigiri μυλοκόπι και την κρέμα από σπανακόρυζο (€8). Απόλυτη η ικανοποίηση από την καθαρότητα της γεύσης. Από τα κυρίως, το κοκκινιστό μοσχάρι με σκιουφιχτά και ξινομυζήθρα (€19,50) είναι γήινο, ξεχειλίζει από νοστιμιά. Χαλβάς σιμιγδαλένιος με παγωτό βανίλια βάζει τη γλυκιά σφραγίδα του στο τέλος του δείπνου. Στο Hytra Απλά η φιλοξενία και οι γεύσεις μπορούν να σου πουν «σκέφτομαι εσένα, τον πελάτη».

 

Στη Hytra Απλά για προσεγμένο street food, γευστικά κοκτέιλς και πανοραμική θέα

Στη Hytra Απλά για προσεγμένο street food, γευστικά κοκτέιλς και πανοραμική θέα

 

Λεωφ. Συγγρού 107, Αθήνα, 210 3316767

Λ. Συγγρού 107-109, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Νέος Κόσμος
210 3316767
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon