Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό

Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό Facebook Twitter
Ο πρωταγωνιστής του «Call Me By Your Name», Τιμοτέ Σαλαμέ, σε σκηνή από την ταινία
1

Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και όσοι την έχουν ήδη δει κάνουν λόγο για ένα μικρό αριστούργημα. Το «Call Me By Your Name» του Ιταλού Λούκα Γκουαντανίνο, σκηνοθέτη των «Είμαι ο Έρωτας» και «A Bigger Splash», μας μεταφέρει στην ιταλική εξοχή των αρχών της δεκαετίας του '80, όπου ο 17χρονος γιος ενός ζευγαριού ακαδημαϊκών γοητεύεται από τον 23χρονο Αμερικανό φοιτητή που επισκέπτεται τον πατέρα του για να τον βοηθήσει στην έρευνά του.

Πανέμορφες εικόνες, ξεγνοιασιά μιας άλλης εποχής και ένα ταλαντούχο πρωταγωνιστικό δίδυμο (Άρμι Χάμερ και Τιμοτέ Σαλαμέ) σε ένα δυνατό γκέι ρομάντζο που υπόσχεται να κάνει όλους τους θεατές να δακρύσουν: τα βασικά στοιχεία αυτής της ταινίας, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο αναγνωρισμένος Τζέιμς Άιβορι, που την έκαναν να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή της πρεμιέρας της στο περσινό Σάντανς, ενώ οι Έλληνες θεατές είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν την προηγούμενη εβδομάδα στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Μια συγκεκριμένη όμως σκηνή αυνανισμού με ένα... ροδάκινο είναι αυτή που μέχρι τώρα έχει ξεσηκώσει τις περισσότερες συζητήσεις. Η σκηνή υπήρχε και στο ομώνυμο βιβλίο του Αντρέ Άσιμαν, στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας, αλλά ο σκηνοθέτης δεν ήταν καθόλου σίγουρος αν θα τη συμπεριλάβει, μέχρι που το δοκίμασε. «Προσπαθούσα να διερευνήσω την πιθανότητα να αυνανίζεσαι με ένα φρούτο. Οπότε άρπαξα ένα ροδάκινο και το δοκίμασα. Έχω να δηλώσω ότι λειτουργεί» είπε ο Γκουαντανίνο στο νέο τεύχος του περιοδικού Out, στο εξώφυλλο του οποίου φιγουράρει ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Άρμι Χάμερ.

Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό Facebook Twitter
Ο Άρμι Χάμερ στο εξώφυλλο του Out. Φωτο: Nino Muñoz
Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό Facebook Twitter
Φωτο: Nino Muñoz

Και δεν ήταν ο μόνος! «Πήγα στον Τιμοτέ και του είπα ότι θα γυρίσουμε τη σκηνή επειδή το δοκίμασα και λειτουργεί. Και μου απάντησε ότι το είχε δοκιμάσει κι αυτός, οπότε το ξέρει ότι λειτουργεί». 

Ο Χάμερ εξηγεί στη συνέντευξή του ότι όσοι συμμετείχαν στην ταινία ήταν απόλυτα ανοιχτοί, δημιουργώντας δεσμούς που δεν είχε ξανασυναντήσει στην καριέρα του. «Ποτέ ξανά δεν συνδέθηκα συναισθηματικά σε τέτοιο βαθμό με κάποιον σκηνοθέτη. Ο Λούκα κατάφερε απλώς να με κοιτάζει και να με γδύνει εντελώς. Ήξερε κάθε μου ανασφάλεια, κάθε φορά που χρειαζόμουν ώθηση και πότε χρειαζόμουν προστασία».

 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 24 Νοεμβρίου και στην Ελλάδα στις 8 Φεβρουαρίου 2018 από τη Feelgood.

 

Lgbtqi+
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025 / Διεθνής Μέρα Τρανς Ορατότητας: 16 χρόνια μετά, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα, η ίδια η ύπαρξη των τρανς και non-binary ανθρώπων δοκιμάζονται στις ΗΠΑ και διεθνώς – τι ζητά το ΣΥΔ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Λονδίνο: Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο και συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ενοίκιο του

Διεθνή / Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο για το ενοίκιο του - Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει οριστικά λόγω των υψηλών ενοικίων - Το τρανσφοφοβικό σχόλιο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο άκουσμα της είδησης
LIFO NEWSROOM
«Μια πολύ καλή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Εικαστικά / «Μια πολύ κακή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Πώς η ανάγκη μιας κολεκτίβας καλλιτεχνών για χώρο εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο φιλόξενα κουίρ σποτ στο κέντρο της πόλης: Μέσα από τις αφηγήσεις των παιδιών που το έφτιαξαν και το έζησαν.  
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Βιβλίο / Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Η κυκλοφορία του βιβλίου-ντοκουμέντου «Ανδρικές ομοερωτικές σχέσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα» πυροδότησε μια συζήτηση με τον Κώστα Γιαννακόπουλο για έναν «αλλιώτικο» έρωτα, που παρέμενε ισχυρός ακόμα και σε καιρούς όπου κανείς δεν τολμούσε να προφέρει το όνομά του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ελένη Ρίζου: «Η δυαδική αντίληψη του φύλου ισχύει μόνο όταν μιλάμε με καθαρά γενετικούς όρους»

Lgbtqi+ / Η πολιτική των «δύο μόνο φύλων» και η αντιπαράθεση με τη Βιολογία

Μια χρήσιμη συζήτηση με την εργαστηριακή γενετίστρια και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, Ελένη Ρίζου, για την επιστημονική διάσταση του φύλου και τις πολυπλοκότητες του, από τον βιολογικό του καθορισμό έως τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Lgbtqi+ / «Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Η συγγραφέας, ηθοποιός, αρθρογράφος και σύμβουλος σεξουαλικής υγείας στο Athens Checkpoint, Ερωφίλη Κόκκαλη, σχολιάζει την «αντι-τρανς υστερία» που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και όχι μόνο, σε σχέση και με την ελληνική πραγματικότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ναι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Οπτική Γωνία / «Όχι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Το επικοινωνιολόγ@ Jay Ραΐσης και η κλινική ψυχολόγος, συνιδρύτρια του Orlando LGBT+, Νάνσυ Παπαθανασίου εξηγούν γιατί το κοινωνικό φύλο είναι ένα κατασκεύασμα και πώς η ρητορική μίσους κανονικοποιεί και ενδυναμώνει την άσκηση κάθε είδους βίας στην καθημερινότητα. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Queer Χόλιγουντ: Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ, ένας μεγάλος έρωτας;

Lgbtqi+ / Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ: Ένας μεγάλος έρωτας ή μόνο φίλοι;

Σε μια εποχή που το Χόλιγουντ απαγόρευε κάθε αναφορά σε οτιδήποτε queer και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις διώκονταν ως κακούργημα στις ΗΠΑ, δύο αχώριστοι κινηματογραφικοί σταρ ζούσαν τη ζωή τους σαν να μη νοιάζονταν για τα σχόλια που γίνονταν γι’ αυτούς.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

1 σχόλια
Ο τιτλος μου θυμισε τη σκηνη που η Στατειρα και η Σισυγαμβρη περασαν τον Ηφαιστιωνα για τον Αλεξανδρο,επειδη ηταν πιο ψηλος και εντυπωσιακος, ζητησαν συγγνωμη μετα και ο Αλεξανδρος ειπε, δεν πειραζει και αυτος Αλεξανδρος ειναι!