Το μπαρ δεν ανήκει στους σερβιτόρους αλλά στο άτομο που είναι πίσω από το μπαρ. Κ όχι ο σερβιτόρος δεν θα βάλει κέτσαπ , ότι αφορά το φαι είναι θέμα της κουζίνας . Ο σερβιτόρος κρατά καθαρό το χώρο του , παίρνει παραγγελίες , πηγαίνει τα πιάτα ,ποτά , καθαρίζει τα τραπέζια κ αντέχει το πελάτη κάθε φορά με τις ιδιοτροπίες του κ όταν η κουζίνα κλείσει ,ο σερβιτόρος είναι αυτό ςπου κάθεται παραπάνω μέχρι να φύγουν οι τελευταίοι πελατες κ κλασσικά έχει κ τις τουαλέτες ,να γεμίσει τα ψυγεία με ποτά , να πλύνει ποτήρια κλπ . Το φιλοδώρημα πάει στο σερβιτόρο , γιατί με την ευγένεια του το παίρνει όχι λόγω του φαγητού ... Επίσης οι σερβιτόροι πληρώνονται πολύ λιγότερο από τη κουζίνα
6.6.2018 | 15:49
Γιατί τόση απέχθεια/αντιπάθεια;
Από κάποιους σερβιτόρους προς μάγειρες;Δουλεύω 5 χρόνια μαγείρισσα, οι σερβιτόροι κατηγορούν οποιαδήποτε αργοπορία ή λάθος στην κουζίνα, ενώ τις περισσότερες φορές οι ίδιοι έχουν κάνει λάθος το τραπέζι ή δεν έχουν πει ψήσιμο στο κρέας,αργούν να πάρουν τα πιάτα,ρωτάνε πάντα μα πάντα "Τι παίρνω; Πού πάει;" ενώ οι ίδιοι έχουν πάρει την παραγγελία και έχουν το χαρτί στο πάσσο τους,στην βάρδια είναι 5 άτομα (μαζί με τον μπαρτέντερ) και οι μάγειρες 2 ή 3, και αρνούνται να βάλουν το παγωτό ή να κόψουν το λεμόνι φέτες για τα ποτά τους,παίρνουν το φιλοδώρημα και ο μάγειρας όχι,δεν κουνάνε το μικρό τους δαχτυλάκι για να βοηθήσουν σε κάτι ελάχιστο την κουζίνα. Όχι στο μαγείρεμα εννοείται, ούτε καν στην προετοιμασία που πρέπει να κάνει ο μάγειρας, αλλά σε γελοία πράγματα όπως το να βάλει κέτσαπ σε ένα μπολάκι τα οποία κέτσαπ και μπολάκι βρίσκονται μπροστά τους.Και άλλα πολλά.Αντικειμενικά ποιος γαμ... στην ζέστη και στο τρέξιμο για να πάει ο σερβιτόρος σωστό, καθαρό, νόστιμο φαγητό στον πελάτη;Ποιος γαμ... να ετοιμάσει τις παραγγελίες που χτυπάνε κυριολεκτικά κάθε ένα λεπτό χωρίς σταματημό για ώρες, για να πάρει τελικά το φιλοδώρημα ο σερβιτόρος που δεν κάνει τίποτε άλλο απ' το να πάει το πιάτο και να το πάρει όταν τελειώσει το φαγητό κ να πάει τον λογαριασμό;Αν πει κανείς για τους πελάτες και τα παράπονα που έχει να αντιμετωπίσει ο σερβιτόρος, έχω να πω ότι τα περισσότερα παράπονα γίνονται για το ίδιο το σέρβις και πολύ σπάνια για την κουζίνα. Σκεφτείτε και μόνοι σας, όσες φορές έχετε πάει για φαγητό και έχει έρθει κρύο, για ποιον λόγο άραγε; Μήπως επειδή άργησε να το πάρει από την κουζίνα; Σκεφτείτε τι παράπονο έχετε και κατά πόσο σχετίζεται με τον μάγειρα.Ξέρω ότι πολλοί θα κράξετε του τύπου "Να διάλεγες άλλη δουλειά" και "Βγες έξω να σερβίρεις και μετά μίλα", αλλά επίσης ξέρω ότι όποιος το πει αυτό δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται μέσα στην κουζίνα.Είναι δύο διαφορετικές δουλειές, δεν υποτιμώ την δουλειά του σερβιτόρου, υποτιμώ τους σερβιτόρους που θεωρούν ότι το φιλοδώρημα δεν αξίζει στην κουζίνα και ότι οι μάγειρες είναι υπηρέτες τους.
4