Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό

Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό Facebook Twitter
Ο πρωταγωνιστής του «Call Me By Your Name», Τιμοτέ Σαλαμέ, σε σκηνή από την ταινία
1

Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και όσοι την έχουν ήδη δει κάνουν λόγο για ένα μικρό αριστούργημα. Το «Call Me By Your Name» του Ιταλού Λούκα Γκουαντανίνο, σκηνοθέτη των «Είμαι ο Έρωτας» και «A Bigger Splash», μας μεταφέρει στην ιταλική εξοχή των αρχών της δεκαετίας του '80, όπου ο 17χρονος γιος ενός ζευγαριού ακαδημαϊκών γοητεύεται από τον 23χρονο Αμερικανό φοιτητή που επισκέπτεται τον πατέρα του για να τον βοηθήσει στην έρευνά του.

Πανέμορφες εικόνες, ξεγνοιασιά μιας άλλης εποχής και ένα ταλαντούχο πρωταγωνιστικό δίδυμο (Άρμι Χάμερ και Τιμοτέ Σαλαμέ) σε ένα δυνατό γκέι ρομάντζο που υπόσχεται να κάνει όλους τους θεατές να δακρύσουν: τα βασικά στοιχεία αυτής της ταινίας, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο αναγνωρισμένος Τζέιμς Άιβορι, που την έκαναν να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή της πρεμιέρας της στο περσινό Σάντανς, ενώ οι Έλληνες θεατές είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν την προηγούμενη εβδομάδα στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Μια συγκεκριμένη όμως σκηνή αυνανισμού με ένα... ροδάκινο είναι αυτή που μέχρι τώρα έχει ξεσηκώσει τις περισσότερες συζητήσεις. Η σκηνή υπήρχε και στο ομώνυμο βιβλίο του Αντρέ Άσιμαν, στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας, αλλά ο σκηνοθέτης δεν ήταν καθόλου σίγουρος αν θα τη συμπεριλάβει, μέχρι που το δοκίμασε. «Προσπαθούσα να διερευνήσω την πιθανότητα να αυνανίζεσαι με ένα φρούτο. Οπότε άρπαξα ένα ροδάκινο και το δοκίμασα. Έχω να δηλώσω ότι λειτουργεί» είπε ο Γκουαντανίνο στο νέο τεύχος του περιοδικού Out, στο εξώφυλλο του οποίου φιγουράρει ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Άρμι Χάμερ.

Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό Facebook Twitter
Ο Άρμι Χάμερ στο εξώφυλλο του Out. Φωτο: Nino Muñoz
Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό Facebook Twitter
Φωτο: Nino Muñoz

Και δεν ήταν ο μόνος! «Πήγα στον Τιμοτέ και του είπα ότι θα γυρίσουμε τη σκηνή επειδή το δοκίμασα και λειτουργεί. Και μου απάντησε ότι το είχε δοκιμάσει κι αυτός, οπότε το ξέρει ότι λειτουργεί». 

Ο Χάμερ εξηγεί στη συνέντευξή του ότι όσοι συμμετείχαν στην ταινία ήταν απόλυτα ανοιχτοί, δημιουργώντας δεσμούς που δεν είχε ξανασυναντήσει στην καριέρα του. «Ποτέ ξανά δεν συνδέθηκα συναισθηματικά σε τέτοιο βαθμό με κάποιον σκηνοθέτη. Ο Λούκα κατάφερε απλώς να με κοιτάζει και να με γδύνει εντελώς. Ήξερε κάθε μου ανασφάλεια, κάθε φορά που χρειαζόμουν ώθηση και πότε χρειαζόμουν προστασία».

 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 24 Νοεμβρίου και στην Ελλάδα στις 8 Φεβρουαρίου 2018 από τη Feelgood.

 

Lgbtqi+
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Δεν υπάρχουν τρανς παιδιά, κανένα παιδί δεν γεννιέται σε λάθος σώμα»

Lgbtqi+ / Επιμένει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Δεν υπάρχουν τρανς παιδιά, κανένα παιδί δεν γεννιέται σε λάθος σώμα»

Η απάντησή της σε χρήστη που ανέφερε πως θα ήθελε να «χρησιμοποιήσει την τεράστια δύναμή της για καλό» και ότι η «μισητή εστίασή της στα τρανς παιδιά είναι οδυνηρή και περιττή»
THE LIFO TEAM
«Kαταστροφικό» να κοπεί ο τρανς χαρακτήρας στο «Win or Lose» - Αντιδράσεις για την απόφαση της Disney

Lgbtqi+ / «Kαταστροφικό» να κοπεί ο τρανς χαρακτήρας στο «Win or Lose» - Αντιδράσεις για την απόφαση της Disney

«Το επεισόδιο ήταν τόσο όμορφο και έδειχνε σε όσους αισθάνονται μόνοι και χωρίς αγάπη, ότι ''υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που σε καταλαβαίνουν''», καταγγέλλει πρώην προσωπικό της Pixar
THE LIFO TEAM
Βρετανία: ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτικοί που εκδιώχθηκαν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση 70.000 λίρες

Lgbtqi+ / Βρετανία: ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτικοί που εκδιώχθηκαν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση 70.000 λίρες

Εκατοντάδες στρατιωτικοί που λόγω της «απαγόρευσης της ομοφυλοφιλίας» υπέστησαν κακοποιητική συμπεριφορά στις ένοπλες δυνάμεις, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για οικονομική αποκατάσταση
LIFO NEWSROOM
«H woke ατζέντα του Μεσοπολέμου», μια έκδοση-ντοκουμέντο

Βιβλίο / Woke ατζέντα είχαμε ήδη από τον Μεσοπόλεμο

Μέσα από τις «12 queer ιστορίες που απασχόλησαν τις αθηναϊκές εφημερίδες πριν από έναν αιώνα», όπως αναφέρει ο υπότιτλος του εν λόγω βιβλίου που έχει τη μορφή ημερολογιακής ατζέντας, αποκαλύπτεται ένας ολόκληρος κόσμος βαμμένος στα χρώματα ενός πρώιμου ουράνιου τόξου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Ο τιτλος μου θυμισε τη σκηνη που η Στατειρα και η Σισυγαμβρη περασαν τον Ηφαιστιωνα για τον Αλεξανδρο,επειδη ηταν πιο ψηλος και εντυπωσιακος, ζητησαν συγγνωμη μετα και ο Αλεξανδρος ειπε, δεν πειραζει και αυτος Αλεξανδρος ειναι!