ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.3.2020 | 15:12

Άσπεργκερ

Τον όρο Άσπεργκερ πρώτη φορά τον άκουσα στα 18 μου όταν είδα μια πολύ όμορφη animation ταινία την Mary and Max. Και επειδή μου έκανε εντύπωση το έψαξα πολύ επιφανειακά και είδα ότι αρκετά από τα στοιχεία τα είχα. Στα 14 μου η μητέρα μου με είχε πάει κρυφά σε ψυχολόγο γιατί δε με θεωρούσε φυσιολογική. Επειδή δεν είχα βλεμματική επαφή δηλαδή δε κοιτούσα κανέναν στα μάτια. Δεν ήμουνα κοινωνική εννοώ να πλησιάζω αλλά παιδιά. Ο λόγος ήταν επειδή ήμουν καχύποπτη , θα εξηγήσω πιο κάτω. Δεν ήθελα τις αγκαλιές και τα αγγίγματα. Πεταγόμουνα σε δυνατούς ήχους και με τάραζαν. Και επειδή ασχολιόμουνα πολύ με ένα κινούμενο σχέδιο σε σημείο που κάποιος θα χαρακτήριζε εμμονή. Γενικά τσακωνόμασταν πολύ. Τότε η ψυχολόγος είχε πει κρυφά στους γονείς μου ότι έχω στοιχεία του Άσπεργκερ αλλά δε μου το είχαν πει. Μου το είπαν στα 18 μου όταν τους είπα ότι θέλω να πάω σε ψυχολόγο για να δω αν έχω Άσπεργκερ. Πήγα σε κάποιους ψυχολόγους που κανένας δε μπορούσε να πει με σιγουριά. Όμως καταλήξαμε σε μία που είπε ότι έχω. Δε μπορώ να πω ότι ένιωσα ανακούφιση. Δεν έγινε και κάτι. Από εκείνη την στιγμή η μητέρα μου τη μια με λυπόταν (όχι με κακή πρόθεση) και μου έλεγε ότι αυτή φταίει που το έχω και την άλλη δε το δεχόταν. Ας πούμε αν τύχαινε να καταλάβω μια μεταφορά η ένα αστείο η τα συναισθήματα κάποιου (επειδή θεωρείται ότι δε τα καταλαβαίνουν οι Άσπεργκερ αυτά) έλεγε δεν έχεις Άσπεργκερ. Διάβαζα κιόλας ότι κάποιοι Άσπεργκερ είναι ιδιοφυίες με χαρίσματα και ένιωθα πιο άσχημα. Ένιωθα μοναξιά στην εφηβεία μου γιατί οι συνομήλικοι μου με είχαν για χαζή και με κορόιδευαν γι'αυτό και ήμουνα και είμαι καχύποπτη με τους ανθρώπους. Ένιωθα ότι έχω κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με την εμπειρία μου η χαζή θα με θεωρούν η θα αδιαφορούν η αν με συμπαθούν θα είναι τυπικά και δε θα θέλουν πολλά πολλά. Οπότε τώρα είμαι ακόμα πιο απόμακρη. Δε το έχω αποδεχτεί να πω την αλήθεια. Γιατί δε θέλω να νιώθω ότι οι άνθρωποι μπορεί να με βλέπουν σαν κάτι μειονεκτικό η σαν κάποια που πρέπει να λυπούνται η σαν κάποια που να μην την αφήνουν να είναι έτσι όπως είναι.
72
 
 
 
 
σχόλια
Συνεχίζεις να αγαπάς τον εαυτό σου, χωρίς να περιμένεις καμία ανταπόκριση από τους άλλους.Τελικά θα κάνεις ό,τι θες, καλή τύχη με όλα. Χαιρετώ για την ώρα :)
Εάν αρέσουμε πρώτα από όλα στον εαυτό μας, και δεν υπάρχει πρόβλημα, και σιγά σιγά αυτό περνάει και στους άλλους και θέλουν να μας γνωρίσουν. Κάποιες φορές ο αυτισμός είναι κληρονομικός, κάποιες άλλες όχι. Σε παροτρύνω για ακόμα μια φορά να ερευνήσεις το θέμα από όποια πηγή θες και μπορείς, υπάρχουν πολλές πληροφορίες :)
το πιστεύεις ότι ισχύει αυτό αν αγαπάς τον εαυτό σου σε αγαπάνε και οι άλλοι?πόσο αυτό με την κληρονομικοτητα ισχύειμου αρέσει που μιλάω εδώ μαζί σας!
Ναι το πιστεύω σε μεγάλο βαθμό :) Ένα ελληνικό άρθρο σχετικό με έρευνα κληρονομικότητας στον αυτισμό: https://www.healthyliving.gr/2017/09/27/autismos-diataraxh-aitia-klhronomikothta/Εάν σου αρέσει να μιλάς με άλλους για αυτά τα θέματα, υπάρχουν και πιο άμεσα forum σχετικά με ψυχολογία, αυτισμό και πολλά άλλα. Κατά την γνώμη μου είναι πιο κατάλληλα για κουβέντα από ό,τι οι Εξομολογήσεις.
Μαρία604 31.3.2020 | 20:46 Ε θα έρθει και η εμπειρία αν το θελήσεις. Γεννιέται κανείς στο αυτιστικό φάσμα. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν μανία με την τάξη, αν και αρκετά άτομα με αυτισμό έχουν. Αφού σε ενδιαφέρει το θέμα μπορείς να ψάξεις στο διαδίκτυο επίσημη βιβλιογραφία για τον αυτισμό, τα γεγονότα και οι έρευνες είναι εκπληκτικά :) δεν ειμαστε ολοι τελειοιστις περισοτερες ταινιες εχω δει εχουν μανια με την ταξηο αυτισμος συνδεεται με βιεη συμπεροφα-κοινωνιοπαθεια?
Δεν είμαστε όλοι τέλειοι, αλλά θυμήσου ότι είμαστε όλοι άξιοι για την ζωή - ο καθένας με τον τρόπο του :) Οι περισσότερες ταινίες δυστυχώς δεν είναι ακριβείς... Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν έρευνες και στοιχεία που να δείχνουν τέτοια σύνδεση, μπορείς να το ψάξεις.
στα λόγια καλή είμαστε όλοιπαίζει και το όνομα την φήμη που έχει ο καθένας τους! Αν ο ένας ειδικός σου λέει τα αντίθετα από τον άλλον δεν ξέρεις ποιον θα ακούσεις τελικά και τα κάνεις σαλάταδεν έχω εμπειρίες για να συγκρίνω αν θα μου ταιριάζει
Αφού δεν έχεις εμπειρίες όπως λες, δεν χρειάζεται να βγάζεις συμπεράσματα από εμπειρίες άλλων. Κάνε με το καλό ό,τι χρειάζεται για τον εαυτό σου, και μετά βλέπεις τι θα ακούσεις και τι όχι :)
Ε θα έρθει και η εμπειρία αν το θελήσεις.Γεννιέται κανείς στο αυτιστικό φάσμα. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν μανία με την τάξη, αν και αρκετά άτομα με αυτισμό έχουν. Αφού σε ενδιαφέρει το θέμα μπορείς να ψάξεις στο διαδίκτυο επίσημη βιβλιογραφία για τον αυτισμό, τα γεγονότα και οι έρευνες είναι εκπληκτικά :)
@Μαρία604 γιατι νομιζεις πως το θελω αυτο να ειμαι ντροπαλος?οχιαν ξερεις καποιους που ενδιαφερονται να βοηθησουν και οχι την τσεπη τους,σπανιζουν τετοιοιγνωριζεις να που πεις τι τεχνικες χρησιμοποιουν?το φυλο του ειδικου παιζει το ρολο του?
Το ότι είσαι ντροπαλός είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου που δεν είναι κακό, αν και δεν το επέλεξες. Αυτό που μπορείς να επιλέξεις είναι το να κάνεις μικρά βήματα για να ζητήσεις την κατάλληλη βοήθεια για τα θέματα που τυχόν αντιμετωπίζεις. Γιατί δεν θα το κάνει άλλος για εσένα, μόνο εσύ αποφασίζεις πώς θα πορευτείς στην ζωή jaguar. Ζουν ανάμεσά μας αυτοί οι άνθρωποι και όποιος επιμένει και ψάχνει, τους βρίσκει. Για αρχή υπάρχουν οι ειδικοί στις δωρεάν γραμμές που σίγουρα δεν έχουν ως κίνητρο μόνο τα χρήματα αλλά την προσφορά στον συνάνθρωπο, αλλιώς δεν θα το έκαναν ;-)Για τα διαφορετικά είδη ψυχοθεραπείας καθώς και τις βασικές τεχνικές που ακολουθούν, μπορείς να διαβάσεις το εξής άρθρο: https://psychopedia.gr/idi-therapias/Ο κάθε θεραπευτής ακολουθεί την τεχνική που διδάχθηκε και εξάσκησε περισσότερο, αλλά και αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες κάθε ανθρώπου. Οι ιδιωτικοί θεραπευτές συνήθως αναγράφουν στην ιστοσελίδα τους ποιες ψυχοθεραπείες ακολουθούν. Για τους υπόλοιπους φορείς, τις απορίες θα σου λύσει η επικοινωνία μαζί τους. Βεβαίως ο παράγοντας φύλο παίζει ρόλο στην ψυχοθεραπεία. Εάν για οποιοδήποτε λόγο αισθάνεσαι καλύτερα με ένα συγκεκριμένο φύλο, θα ήταν σοφό να το προτιμήσεις στον/στην ειδικό ψυχικής υγείας. Αλλιώς, δοκιμάζεις κάτι και βλέπεις στην πορεία. Είναι συχνό να αλλάζει κανείς θεραπευτή εάν διαπιστώσει ότι δεν του ταιριάζει ο χαρακτήρας ή η θεραπευτική προσέγγισή του. Ελπίζω να πάνε όλα καλά για ό,τι και αν αποφασίσεις στην ζωή!
@Μαρία604 αυτο το στοιχειο ομως δεν με αφηνει να λειτουργησωο ειδικος χρεωνει αναλογα την μεθοδο που χρησιμοποιει?προτιμω καλυτερα γυναικα θελω να πιστευω πως θα μου ταιριαζειτο να αλλαζεις τετοιες ειδκοττητες δεν θα σου κανει και καλο
Αφού το έχεις αποφασίσει ότι δεν σε αφήνει να λειτουργήσεις, θα κάνεις κάτι για αυτό κάποια στιγμή. Μεγαλώνουμε και έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα. Χρεώνουν ανάλογα με την προσωπική τους εκτίμηση, όχι την τεχνική. Και οι περισσότεροι ιδιώτες κάνουν καλύτερες τιμές σε άνεργους/φοιτητές.Έχε υπόψη ότι δεν κάνουν κακό οι αλλαγές, αντίθετα το να επιμένεις σε κάτι που δεν σου ταιριάζει, πολλές φορές μπορεί να σε βλάψει περισσότερο. Οπότε μετά από 1-2 συνεδρίες κρίνεις εάν σου ταιριάζει η ειδικός.Καλή δοκιμή λοιπόν :)
Μαρία604 εννοείται! το ίδιο είναι να διαβάζεις βιβλίο και το ίδιο από το ίντερνετ όχι! το προς το καλύτερο ή το χειρότερο δεν το ξέρει κανένας!με πόσες συνεδρίες νομίζεις ότι θα χρειαστώ?
Ακριβώς, ο χρόνος θα το δείξει, οπότε άσε τα πράγματα να κυλήσουν!Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω ικανοποιητικά στο πόσες συνεδρίες θα χρειαστείς. Μπορεί να είναι 5, μπορεί να είναι 15, μπορεί να είναι παραπάνω. Αυτό ο κάθε επαγγελματίας το κρίνει διαφορετικά, και αφού πρώτα επικοινωνήσει μαζί σου για να διαπιστώσει τα σημεία που χρειάζονται δουλειά. Αν το αποφασίσεις κάποτε πάντως, και παράλληλα έχεις την δυνατότητα, να ξέρεις ότι η ψυχοθεραπεία, ακόμα και η δωρεάν, μπορεί να είναι από τα καλύτερα δώρα που θα κάνεις στον εαυτό σου. Καλή συνέχεια jaguar :)
και να φτασω 30+χρονων μετα και να μην εχω κανει τιποταο ειδικος θα πει περισσοτερες για να βγαλει λεφτακαι θα με βοηθησει ο γιατρος απο εκει που ειμουν ντροπαλος και δεν ειχα παρρες και σχεση να με κανει κοινωνικο?
Είναι αποκλειστικά στο χέρι σου να μην φτάσεις 30+ χωρίς να κάνεις τίποτα για τον εαυτό σου. Ούτε κυνηγούν όλοι τα χρήματα, υπάρχουν και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον άνθρωπο. Όπως είπαμε, υπάρχουν και δωρεάν ειδικοί, είτε τηλεφωνικά και διαδικτυακά είτε σε κέντρα ψυχικής υγείας Δήμων. Είναι, νομίζω, καλύτερο από το τίποτα :) Κανείς δεν θα σε κάνει κοινωνικό με μαγικό τρόπο, απλώς ο ειδικός (που δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ψυχίατρος, μπορεί να είναι ψυχολόγος ή σύμβουλος ψυχικής υγείας) θα σου μάθει κάποιες τεχνικές για να βελτιώσεις την σχέση σου πρώτα με τον εαυτό σου και ύστερα με τους άλλους. Και πάλι καλή τύχη!
Μαρία604 28.3.2020 | 14:57Ο χρόνος θα σου δείξει πράγματα και θα βρεις τον δρόμο. Και πάντα υπάρχει βοήθεια αρκεί να την ζητήσεις, μην ανησυχείς. και αν δεν τον βρω τον δρόμο? ανησυχώ γιατί να μην ανησυχώ! βοήθεια σε ποιον? σε ειδικό δεν έχω λεφτά αλλά άσε και που ντρέπομαι να ανοικτό
Jaguar, εάν κάποια στιγμή στο μέλλον νιώσεις ότι το χρειάζεσαι, υπάρχει βοήθεια.Πού ξέρεις, μπορεί να θελήσεις να ανοιχτείς κάποτε. Για παράδειγμα στις δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές που σου έστειλα. Εκτός αυτού κάνουν και συνεδρίες μέσω Skype. Μόλις επανέλθει η κυκλοφορία, υπάρχουν και τα δωρεάν κέντρα ψυχικής υγείας σε διάφορους Δήμους. Η απόφαση είναι στο χέρι σου και έχεις καλές πιθανότητες να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Δώσε χρόνο να σκεφτείς και να ωριμάσεις. Σου εύχομαι για ακόμα μια φορά καλή τύχη και όλα να πάνε καλά! https://www.cnn.gr/news/ellada/story/211659/koronoios-tilefoniki-grammi-psyxokoinonikis-ypostirixis-apo-to-aiginiteio
Μαρία604σε ευχαριστώ! δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμος και ποτέ!η φυσική παρουσία με τον ειδικό δεν συγκρίνεται με τίποταμάλλον κάποιοι είμαστε γεννημένοι να είμαστε μόνοι μας
Δίκιο έχεις, δεν συγκρίνεται η φυσική παρουσία. Πληροφοριακά να ξέρεις ότι κανονικά στο Αιγινήτειο κλείνεις δωρεάν ραντεβού με φυσική παρουσία ειδικού. Απλώς τώρα με τον ιό δημιούργησαν τις τηλεφωνικές γραμμές και το Skype για διευκόλυνση. Έχε το στο μυαλό σου γενικά για όταν περάσουν όλα αυτά, υπάρχει η κατάλληλη αντιμετώπιση για όλα τα θέματα. Κυρίως μην απελπίζεσαι! Η ζωή δεν έχει πει την τελευταία της λέξη και όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο :)
Μαρία604 27.3.2020 | 20:04Jaguar, αυτό που λέω είναι ότι ρωτάς κάποια εξειδικευμένα πράγματα που καλό είναι πάνω από όλα να σου τα απαντήσει κάποιος ειδικός που τα γνωρίζει (βλέπε τις δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές που σου έστειλα), και ΜΕΤΑ να διαβάσεις τις πολύ χρήσιμες εμπειρίες των ατόμων εδώ. Και αυτός ο χώρος διαδικτυακός είναι, όμως υπάρχουν πολύ πιο έγκυρες πηγές έξω από την lifo για τον αυτισμό και το σύνδρομο Asperger συγκεκριμένα. Κάθε εμπειρία είναι προσωπική, και τελικά θα κάνεις αυτό που θέλεις εσύ :) τα κάνω ανάποδα εγώ! :-):-)ντρέπομαι να σου πω την αλήθεια να πάρω τηλέφωνο
Το παιδί μιας φίλης μου δεν έχει βλεμματική επαφή είναι 3 ετών .. συνέστησαν στους γονείς αναπτυξιολογο. Έκαναν τεστ αυτισμού και βρήκαν θέλει εργοθεραπείες και λογοθεραπείες...Τι διαφορά έχει ο αυτισμός απ' το Άσπεργκερ; Εννοώ ναι μεν ανήκει στο φάσμα του αλλά πώς το καταλαβαινεις καλύτερα; Πάντως μην στεναχωριέστε για το τι λέει ο καθένας. Εύκολα κρίνουμε . Αυτό έχω να πω μόνο.. Όλοι έχουμε τα θέματα μας. :))
Ένας ειδικός, είτε νευρολόγος είτε ψυχίατρος είτε ψυχολόγος είναι σε θέση να διακρίνει συγκεκριμένα συμπτώματα σε συγκεκριμένα άτομα. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν μπορώ να σου δώσω κάποιο "μπούσουλα" πώς να διακρίνεις το σύνδρομο Asperger από εδώ. Εάν ενδιαφέρεσαι για το θέμα, μπορείς να τσεκάρεις το βιβλίο του Tony Attwood "Asperger, ένας πλήρης οδηγός" από τις εκδόσεις Πεδίο :)
Μαρία604 26.3.2020 | 19:34Το σύνδρομο Asperger ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Μπορείς να αναζητήσεις τον όρο "αυτισμός" αρχικά στο διαδίκτυο, για να τον κατανοήσεις καλύτερα.Στο φάσμα του αυτισμού τώρα: θα λέγαμε ότι υπάρχουν οι υψηλά λειτουργικές μορφές στο ένα άκρο, και προχωρώντας διακρίνουμε τις πιο σοβαρές μορφές, που επηρεάζουν σημαντικά την ανάπτυξη ενός παιδιού από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Το σύνδρομο Asperger συνήθως λέμε ότι ανήκει στις μορφές αυτισμού με υψηλή λειτουργικότητα.Ο ειδικός ψυχικής υγείας που μπορεί να διαγνώσει αυτισμό ή σύνδρομο Asperger μπορεί να είναι είτε ψυχίατρος είτε ψυχολόγος, με την διαφορά ότι μόνον ο ψυχίατρος μπορεί να συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτικά αγωγή, σε περίπτωση που χρειαστεί για παρακείμενα νοσήματα / αγχώδη διαταραχή. Συνήθως ο ψυχολόγος παραπέμπει τον πελάτη σε ψυχίατρο εάν το κρίνει απαραίτητο. ισχύει ότι όσοι έχουν ασπεγκερ έχουν υψηλό iq? λειτουργικοτητα πως εννοείς? σοβαρές μορφές όπως? αλλάζει καθόλου εξωτερικα χαρακτηριστικα?η θεραπεία κάνει τίποτα?
Δε θεραπευεται το ασπεργκερ. Η Θεραπεια αυτο που μπορει να κανει ειναι να κανει το ατομο να αποδεχτει τον εαυτο του και να μην τον θεωρει προβληματικο. Δεν ισχυει οτι εχουν παντα υψηλο iq. Καποιοι εχουν, καποιοι δεν εχουν. Αυτο με την υψηλη και χαμηλη λειτουργικοτητα εχω ακουσει απο ατομα με ασπεργκερ οτι ειναι ενας μυθος. Ειναι αναλογα το περιβαλλον και το αγχος που εχει το καθε ατομο για το πως θα φερθει. Αν ενα ατομο γεματο με αγχος θα κλειστει στον εαυτο του. Ενα αλλο μπορει να βρει τροπους να ξεφευγει απο το αγχος. Και τα ατομα με ασπεργκερ ολα ειναι και μεταξυ τους διαφορετικα. Και επειδη υπαρχει στη κοινωνια κατι πολυ συγκεκριμενο για ''κανινοκοτητα''αν δουμε κατι διαφορετικο το κοιταμε περιεργα η του βαζουμε ταμπελα πχ υψηλη η χαμηλη λειτουργικοτητα.
@ανωνυμος υπαρχει και φαρμακευτικη αγωγη αλλα ποιος ο λογος να γεμιζει καποιος τον οργανισμο του με τετοια χαπια και βελτιωσει να μην εχει?αλλο να κανεις ψυχοθεραπεια και να μιλαςστις περισσοτερες ταινες ατομα με aspegger ειχαν υψηλο iq και καλη στους αριθμους
Jaguar, σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να ερευνήσεις στο διαδίκτυο για όλα αυτά τα ερωτήματα που έθεσες, και εάν υπάρχει εσωτερική ανάγκη να ενημερωθείς για το πολύ λεπτό θέμα του αυτισμού, θα μπορούσες να καλέσεις την παρακάτω γραμμή που συντονίζει το Αιγινήτειο, στελεχωμένη με ειδικούς ψυχικής υγείας που θα χαρούν να σου απαντήσουν σε ό,τι σε προβληματίζει:Δευτέρα έως Παρασκευή στο 210 7297 957 από 10.00 π.μ. έως 04.00 μ.μ.Σάββατο και Κυριακή στο 210 7289 240 από 10.00 π.μ. έως 04.00 μ.μ.Καλή τύχη :)
Jaguar, αυτό που λέω είναι ότι ρωτάς κάποια εξειδικευμένα πράγματα που καλό είναι πάνω από όλα να σου τα απαντήσει κάποιος ειδικός που τα γνωρίζει (βλέπε τις δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές που σου έστειλα), και ΜΕΤΑ να διαβάσεις τις πολύ χρήσιμες εμπειρίες των ατόμων εδώ. Και αυτός ο χώρος διαδικτυακός είναι, όμως υπάρχουν πολύ πιο έγκυρες πηγές έξω από την lifo για τον αυτισμό και το σύνδρομο Asperger συγκεκριμένα. Κάθε εμπειρία είναι προσωπική, και τελικά θα κάνεις αυτό που θέλεις εσύ :)
Αγερας εγω δεν εχω δυγραφια η δυσλεξια αλλα εχω σιγουρα δεπ. Εχω δυσκολια στη συγκεντρωση. Σε νιωθω σε αυτα που λες γιατι και εμενα με κοροιδευαν επειδη μου ελεγαν οτι κουτσαινω (εγω θεωρουσα οτι δε κουτσαινα) η μου εκανε παρατηρηση η μητερα μου οταν κουνουσα τον κορμο μου μπρος-πισω. Οταν ημουνα στο σχολειο μαθησιακα ημουνα πιο πισω απο τα αλλα παιδια αλλα δε το εδειχνα γιατι φοβομουνα μη με κοροιδεψουν η μου κανει παρατηρηση η δασκαλα. Η οποια μου ειχε κανει ενω ημουνα σηκωμενη στον πινακα και δε νοιαστηκε καν που μετα εκλαιγα. Ειχε τυχει μια φορα μονο να πω κατι στη ταξη και ενα αγορι με ειρωνευτηκε. Επισης μαρεσει να επαναλαμβανω λεξεις απο ταινιες οταν τις ακουω.Ρε παιδιά τα εννοείτε αυτά που γράφετε; καιΜαρία604 Ευχαριστω για τα σχολια σας! Θα διαβασω αυτο το βιβλιο και θα κοιταξω το φορουμ.jaguar και εσυ μπορεις να μπεις αν εχεις περιεργεια για να μαθεις καλυτερα!
Ανώνυμε, εμείς ευχαριστούμε για τον διάλογο και την ανταλλαγή χρήσιμων σχολίων. Όπως είπες, δεν τίθεται θέμα θεραπείας, αλλά προσαρμογής και αποδοχής του εαυτού. Ο άνθρωπινος εγκέφαλος είναι θαυμάσιο πράγμα και με συναρπάζει ιδιαίτερα εκείνος των ατόμων με σύνδρομο Asperger. Να είσαι πάντα καλά :))
Όμορφη ταινία. Όσο για την μητέρα σου, τα λέει αυτά επειδή έχει τα δικά της θέματα, και αυτό είναι κρίμα. Εάν δεν έχεις την δυνατότητα για ψυχοθεραπεία με κάποιον έμπειρο ειδικό ψυχικής υγείας προκειμένου να αποδεχτείς τον εαυτό σου, προτείνω δύο πράγματα για αρχή: 1. Να διαβάσεις το βιβλίο "Σύνδρομο Asperger, ένας πλήρης οδηγός" του εξαιρετικού Tony Attwood από τις εκδόσεις Πεδίο. 2. Να γραφτείς σε forum- διαδικτυακή κοινότητα με άτομα που έχουν σύνδρομο Asperger και πραγματικά δίνουν μεγάλη δύναμη στα μέλη που δυσκολεύονται να το αποδεχτούν (τσέκαρε κοινότητες στο Reddit, για παράδειγμα, θα εκπλαγείς από την στήριξη που παρέχεται). Καλή τύχη φίλη, όλοι είμαστε διαφορετικοί και προχωράμε, είσαι νέα και θα βρεις τον τρόπο να κάνεις το Asperger πολύτιμο σύμμαχο στην ζωή <3
Το θέμα είναι να το δέχεσαι εσύ! Η μάνα θα πει ό,τι θέλει, έχει και αυτή τα θέματά της. Όντως η δυσλεξία, η δυσγραφία, η δυσαριθμία και άλλες διαταραχές συχνά συνοδεύουν άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Όμως πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας δεν έχει τόση σημασία αυτό το θέμα, μην σε ρίχνει ;-)
το να κανεις ανορθογραφειες κι να σε λεν η ........... αγράμματο η αλλοδαπό ε ................. ειν θεμα γιατι το να γραψω αυτα ειν για μένα διαδικασία ........... γραψε διόρθωσε ........ ξανα το ιδιο .........που αλος νερακι το εχει τσουπππππππ.......
Τι σημασία έχει τι λένε οι άλλοι φίλη;Εδώ μέσα πάντως είδα μόνο 1-2 κακότροπους να σε κρίνουν για τον τρόπο που γράφεις. Για επίσημες περιπτώσεις γραπτών, υπάρχουν πάντα και τα διορθωτικά προγράμματα (ακόμα και στο Microsoft Word).Μην κολλάς σε τέτοιες ασημαντότητες :)
Το Asperger δεν διαχωρίζεται σε "βαθμίδες", είναι ένα σύνδρομο που ανήκει στο αυτιστικό φάσμα, που είναι αρκετά ευρύ.Προσωπικά δεν γνωρίζω καλύτερη και πιο βοηθητική κοινότητα από αυτή στο Reddit (r/aspergers) που αριθμεί σχεδόν 72.000 μέλη.Αν γνωρίζει κανείς κάποιο χρήσιμο παρόμοιο forum ας το μοιραστεί.Ευχαριστούμε για την πρόταση, δεν ήξερα την σειρά :)
Το σύνδρομο Asperger ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Μπορείς να αναζητήσεις τον όρο "αυτισμός" αρχικά στο διαδίκτυο, για να τον κατανοήσεις καλύτερα. Στο φάσμα του αυτισμού τώρα: θα λέγαμε ότι υπάρχουν οι υψηλά λειτουργικές μορφές στο ένα άκρο, και προχωρώντας διακρίνουμε τις πιο σοβαρές μορφές, που επηρεάζουν σημαντικά την ανάπτυξη ενός παιδιού από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Το σύνδρομο Asperger συνήθως λέμε ότι ανήκει στις μορφές αυτισμού με υψηλή λειτουργικότητα.Ο ειδικός ψυχικής υγείας που μπορεί να διαγνώσει αυτισμό ή σύνδρομο Asperger μπορεί να είναι είτε ψυχίατρος είτε ψυχολόγος, με την διαφορά ότι μόνον ο ψυχίατρος μπορεί να συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτικά αγωγή, σε περίπτωση που χρειαστεί για παρακείμενα νοσήματα / αγχώδη διαταραχή. Συνήθως ο ψυχολόγος παραπέμπει τον πελάτη σε ψυχίατρο εάν το κρίνει απαραίτητο.
Υπάρχουν άνθρωποι που αποδέχονται τους άλλους όπως είναι. Και ένα γενικό σχόλιο που δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσει. Το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα, το πως σε βλέπουν δεν σημαίνει ότι ισχύει. Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν 1000 διαφορετικά πράγματα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon