Στο σημερινό «Α μπα»: άλυτα προβλήματα

Στο σημερινό «Α μπα»: άλυτα προβλήματα Facebook Twitter
55

 

__________________
1.


Είμαι 32. Είναι 22. Δουλεύω όλη μέρα. Κοιμάται όλη μέρα. Τον αγαπώ και με αγαπά. Με ενοχλεί όμως πολύ που δεν έχει στόχους για το μέλλον. Μα πιο πολύ με ενοχλεί που δεν καθαρίζει τίποτα στο σπίτι κι έχω καταντήσει ζόμπι από το δουλειά-δουλειες σπιτιού - σεξ με τη συχνότητα εικοσαχρονου.
Τι να κάνω;- Στρουμφ

Αν δεν θέλεις να είσαι με κάποιον που φέρεται σαν εικοσάχρονος, μην τα φτιάχνεις με έναν εικοσάχρονο.

__________________
2.


Α μπα, λενε οτι οι σχεσεις θελουν προσπαθεια. Το πιστευεις αυτο; Η οταν ταιριαζεις με καποιον, ταιριαζεις και ολα κυλανε απο μονα τους, χωρις να προσπαθουμε; Γιατι να προσπαθουμε να κανουμε μια σχεση να λειτουργησει με το ζορι;

Αυτοί που το λένε δεν ξέρω τι εννοούν. Υποψιάζομαι τι, και διαφωνώ. Η δική μου θεωρία είναι ότι όταν ταιριάζεις με κάποιον όλα κυλάνε από μόνα τους, και συμφωνώ μαζί σου. Η προσπάθεια όμως είναι απαραίτητη, και πρέπει να γίνεται με τον εαυτό μας. Χρειάζεται προσπάθεια για να μην αρχίσεις να θεωρείς τον άλλο δεδομένο. Για να σκέφτεσαι τα συναισθήματα του όταν του μιλάς, για να πηγαίνεις με τα νερά του όταν το χρειάζεται, για να παραμερίζεις τις δικές σου ανάγκες όταν πρέπει. Χρειάζεται προσπάθεια για να μην πιστέψεις ότι ο άλλος θα ανέχεται όλες τις παραξενιές και θα σε αγαπάει χωρίς όρια, γιατί μόλις ενηλικιωνόμαστε είμαστε σε μόνιμη αναζήτηση των παιδικών μας χρόνων και ψάχνουμε συνέχεια τη μαμά μας. Μόλις κάποιος μας δώσει μια χαραμάδα, αν είμαστε ανώριμοι ψυχολογικά, μπορεί να το εκμεταλλευτούμε για να ξαναγίνουμε παιδιά. Η προσπάθεια χρειάζεται για να αντισταθούμε σε αυτή την τάση.

__________________
3.


Αγαπημένη Αμπά καλησπέρα,
Αρχικά, θα ήθελα να σε συγχαρώ για την στήλη σου την οποία διαβάζω ανελλιπώς. Λοιπόν, μόλις τελείωσα την Τρίτη λυκείου και εντός των ημερών τελειώνει και η ψυχοφθόρα διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Δυστυχώς όμως δεν έχω κατασταλάξει κάπου και θα σου εξηγήσω το γιατί αμέσως. Όταν τελείωσα το γυμνάσιο είχα πάρει την απόφαση ότι θέλω να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση και αυτό συνεπάγεται την επιλογή της θετικής κατεύθυνσης (μαθηματικά, φυσική, χημεία) μιας και η σχολή της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα ανήκει στις πολυτεχνικές σχολές και όχι στις καλές τέχνες όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης . Ξεκίνησα λοιπόν σχέδιο και τον αγώνα μου με τα μαθήματα αυτά και τολμώ να πω πως μέχρι και την Β' λυκείου δεν είχα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Φτάνοντας λοιπόν στην Τρίτη τα βρήκα σκούρα, αρκετά κιόλας. Η σχολική χρονιά η οποία ξεκίνησε για μένα από το καλοκαίρι κιόλας, λόγω φροντιστηρίου, έκανε πολύ άσχημη αρχή με κλάματα και αρκετά πεσμένη ψυχολογία. Μέσα στη σύγχυση αυτή παρατάω το σχέδιο γιατί βλέπω πως δεν μπορώ να τα καταφέρω . Παρόλα αυτά όμως είχα εναλλακτική στο μυαλό μου την γυμναστική ακαδημία την οποία πάντα «φλέρταρα» ως αθλήτρια ακροβατικής κι έτσι γύρω στον Σεπτέμβριο ξεκίνησα προετοιμασία για τα αθλήματα τα οποία είναι απαραίτητα για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ. Όμως, καθώς ο καιρός περνούσε μέσα στην πίεση του διαβάσματος πιστεύω ωρίμασα, αναθεώρησα και συνειδητοποίησα πως το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι παράτησα το σχέδιο και δυστυχώς πλέον δεν μου αρέσει ούτε καν η ιδέα της γυμναστικής ακαδημίας. Όμως αμπά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στην όλη κατάσταση είναι πως όλοι σχεδόν γύρω μου με έχουν συνδέσει με τον αθλητισμό-καθώς ασχολήθηκα από μικρή με τον πρωταθλητισμό-με αποτέλεσμα ίσως να μην με θεωρούν «ικανή» να ασχοληθώ με κάτι τελείως διαφορετικό. Ίσως αυτό να σκέφτομαι κι εγώ η ίδια για τον εαυτό μου. Μήπως είναι απλά η εύκολη λύση?
Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου-Χ

Η εύκολη λύση δεν είναι απαραίτητα και η λάθος λύση. Είναι πολύ έξυπνο να κάνεις επάγγελμα αυτό που μπορείς να κάνεις εύκολα. Σε αυτή την περίπτωση, η εύκολη λύση είναι και η πιο λογική.


Αυτό που εσύ περιφρονείς, την ικανότητα σου στη γυμναστική, το «εύκολο», για μένα είναι εντελώς, μα παντελώς αδύνατο. Είσαι ικανή για να ασχοληθείς με τη σωματική άσκηση επαγγελματικά, και πολλοί άλλοι δεν είναι. Μην προσπερνάς ως παρακατιανό αυτό που μπορείς να κάνεις με ευκολία. Δεν θα αποδείξεις τίποτα σε κανέναν αν προσπαθήσεις να κάνεις κάτι που σου είναι ξένο. Απλώς θα δυσκολέψεις τη ζωή σου.


Τώρα, αν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου στη γυμναστική ακαδημία δεν χρειάζεται να επιμένεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η εγκατάλειψη του προηγούμενου πλάνου ήταν λάθος. Εξαρτάται. Τα βρήκες σκούρα στα μαθήματα και στο σχέδιο, αυτό όμως από μόνο του δεν λέει τίποτα. Τι σου λένε οι δάσκαλοι σου; Τι θα πει «βλέπω ότι δεν καταφέρνω;» Υπάρχει πιθανότητα να περάσεις, ή όχι; Ο στόχος είναι να περάσεις το εμπόδιο των πανελληνίων, γιατί μετά δεν θα χρειαστείς τα μαθηματικά και τη φυσική της τρίτης λυκείου (όσο για το κατά πόσο θα χρειαστείς το σχέδιο όπως γίνεται σε αυτές τις εξετάσεις, μεγάλη κουβέντα). Πρέπει να κάνεις μια ψύχραιμη και λογική εκτίμηση των πιθανοτήτων. Μίλα με δασκάλους, σκέψου τι είσαι διατεθειμένη να κάνεις και να προσπαθήσεις, και αποφασίζεις. Σε περίπτωση που έχεις ήδη περάσει κάπου, καλή σταδιοδρομία.

__________________
4.

Aγαπητή Α μπα μου,

Καλησπέρα. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να βγάλω από μέσα μου αυτό που με τρώει. Δεν σας ξέρω και δεν με ξέρετε ίσως γι αυτό κάποιες φορές είναι πιο εύκολο να βγάλουμε από μέσα μας πράγματα που δεν τα μοιραζόμαστε ούτε με κοντινούς μας ανθρώπους. Κάποιες φορές νιώθω πως δεν αξίζω. Από μικρή ηλικία θυμάμαι η μητέρα μου πάντα με συνέκρινε με άλλα παιδιά λέγοντας μου πόσο καλύτερα είναι στο ένα και στο άλλο και πόσο άχρηστη είμαι εγώ. Φυσικά στον κόσμο πάντα έλεγε τα καλύτερα για το σπλάχνο της τονίζοντας πόσο έχει συμβάλει σε αυτό. Ποτέ δεν με αγκάλιασε ούτε άκουσα ποτέ ένα σε αγαπώ και θέλω να είσαι ευτυχισμένη. Η μόνη περίπτωση που θα μου έσκαγε ένα σε αγαπάω θα ήταν τύπου μόνο εγώ ξέρω το καλύτερο για σένα και υπό προϋποθέσεις όπως σε αγαπάω αν φέρνεις καλούς βαθμούς, σε αγαπάω αν περάσεις το μάθημα στο πανεπιστήμιο και πάει λέγοντας. Ήθελε και θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα πάντα και στον πατέρα μου . Και αν τολμήσεις και πεις Όχι εγώ δεν θέλω να κάνω αυτό που λες αλλά κάτι άλλο αρχίζουν τα "δεν με αγαπάς, εγώ έχω θυσιαστεί για εσένα κι εσύ δεν κάνεις τίποτα, είσαι αχάριστη 'με αποτέλεσμα να νιώθω και τύψεις. .Οι σχέσεις μας είναι θυελλώδεις και οπότε θα προσπαθήσω να την προσεγγίσω να μιλήσουμε πάντα θα τσακωθούμε στο τέλος. Τώρα τα παράπονα έχουν μετατοπιστεί στο στυλ οι άλλοι παντρεύονται ,κάνουν ράνουν και φτιάχνουν τη ζωή τους, εσύ τι θα κάνεις,' Όταν αντιδρώ σε όλα αυτά και της απαντάω αρχίζει τα κλάματα και μου λέει τα κλασικά 'εγώ έχω κάνει τόσες θυσίες, εσύ τι θα κάνεις για μένα'. Είμαι σε εντατική αναζήτηση εύρεσης εργασίας με παράλληλο διάβασμα ,θέλω να φύγω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Σκέφτομαι να πάω σε ψυχολόγο για όλα αυτά που νιώθω. Ποια είναι η γνώμη σου α μπα μου. Θα εκτιμούσα την απάντησή σου. Με εκτίμηση-Σε απόγνωση

Η γνώμη μου είναι ότι το σχέδιο σου είναι τέλειο. Εντατική αναζήτηση εύρεσης εργασίας, παράλληλο διάβασμα, και ψυχολόγος. Δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα ως προς αυτό. Πρέπει να φύγεις από εκεί και να φροντίσεις την ζωή σου.


Η μαμά σου είναι χειριστική. Αν έχει θέμα ναρκισσισμού ή κάποιο άλλο, ποιος ξέρει, αλλά μην προσπαθείς να την αντιμετωπίσεις. Όσο προσπαθείς γίνεσαι πιο ευάλωτη σε νέες χειριστικές συμπεριφορές. Δεν μπορείς να αλλάξεις έναν χειριστικό άνθρωπο εντοπίζοντας και επισημαίνοντας τις αδυναμίες του. Μην προσπαθείς να της εξηγήσεις τι κάνει λάθος και τι αισθάνεσαι, δεν μπορεί να μπει στη θέση σου γιατί αυτό που την ενδιαφέρει πρωταρχικά είναι να διατηρήσει τον έλεγχο πάνω σου, και μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά που λες εναντίον σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις μια χειριστική συμπεριφορά είναι να αλλάξεις εσύ, κι έτσι θα αλλάξει η δυναμική της σχέσης σας. Αν καταλάβει ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει να σε ελέγχει, τότε θα τα παρατήσει, και θα στραφεί σε κάποιον που μπορεί να ελέγχει πιο εύκολα.


Δεν χρειάζεται να κάνεις τα κέφια της μαμάς σου για να είσαι καλή κόρη. Είσαι καλή κόρη όταν είσαι καλός άνθρωπος. Μπορείς να την αγαπάς και να τη σέβεσαι χωρίς να υποκύπτεις στους χειρισμούς της. Μέχρι να πας σε ψυχολόγο, αφού διαβάζεις έτσι κι αλλιώς, διάβασε λίγο ακόμα. Αυτό νομίζω ότι δίνει καλές πληροφορίες.
 

__________________
5.


Αγαπητή Λένα,

με αφορμή την ερώτηση Νο 7 στις 24.05.2016 σχετικά με το rape date, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για τη δική μου ιστορία. Δεν νιώθω άνετα να το συζητήσω με την μαμά μου αλλά και με κανέναν άλλον άνθρωπο.
Λίγα βοηθητικά πράγματα για μένα: είμαι 20 ετών, ζω στο εξωτερικό και είμαι αμφιφυλόφιλη. Μέχρι πέρσι δεν είχα αντιληφθεί την αμφισεξουαλικότητά μου και έβγαινα μόνο με αγόρια. Είχα ραντεβού με σεξ και σχέσεις όπως οι περισσότερες κοπέλες, όλα σύμφωνα με τη νόρμα.
Έπειτα σε ένα πάρτι γνώρισα κάποιον και φιλήθηκα με και μετά ήθελε να με πάει στο σπίτι μου και εγώ δεν ήθελα πολύ αλλά επέμενε και είπα εντάξει, τι πειράζει. Και μετά ήθελε να ανεβεί επάνω και εγώ δεν ήθελα πολύ αλλά έχει ήδη κουβαληθεί μέχρι εκεί όποτε είπα εντάξει, τι πειράζει. Και ήμασταν στο κρεβάτι μου και φιλιόμασταν και αυτό μου άρεσε, αλλά αυτός ήθελε να κάνουμε σεξ κι εγώ δεν ήθελα, έλεγα όχι, δεν ήταν όμως απόλυτο το όχι μου. Του έλεγα όχι γιατί έβγαινα με έναν άλλον πού και πού και για την συνείδησή μου (αν και δεν είχα οτιδήποτε δεσμευτικό) το σεξ θα ήταν λάθος. Και κάναμε σεξ ενώ δεν ήθελα, αλλά το σώμα μου ήθελε, εννοώ ήταν έτοιμο. Το μυαλό δεν ήταν. Και όταν έφευγε κάτι σχολίασε που έλεγα όχι και κάναμε σεξ, σαν να κατάλαβε κι αυτός πως δεν ήταν σωστό.
Και μετά εγώ ήμουν για λίγο καιρό αηδιασμένη και το συζήτησα με μια-δυο στενές μου φίλες. Και η καλύτερή μου φίλη μου λέει, δηλαδή σαν να σε βίασε, και εγώ λέω όχι, τι λες και τα λοιπά.
Ο οργανισμός μου όμως ήταν δυσαρεστημένος με όλο αυτό και αποφάσισα να δοκιμάσω με κοπέλα και έτσι κατάλαβα πως είμαι αμφιφυλόφιλη και χαίρομαι πολύ γι αυτό γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένη που το καταπιεσμένο κομμάτι απελευθερώθηκε. Όποτε αυτό το συμβάν σαν κάπως να βοήθησε, σκέφτομαι.
Όμως από τότε (ίσως και πριν από αυτό, δεν μπορώ να θυμηθώ) δεν ευχαριστιέμαι το κολπικό σεξ. Σχεδόν ποτέ αν όχι ποτέ-ποτέ. Και σκέφτομαι μήπως έχει να κάνει με αυτό το συμβάν αυτό. Έψαξα στο Ίντερνετ και βρήκα στα Αγγλικά άρθρα που μιλούν για διαφορά τέτοια "προβλήματα" του κόλπου που δημιουργούνται μετά από τραυματικά συμβάντα και πρέπει να κάνεις κάτι ασκήσεις κλπ (αλλά δεν θεωρώ τη δίκη μου ιστορία τραυματική). Δεν κατάλαβα όμως πολύ καλά αυτά που διάβασα και σκέφτομαι πως ίσως ένας γιατρός να με βοηθούσε. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να πάω σε ψυχολόγο ή γυναικολόγο ή σεξολόγο ή κάτι άλλο. Κάνω ομοιοπαθητική αλλά δεν έχω αναφέρει κάτι πέρα από την αμφιφυλοφιλία. Θέλω να ευχαριστιέμαι το σεξ με άντρες γιατί αισθάνομαι πράγματα για άνδρες αλλά δεν απολαμβάνω την ολοκλήρωση, κι αυτό είναι άσχημο και για τον εκάστοτε σύντροφό μου.
Στο τέλος θέλω να πω αυτό: στα 17-18 μου έμαθα πως για τον βιασμό της μητέρας μου από έναν άγνωστο, γι αυτό και α) δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να συζητήσω ό,τι έγινε με τη μητέρα μου και β) δεν θεωρώ τη δίκη μου ιστορία βιασμό ούτε τραυματικό συμβάν. Δεν γνωρίζω αν κι αυτό σαν πληροφορία μπλοκάρει το μυαλό μου και ανακατεύει την σεξουαλικότητά μου.
Ζήτω συγγνώμη για το σεντόνι, απλά θα ήθελα τη γνώμη σου και των σχολιαστών σχετικά με το που πρέπει να ψαχτώ για να το λύσω όλο αυτό. Ή αν δίνω μεγάλη σημασία σε κάτι που δεν είναι τόσο φοβερό. Έχω διαβάσει πως ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών έχει βιαστεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, αλλά εγώ δεν μπορεί να ανήκω εκεί. Δεν είναι δίκαιο. Ίσως ακουστεί χαζό, αλλά μπορείς (όχι σαν χάρη, αλλά πρακτικά και ουσιαστικά) να μου επιβεβαιώσεις πώς δεν είμαι σε άρνηση;

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, θα χαιρόμουν αν μπορούσες να μου απαντήσεις σύντομα, ξέρω πως υπάρχει αναμονή και όλοι κρεμόμαστε από τα χείλη σου, αλλά με τρώει όλο αυτό. Αν δεν μπορείς πάλι, δεν πειράζει, η υπομονή είναι αρετή.

Πολλά φιλιά.

Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να βρεις έναν ψυχολόγο. Δεν είναι θέμα γυναικολόγου, και δεν προτείνω σεξολόγο γιατί είναι η πιο ασαφής ειδικότητα και είναι δύσκολο να εξακριβώσεις την αξιοπιστία του. Ως εντελώς μη ειδική πιστεύω ότι η απάντηση στο ερώτημα σου έχει περισσότερη σχέση με τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό και την αυτή την εξερεύνηση παρά με εκείνο το συγκεκριμένο συμβάν, γιατί και εκείνο το συμβάν με τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό σχετίζεται, αλλά το γράφω ως μακρινή φίλη, όχι επειδή ξέρω. Επειδή για αυτό το θέμα θα χρειαστείς έναν άνθρωπο που δεν έχει συντηρητικά κολλήματα, ψάξε για έναν που έχει καλές σπουδές και κάποια παρουσία ώστε να μπορείς να υποθέτεις τι πιστεύει για διάφορα θέματα. Όχι επειδή είναι δύσκολη η υπόθεση σου, αλλά γιατί το σεξ συνδέεται με την ηθική και διάφορα παραθρησκευτικά μέσα σε όλους μας, οπότε πρέπει να βρεις κάποιον που έχει ελευθερωθεί από τα κοινά παραδόπιστα.

__________________
6.


Γεια,
Είμαι 26 χρονών και εδώ και τρία χρόνια μένω στο εξωτερικό. Είχα έρθει για μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα περίβλεπτο πανεπιστήμιο, του οποίου οι (υπερβολικές) απαιτήσεις έκαναν τον πρώτο χρόνο μαρτυρικό, αν εξαιρέσουμε κάποια διαλείμματα χαράς με μερικούς φίλους. Συνεπώς, τον χρόνο αυτόν ορκιζόμουν ότι θέλω να επιστρέψω πίσω στην Αθήνα μόλις τελειώσω τις σπουδές μου. Λίγες μέρες πριν την πολυ-αναμενόμενη αναχώρηση, ένας καθηγητής μου έστειλε μειλ προτείνοντάς μου να δουλέψω ως ερευνητική βοηθός στο καινούργιο του βιβλίο. Είπα ναι. Η έρευνα είναι αυτό που θέλω να κάνω και δεν μπόρεσα να αρνηθώ. Σκέφτηκα θα κάνω αυτό και θα γυρίσω πίσω. Όμως, Λένα, τώρα, περνάω όμορφα: τα μεγάλα άγχη του μεταπτυχιακού έχουν φύγει, ήμουν τυχερή και γνώρισα υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους περνάω καλά. Επίσης, εδώ και ενάμιση χρόνο απολαμβάνω την συντροφιά ενός (πολύ γοητευτικού) άνδρα. Όλα αυτά στα λέω για να σου δώσω μια εικόνα της κατάστασής, μήπως και καταφέρεις να καταλάβεις το δίλημμα μου. Πρόσφατα, έγινα δεκτή με υποτροφία στο ίδιο πανεπιστήμιο. Ένιωσα πολύ ευτυχισμένη. Αλλά.... Δεν θέλω να μείνω μόνιμα στο εξωτερικό και ένας από τους λόγους, ίσως ο πιο σημαντικός, είναι ότι δεν θέλω η μητέρα μου να μεγαλώνει μακριά από την μοναχοκόρη της – εδώ, να τονίσω ότι η μαμά μου δεν φέρει κάποια ευθύνη γι αυτή μου τη σκέψη. Επιπλέον, νομίζω, αν κάνω ποτέ οικογένεια (με την παραδοσιακή έννοια), θα ήθελα να την κάνω στην Ελλάδα. Επίσης, ενώ είμαι καλά, μου λείπει η Αθήνα και ότι αυτή συνεπάγεται. Μπορεί να μην μου λείπει ανυπόφορα, αλλά θεωρώ ότι στο μέλλον θα μου λείπει πολύ. Ξέρω ότι αν γυρίσω στην Αθήνα θα είμαι άνεργη και χωρίς υποτροφία και ότι όλα αυτά που έχω εξιδανικεύσει θα γκρεμιστούν μπροστά στα μάτια μου. Αλλά αγχώνομαι γιατί νιώθω ότι χτίζω τη ζωή μου στο εξωτερικό, και τι; Σε 10 χρόνια απλά θα τα παρατήσω όλα και θα γυρίσω; Τέλος, αν μείνω εξωτερικό, θα μου λείπει για πάντα το πρώτο μου σπίτι; - Ευχαριστώ πολύ-Mary

Βρε Μαίρη, πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω. Ο καθένας έχει άλλα προαπαιτούμενα για την προσωπική του ευτυχία. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνουμε τα προαπαιτούμενα του άλλου (ας πούμε, εγώ δεν καταλαβαίνω τα δικά σου, δυσκολεύομαι να κατανοήσω μέσα μου το «θέλω να κάνω οικογένεια στην Ελλάδα», για μένα η δημιουργία οικογένειας, όπου και να είναι, θα είναι η οικογένεια ΣΟΥ, αλλά το δέχομαι), χρειάζεται όμως ο καθένας να ξέρει με ποιον τρόπο ιεραρχεί τις ανάγκες του. Λες ότι ξέρεις ότι αν γυρίσεις στην Αθήνα θα είσαι άνεργη και όλα αυτά που έχει εξιδανικεύσει θα γκρεμιστούν. Λες ότι ξέρεις επίσης στο μέλλον οπωσδήποτε θα σου λείψει η Αθήνα. Εγώ δεν ξέρω πώς συμβιβάζεις αυτές τις δύο σκέψεις μεταξύ τους. Ξέρεις πώς ακούγεσαι; Σα να θέλεις να κρατήσεις την εξιδανίκευση για να έχεις δικαιολογία να μην αφεθείς σε αυτό που σου συμβαίνει τώρα, επειδή αυτό που σου συμβαίνει είναι πολύ κοντά στο ιδανικό.


Η δουλειά που κάνεις τώρα μόνο μόνιμη δεν είναι. Τα αγόρια εξαφανίζονται από τις ζωές μας όπως εμφανίζονται. Βιάζεσαι υπερβολικά πολύ να σκέφτεσαι με όρους δεκαετιών. Αυτό είναι το μόνο αντικειμενικό δεδομένο, και νομίζω ότι δεν το λαμβάνεις καθόλου υπόψη σου.

__________________
7.


Αγαπητή Α, μπα,

Με λένε Ράνια και είμαι 28 ετών. Ζω στο Βέλγιο εδώ και 7 χρόνια. Λατρεύω τη ζωή μου εδώ, έχω μια καλή δουλειά που αγαπώ και έναν άνθρωπο που με λατρεύει. Είμαστε μαζί εδώ και 5 χρόνια και σχεδιάζουμε να παντρευτούμε το επόμενο καλοκαίρι. Το πρόβλημα είναι η οικογένειά μου. Έκανα το coming out μου όταν ήμουν 18 ετών. Πήγε όπως το περίμενα, σοκ και δέος, φωνές κτλ. Οι γονείς μου δε το έχουν αποδεχτεί, απλά το έχουν βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού τους και προσποιούνται ότι δε συνέβη ποτέ και ότι δεν υπάρχει. Δε το συζητάμε, δε τους έχω γνωρίσει εννοείτε τη κοπέλα μου, έστω και μετά από πενταετία σχέσης, ενώ με την οικογένεια της φίλης μου, έχουμε γνωριστεί, τα πάμε πολύ καλά και μιλάμε σχεδόν καθημερινά.

Τα προβλήματα είναι σε διπλό μέτωπο: Ένα, το προφανές, ότι είναι κοπέλα και δύο, το ότι είναι έγχρωμη. Θέλω να πάμε του χρόνου το καλοκαίρι και να μας αντιμετωπίσουν όπως θα αντιμετώπιζαν ένα οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι αλλά ξέρω ότι δε θα γίνει. Θέλουμε ο γάμος να γίνει στην Ελλάδα και θα ήθελα πολύ να έχω την οικογένειά μου εκεί. Τί να κάνω; Να τους το πω απλά και ειλικρινά, ρισκάροντας να μη μου ξαναμιλήσουν ή να προχωρήσω με τα σχέδιά μου και έαν ποτέ έρθει η κατάλληλη στιγμή, να τους το ξεφουρνίσω; Ευχαριστώ. :)- Προσπαθώ να βρω λύση

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα που προσπαθείς να λύσεις, το έχεις δημιουργήσει μόνη σου. Θέλεις να αλλάξει κάτι που ξέρεις ότι δεν θα αλλάξει. Θέλεις να γίνει κάτι που ξέρεις ότι δεν θα γίνει. Πολλά θέλουμε όλοι μας. Εγώ ας πούμε θέλω ένα εξοχικό στο Montauk. Προσπαθώ να βρω τη λύση, αλλά δεν την βρίσκω. Αν σταματήσω να το θέλω, να πώς λύνεται το πρόβλημα.


Θα ήταν τόσο ωραίο αν δεν υπήρχε ρατσισμός και ομοφοβία, αλλά Ράνια, υπάρχουν. Θέλεις να κάνεις δήλωση, ή θέλεις να ήταν αλλιώς τα πράγματα; Σκέψου πολύ καλά τι θέλεις και κυρίως, γιατί το θέλεις, γιατί έτσι θα προστατέψεις τη σχέση σου. Δεν λύνονται όλα τα προβλήματα, και δεν εκπληρώνονται όλες μας οι επιθυμίες. Ο κόσμος στην Ελλάδα δεν θα σας αντιμετωπίσει όπως ένα οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι. Οι γονείς σου δεν θα δεχτούν την κοπέλα σου ως νύφη τους, δεν ξέρω καν αν θα έρθουν στον γάμο σας, αν τον κάνετε στην Ελλάδα τελικά. Αν μπορείς να αντέξεις τις αντιδράσεις και τις ενδεχόμενες αρνήσεις, προχώρα. Αν θέλεις να κάνεις έναν γάμο σε ένα περιβάλλον αποδοχής, κάνε τον στο Βέλγιο. Μου φαίνεται πιο λογικό να παντρευτείς εκεί όπου λατρεύεις τη ζωή σου, έτσι κι αλλιώς, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα. Ελπίζω να ξέρεις και τι θέλει η μέλλουσα γυναίκα σου, γιατί πολλά «εγώ» γράφεις για ένα θέμα που κατεξοχήν αφορά δύο ανθρώπους.


55

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#3 Εσύ τι θες; Καταστάλαξες ή μεταπίπτεις;Ενδεχομένως αυτό που θες να απαιτεί πρόσθετο κόπο από σένα.Είσαι διατεθειμένη να τον καταβάλεις;Αν δεν έχεις επιμονή και υπομονή και το γνωρίζεις και δεν θες να προσπαθήσεις για κάτι περισσότερο,μείνε σε γνώριμα εδάφη.Έχεις το πλεονέκτημα ότι ήδη υπάρχει κάτι πάνω στο οποίο μπορείς να στηριχτείς.Δεν το έχουν εξασφαλισμένο όλοι αυτό.Αν θες κάτι άλλο πάρα πολύ,να κοπιάσεις.Ζωή σου είναι,εσύ θα επωμιστείς το βάρος των επιλογών σου.Δεν καταλαβαίνω γιατί σ ενδιαφέρει τόσο πολύ η γνώμη των τρίτων και με τι σ έχουν ταυτίσει.Να έχεις υπ όψιν σου ότι μπορείς ν αλλάξεις επαγγελματική κατεύθυνση και αργότερα,να ξαναδώσεις πανελλήνιες, να πάρεις δεύτερο πτυχίο,όπως πάρα πολλοί άνθρωποι.Απλά θα χρειαστεί έξτρα δουλειά.Προτίθεσαι;
2.Γιατί δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος επιλογή.Γιατί δεν θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία να προχωρήσουμε παρακάτω,είναι χρονοβόρο και οδυνηρό(αν και συνήθως όχι τόσο,όσο νομίζουμε).
#4 Ενηλικίωση σημαίνει αναλαμβάνεις πλήρως την ευθύνη του εαυτού σου.Είσαι υπεύθυνη για αυτό που συμβαίνει,όχι για τις απόψεις της μαμάς,ούτε για την μαμά.Είστε δύο παντελώς ξεχωριστοί άνθρωποι,με διαφορετικές προσωπικότητες και όσα μπορεί να σημαίνει αυτό. Καιρός να τραβήξεις τις απαραβίαστες διαχωριστικές γραμμές σου και να αρχίσεις το ξεκαθάρισμα στην σχέση σου με την μαμά σου.Αγαπάω κάποιον δεν παρεξυπονοεί ότι τον κάνω ό,τι θέλω,ούτε ότι υποκύπτει στις επιθυμίες μου.
#3 Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως δυσκολευτηκες στα μαθήματα κατεύθυνσης και όχι στο σχέδιο. Ίσως ήθελε λίγο επιμονή παραπάνω. Αφού τα τεφαα για σένα είναι εναλλακτική κρατά τα ως εναλλακτική και κυνήγησε αυτό που σου αρέσει. Το ότι οι άλλοι σε προσδιορίζουν από την ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό δεν πρέπει να σε επηρεάζει. Εμένα φιλοι απο τον χωρο που ξέρουν πως έκανα στίβο κσι ακομα τρεχω με ρωτάνε ακομα σν εχω σπουδασει τεφαα. Χαμογελαω καθ απανταω , όχι , αρχιτέκτονας. :)
#1 Γιατί συζειτε δεν καταλαβαίνω. Η συμβίωση γίνεται για να ζούμε μαζί όλες τις πτυχές της ζωής που συμπεριλαμβάνει και τα βάρη της πρακτικά και οικονομικά. Αν το μόνο που μοιράζεστε είναι το σεξ και η αγάπη (για μένα αγάπη σημαίνει νοιάζομαι και βοηθάω τον άλλον ) τότε ας πάει σπίτι του και να τον καλείς για βραδιές καυτού σεξ ( η πρωινά η οτιδήποτε ) . Τουλάχιστον δεν θα επιβαρύνεται με δουλειές και για εκείνον.
# 2ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ,Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ,ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΘΩΡΕΣ,ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΜΕ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ.ΟΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ,ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΒΕΣ.ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕ ΑΠΙΘΑΝΟ.
Συμβουλή για dt επαναφορά της οικιακής ειρήνης σε φουρτουνιασμένα ζεύγη : Διοχετευστε την περίσσεια οργής και αρνητικής ενέργειας που σας προκαλεί ή καθημερινότητα μακριά από τον άνθρωπο σας,με την απενεργοποίηση του caps lock.Κ όλα μέλι γαλα
#7 Θα παραθέσω ένα υποθετικό σενάριο αντιστρέφοντας την κατάσταση: ποια θα ήταν τα συναισθήματά σου εάν η οικογένεια της κοπέλας δεν είχε αποδεχθεί την σεξουαλικότητά της, την σχέση σας, δεν σε είχε γνωρίσει και αντιδρούσε όπως η δική σου; Πώς θα ένιωθες να αντιμετωπίσεις μια ενδεχόμενη άρνηση και απαξίωση της σχέσης και του γάμου που σχεδιάζετε; Φαντάζομαι δεν θα ήθελες να αντιμετωπίσεις ούτε τους γονείς της, ούτε τα σχόλια τους. Θα ήθελες ο γάμος σας να γίνει όπου είστε και οι δύο αποδεκτές και ευτυχισμένες, χωρίς να δεχτείτε τα σεξιστικά υπονοούμενα του κάθε κουτσομπόλη του χωριού. Εγώ θα πρότεινα λοιπόν, να μπεις στην θέση της, να προστατέψεις την σχέση και ό, τι σχεδιαζετε (γιατί δεν υπάρχει λόγος πραγματικά ένα ευτυχές για εσάς γεγονός, να επιφέρει δυσάρεστες αναμνήσεις, ειδικά για εκείνην) και να προχωρήσετε την ζωή ΣΑΣ, χωρίς να θες να εντάξεις με το ζόρι σε αυτή την αποδοχή της μαμάς και του μπαμπά. Δεν την έχετε, τέλος, πάτε παρακάτω. Κι ούτε χρειάζεται να "ξεφουρνίσεις" τίποτα στο μέλλον, μην βάζεις μόνη σου τον εαυτό σου στον ρόλο της "παραστρατημένης" που "πικραίνει" στους άμοιρους γονείς, θα τους πληροφορήσεις για ό, τι πραγματικά χρειάζεται να γνωρίζουν, όποτε το κρίνεις εσύ. Συμφωνώ μέχρι τελείας με την Λένα και κατά την άποψή μου, πίσω από την τέχνη του politically correct που έχει αναπτυχθεί, προσπαθεί να κρυφτεί ο ρατσισμός και μισογυνισμός που διέπει τα μυαλά πολλών, δυστυχώς πάρα πολλών στην Ελλάδα.
Ace of spades, Η political correctness που αναφέρεις ότι έχει αναπτυχθεί ως προσπάθεια για μια "καλύπτρα" ρατσισμού και μισογυνισμού δεν είναι περισσότερο τέχνη από οποιαδήποτε άλλη πολιτική, κι είναι η ίδια πολιτική που θα επιτρέψει/επέτρεψε, αν όχι συνεπέβαλλε, π.χ. την εκλογή της Χίλαρι και του Ομπάμα ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, όπου, άλλωστε, κι η #7 θα' κανε το γάμο της πιο χαλαρά οικογενειακά στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής...Εκτός κι αν η εκλογή Χίλαρι κι Ομπάμα μπορούν να θεωρούνται ενδείξεις/τεκμήρια μισογυνισμού και ρατσισμού, αλλά, τότε τουλάχιστο, μην το περιορίζεις "δυστυχώς" στα μυαλά πάρα πολλών στην Ελλάδα μόνο...Εγώ νομίζω ότι πίσω απ' την επιλεκτική αμφισβήτηση κι άρνηση του political correctness κρύβεται πολύ βαθύς συντηρητισμός, αλλά ίσως κι ανταγωνισμός για μερίδιο απ' την πίτα πολιτικής ορθότητας ανάμεσα σ' επιμέρους πρώην υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες(το' δαμε και με τη Χίλαρι που' πρεπε να δώσει προτεραιότητα στον Ομπάμα), κι αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα...
#4Το άρθρο του επιστήμονος (πιέιτσντι, παρακαλώ) δε νομίζω να τη βοηθήσει τη συγκεκριμένη κοπέλα. Αλλά ούτε και άλλη κοπέλα θα βοηθούσε. Ούτε κάποιο αγόρι. Δε θα υπερβάλλω διευρύνοντας την αντίληψή μου περι μη-βοηθητικότητας (?) του άρθρου ώστε να συμπεριλάβει την ανθρωπότητα ολόκληρη, πάντως σίγουρα, δε συνάδει και δεν προωθεί τις αρχές της ψυχοθεραπείας, που με τόση θέρμη υποστηρίζεις.
Δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να τ' αφήσω ειλικρινά, και δεν έχει και νόημα σ' αυτά τα πλαίσια. Δε θα προτείνω γκουγκλ, (εδώ το 'χω όμως, εδώ), αν κυκλοφορεί κάποιος της ψυχικής υγείας στον κύκλο σου και δε βαριέσαι να ρωτήσεις, δεν αμφιβάλλω οτι εύκολα θα σου μεταφέρει τους λόγους για τους οποίους κάποιος μπορεί να διαφωνεί (έντονα)με τέτοιου είδους ποπ σάχλες.
Η ερώτηση ήταν ειλικρινής, και θα εκτιμούσα στ' αλήθεια ένα λινκ στο google. Είναι απολύτως πιθανό να έβαλα ακατάλληλο λινκ. Ειδικά αυτό δεν το κοίταξα όσο αναλυτικά κοιτάω συνήθως αυτά που βάζω, και καλώς μου το επισήμανες. Δεν μου φάνηκε ποπ σάχλα. Απλοποιητικό μου φάνηκε.Πάντως, εξακολουθώ να υποστηρίζω την επιστημονική αντιμετώπιηση της ψυχικής υγείας (και όχι ειδικά και αποκλειστικά την ψυχοθεραπεία) με θέρμη. Δεν μου το απαγορεύουν αυτό τα λάθη μου.
Δε βρίσκω λόγο να παραθέσω κάτι του τύπου "Why stigmatising PDs is wrong", πιστεύω ότι θα προσβάλλω τη νοημοσύνη σου, και από τον τρόπο που απάντησες νομίζω ότι συνεννοηθήκαμε, ούτως ή άλλως.
#4 Δεν θα σου πω να απομακρυνθείς τελείως από τη μητέρα σου, όχι γιατί σας συνδέει ο δεσμός μανας-παιδιού, αλλά γιατί καλώς ή κακώς οι γονείς μας και η οικογένειά μας γενικά είναι κομμάτι του εαυτού μας. Μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς μας έχει διαμορφωθεί μέσα στην οικογένειά μας.Θα σου έλεγα όμως να κάνεις τη σκέψη σου πραγματικότητα και να πας αμέσως για ψυχοθεραπεία. Έχω περάσει αντίστοιχα με τον πατέρα μου και η ψυχοθεραπεία ήταν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει για τον εαυτό μου. Για το μόνο που μετανιώνω είναι ότι δεν πήγα νωρίτερα. Ο πατέρας μου είναι ο πατέρας μου, τον αγαπάω, του αναγνωρίζω όσα έχει κάνει για μένα, ξέρω ότι έχει αγάπη μέσα του για μένα (κατά περιόδους το δείχνει), αλλά είναι ένας άνθρωπος που επιβεβαιώνεται με το να βρίσκει στους άλλους ελαττώματα-και το ίδιο θεωρώ ισχύει με τη μητέρα σου. Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι πηγαίνοντας σε ψυχοθεραπευτή θα καταλάβεις ότι δεν ευθύνεσαι στο ελάχιστο εσύ για τη συμπεριφορά της μητέρας σου, ούτε ότι κάνεις κάτι λάθος στη ζωή σου. Το κυριότερο είναι ότι θα μπορέσεις να οριοθετήσεις τη σχέση σου μαζί της κι, αν είσαι αρκετά τυχερή, θα την πείσεις να παρακολουθήσει κι αυτή κάποιες ατομικές συνεδρίες για να δει πού οφείλεται η όλη συμπεριφορά της και ίσως και κάποιες συνεδρίες μαζί για να βελτιώσετε τη μεταξύ σας σχέση.Αν πάλι όχι, δούλεψε σε προσωπικό επίπεδο και θα δεις πως όλα θα πάνε καλύτερα
#5 Αγαπητή φίλη θα βάλεις τα -ανακατεμένα στο μυαλό σου-πράγματα σε μία σειρά με την βοήθεια κάποιου τρίτου.Όταν δεν θέλουμε κάτι,δεν το κάνουμε.Δεν αφήνουμε κάποιον να έρθει σπίτι μας,να κοιμηθεί μαζί μας και τα συναφή.Όχι σημαίνει όχι.Δεν σημαίνει πιθανών.Πειράζει εσένα αν κάποιος τελικά κάνει κάτι που δεν ήθελες πάρα πολύ.Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι βιώσες βιασμό.Σε απασχολεί όμως το θέμα υπερβολικά.Μια σειρά ερωτήσεων μένουν αναπάντητες επί του θέματος.Ο βιασμός της μαμάς ,αν συνέβη,προφανώς σε βασανίζει και προφανώς και θα πρέπει να το συζητήσεις επίσης με ειδικό.Δεν έχουν βιαστεί οι περισσότερες γυναίκες,δεν ξέρω πού το βρήκες αυτό.Η ομοιοπαθητική δεν θα λύσει κάποιο από τα προαναφερόμενα. Επίσης η επαμφοτερίζουσα σεξουαλικότητά σου δεν ερμηνεύει το γιατί ικανοποιείσαι ή δεν ικανοποιείσαι με τον άλφα ή βήτα τρόπο.Προτείνω επαγγελματία ψυχικής υγείας λόγω της πληθώρας και του περιπεπλεγμένου των θεμάτων σου.
#1: Ο καθενας ετσι οπως εχει μαθει απο το σπιτι του. Αν δεν μιλησετε σοβαρα για το θεμα της καθαριοτητας θα συνεχισει να σε "καβαλαει". 22 χρονων γαιδουρι και να φερεται σαν μωρο, οτι χειροτερο. Και ειδικα τωρα που δεν δουλευει να μην συμβαλλει καθολου στο σπιτι, απλα απαραδεκτο. Δεν ειναι ολοι οι 22χρονοι ετσι. Μιλησε του ξεκαθαρα και αν συνεχισει τα ιδια στειλτον στη μαμα του.
#6 .Φίλη Mary,τι να σου πρωτοπεί κάνεις.Κατάφερες να πραγματοποιήσεις ένα σωρό άπιαστα όνειρα φτύνοντας αίμα κυριολεκτικά,και ετοιμάζεσαι να τα πετάξεις όλα στο πυρ το εξώτερον για ποιό λόγο;Η υποτροφία,η έρευνα,οι φίλοι που έχεις,εν τέλει και ο νυν σύντροφος με τι ισοφαρίζονται στην Αθήνα;ΘΑ θέλεις να επιστρέψεις στην Αθήνα;Πριν λίγο καιρό είχες άλλα δεδομένα και πλέον απολαμβάνεις μιας ικανοποιητικής ζωής που έχτισες με μύριους κόπους.Πόσο λογική σκέψη είναι η σκέψη ότι σε δέκα χρόνια προδιαγράφεις ότι θα θέλεις κάτι άλλο;Πώς είναι δυνατόν να το γνωρίζεις;Αγνοείς αυτό που έχεις τώρα και προχωράει κατ ευχήν για μία μελλοντική υπόθεση.Οι προσδοκίες σου για επιστροφή στην Ελλάδα μείον ό,τι έχεις κατακτήσει ως τώρα,είναι δικές σου προσδοκίες; Έχω να σου γράψω λοιπόν το εξής: Θεώρησε τις προσδοκίες ενός άλλου ως δικές σου,και σύντομα δεν πρόκειται να ξεχωρίζεις την Κυριακή από την Δευτέρα.
#5 Άσχετο, αλλά πόσο εκνευρίζομαι όταν ακούω ότι δε χρειάζεται ο φεμινισμός σήμερα στη Δύση(και καλά να ζεις σε μια πιο πολιτισμένη χώρα, αλλά στην Ελλάδα;!). Όταν κάποιοι άντρες πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα στο σεξ επειδή είναι άντρες κι εσύ γυναίκα· όταν οι φωτογραφίες των Ολυμπιακών αγώνων στο beach volley γυναικών έχουν τα σώματα των παιχτριών(που, παρεπιπτόντως, φοράνε πολύ μικρό μαγιό σε σχέση με τους άντρες συμπαίχτες τους) σε zoom και με κομμένο το κεφάλι λες και οι γυναίκες είναι αντικείμενα για τη σεξουαλική ευχαρίστηση των ανδρών· όταν μια γυναίκα ακόμη στον 21ο αι. πιστεύει ότι αν κάνει πολύ σεξ με διάφορους παρτενέρ, μπορεί να ζημιώσει την «αξία» της· όταν μια γυναίκα δυσκολεύεται να βρει δουλειά λόγω της εμφάνισής της, όπως συζητήθηκε χτες στα σχόλια, ενώ, για την ίδια δουλειά, αν ο άνδρας είναι όμορφος ή όχι δε μετράει· όταν μια γυναίκα συνέχεια πρέπει να είναι στην τρίχα (ντύσιμο, μαλλί, βάψιμο προσώπου, νύχια, κιλά, non stop αποτρίχωση σε πόδια-αιδοίο-μασχάλη-μουστάκι-χέρια καμιά φορά) ενώ οι άντρες δεν κάνουν ελάχιστα από αυτά, κτλ κτλ κτλ κτλ....
Έχει τόσο δίκιο... Είναι δεμένη με τη μητέρα της Κ σκέφτεται πως οι επιλογές της επηρεάζουν Κ τη δική της ζωή... μακριά από τη μοναχοκόρη που αγαπά τόσο, ώστε να χαίρεται με τις επιτυχίες της βάζοντας σε δεύτερη μοιρα το ότι είναι μακρυά της. Ευτυχώς, υπάρχουν Κ τέτοιοι γονείς !!
#6. "δεν θέλω η μητέρα μου να μεγαλώνει μακριά από την μοναχοκόρη της" Εάν δεν είσαι τρολ (οπότε μπράβο σου) θέλω να σε γνωρίσω για καθαρά λόγους ανθρώπινης περιέργειας!
Δεν το βρίσκω περίεργο. Κατά τη γνώμη μου, όταν είμαστε ακόμη νέοι, έχουμε κατά κάποιο τρόπο την ψευδαίσθηση ότι ο (αντικειμενικά βέβαιος) θάνατος (ο δικός μας, των δικών μας, γενικά) θα αργήσει να έρθει και δεν μας πολυαπασχολεί το θέμα των γονιών μας, αν είναι πολύ καιρό χωρίς να δουν τα παιδιά τους κτλ. Όταν όμως βλέπεις τους γονείς σου να φτάνουν σε ηλικία που ο θάνατος μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή (με την ηλικία αυξάνουν οι πιθανότητες εμφράγματος, κτλ), δε θέλεις να είναι μόνοι τους, θέλεις να τους συντροφεύεις γιατί τους αγαπάς και θέλεις να είναι ευτυχισμένοι και γιατί ξέρεις ότι κάποια στιγμή δεν θα τους έχεις.Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο, απλώς αρκετά συχνό.
Νο 7, πιστεύω πως αν παντρευτείς στην Ελλάδα είναι πιθανό οι όμορφες στιγμές του γάμου σου να διαλυθούν από την απροθυμία των γονιών σου να παρασταθουν στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή σου. Κ Εκτός από τη δική σου διάθεση να χαλάσει Κ αυτή της συντρόφου σου, αλλά Κ των γονιών της. Είναι σχεδόν ...τρολικη αυτή η επιλογή. Αν όμως πραγματικά το θέλετε Κ συναποφασισει, να είσαι έτοιμη να ξαναζησεις την αποριψη των επιλογών σου Κ να διασφαλίσεις όσο μπορείς την ψυχολογία της Νέας σου οικογένειας. Ιδανικά προετοίμασε τους. Καλά στέφανα Κ κάθε ευτυχία !!
#1. Ήμουν με έναν τέτοιο άνθρωπο, μεγαλύτερο σε ηλικία, οπότε δεν είχε καμία δικαιολογία. Μη χάνεις τον χρόνο σου. Μας δίνεται μια ζωή, μη την αναλώνεις έτσι. Η αγάπη δε φτάνει, υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα σε μια σχέση.
#3Απλά ξόδεψε ένα χρόνο και ξαναδώσε να περάσεις αρχιτεκτονική. Αφού αυτό θες και όπως λες και εσύ το συνειδητοποιήσες στην πορεία του διαβάσματος(θεωρώ ότι τώρα είναι και πιο ώριμη η αποφασή σου), καλύτερα να ξαναδώσεις παρα να βολευτείς στο εύκολο.