«Θα σε κάνω βασίλισσα» με κρασί, ουίσκι και εκλεκτά πιάτα

Το wine & whisky bar restaurant βρίσκεται σε έναν χώρο του Βοτανικού που το 1920 χρησίμευε για να συναρμολογούν λεωφορεία

«Θα σε κάνω βασίλισσα» με κρασί, ουίσκι και εκλεκτά πιάτα
Πληθωρικές μπουκιές που ξεχειλίζουν νοστιμιά. Ο σεφ Σπύρος Κοντός μαγειρεύει με άποψη και κέφι και τα νόστιμα πιάτα του ταιριάζουν στο πνεύμα της παρέας.

 

Στο νούμερο 13 της οδού Βέροιας στον Βοτανικό βρίσκεται το wine & whisky bar restaurant «Θα σε κάνω βασίλισσα». Μου αρέσει αυτός ο ασυνήθιστος χώρος, είναι διαφορετικός: το 1920 χρησίμευε για να συναρμολογούν λεωφορεία και τη δεκαετία του '60 ήταν το πρώτο συνεργείο της Volkswagen. Ο χώρος με την ξύλινη στέγη διατηρεί τη γοητεία του και οι διακοσμητικές παρεμβάσεις του Kirios Criton είναι ελάχιστες.

 

Ο Δημήτρης Λίτινας, ο ιδιοκτήτης, αγαπά το καλό κρασί και αναζητά με πάθος εκλεκτά τυριά και αλλαντικά που έχουν πάρει θέση στο καινούργιο ham & cheese bar. Είναι εντυπωσιακή η οινική λίστα με περίπου 600 ετικέτες, πολλές από αυτές σπάνιες, από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, που έχει φτιάξει με αγάπη και γνώση ο Δημήτρης Λίτινας από την προσωπική συλλογή του. Το μενού υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το κρασί αλλά και τα περίπου 250 premium whiskies, brandies, rums και sherries.


Θα ξεκινήσεις με δροσερή ωραιότατη καβουρόψιχα ενισχυμένη με σχοινόπρασο, καρότο, καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και τσάτνεϊ μήλο (€14). Τη σκυτάλη παίρνει το τρυφερό καλαμάρι που είναι ανάλαφρα σοταρισμένο και συνοδεύεται με καλοφτιαγμένη σάλτσα Pernod και δίπλα σαλάτα μαραθόριζας (€12). Γουστόζικα είναι τα λευκά, χειροποίητα πιάτα της Χριστίνας Μόραλη. Υπάρχει άποψη.

 

«Θα σε κάνω βασίλισσα» με κρασί, ουίσκι και εκλεκτά πιάτα
Ο χώρος με την ξύλινη στέγη διατηρεί τη γοητεία του και οι διακοσμητικές παρεμβάσεις του Kirios Criton είναι ελάχιστες.

 

Στη συνέχεια προσγειώνονται στο τραπέζι σε σαγανάκι τρία είδη λουκάνικου, μοσχαρίσιο καπνιστό, χοιρινό με μπόλικη ρίγανη και πρόβειο με πράσο, που συνδυάζονται με ψιλοκομμένο σέλερι και ωραία δεμένη σάλτσας ντομάτας (€12). Πληθωρικές μπουκιές που ξεχειλίζουν νοστιμιά. Ο σεφ Σπύρος Κοντός μαγειρεύει με άποψη και κέφι και τα νόστιμα πιάτα του ταιριάζουν στο πνεύμα της παρέας.

 

Ο σομελιέ Κωνσταντίνος Σιγανάκης σερβίρει στα ποτήρια το λαμπερό ερυθρό κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο Gold Selection Chrisohoou.

 

Το εντυπωσιακό κόκκινο tagine έρχεται στο κέντρο του τραπεζιού και η μυρωδιά των μπαχαρικών σε τραβάει από τη μύτη. Βγαίνει το καπάκι και αμέσως αποκαλύπτεται μοσχάρι σιγομαγειρέμενο και αρωματισμένο σε cajoun και garam masala με κουσκούς ρας ελ χανούτ και αραβικές πιτούλες (26 ευρώ/2 άτομα). Μελωμένο κρέας και ταιριαστό το απολαυστικό και πικάντικο κουσκούς.

 

Για το τέλος fondue σοκολάτας (€15) που θα ταιριάξει με κάποιο παλαιωμένο ρούμι.

 

«Θα σε κάνω βασίλισσα» με κρασί, ουίσκι και εκλεκτά πιάτα

 

«Θα σε κάνω βασίλισσα», Βέροιας 13 & Ιερά Οδός 64, Βοτανικός, 210 3459299

Βέροιας 13 & Ιερά Οδός 64
210 3459299
 
 
 
 
ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Τουλουμπάκι: Το κέρασμα του Βορρά φτιάχνεται σωστό πια και στην Αθήνα

Τουλουμπάκι: Το κέρασμα του Βορρά φτιάχνεται σωστό πια και στην Αθήνα

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon