Βραβείο του ΑΠΘ στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη: «Άνοιξε τις πόρτες σπιτιών με προβλήματα κακοποίησης»

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Βραβεύτηκε για την ανάδειξη ευαίσθητων ψυχοκοινωνικών θεμάτων Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Χριστόφορος Παπακαλιάτης βραβεύτηκε για την τηλεοπτική σειρά «Maestro», που καταπιάνεται με ευαίσθητα ψυχοκοινωνικά θέματα.

Σύμφωνα με ειδικούς ψυχικής υγείας, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με τη σειρά «Maestro» κατάφερε να «ανοίξει πόρτες» σπιτιών όπου υπάρχουν προβλήματα κακοποιητικών συμπεριφορών, ώστε να εισέλθουν οι ειδικοί και να προσφέρουν βοήθεια.

Η βράβευση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπιον από το Κέντρο Προαγωγής Πολιτισμού και Ψυχικής Ενδυνάμωσης του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

«Χαίρομαι πάντα όταν μέσα από την τέχνη καταφέρνουμε και επικοινωνούμε κάποια πράγματα, στα οποία για πρώτη φορά μπαίνει και το κομμάτι της υγείας, για να ενωθεί μαζί με την τέχνη και τον πολιτισμό», δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Στόχος μου πάντα όταν γράφω μια ιστορία είναι να κινητοποιήσω συναισθήματα και κυρίως τα δικά μου», είπε επί σκηνής ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και παραδέχτηκε ότι πολύ σημαντικό στοιχείο στην επιτυχία της σειράς ήταν οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τους ρόλους του θύματος και του θύτη, η Μαρία Καβογιάννη και ο Ιωάννης Τσορτέκης, οι οποίοι μίλησαν επίσης στην εκδήλωση για την εμπειρία τους.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Βραβεύτηκε για την ανάδειξη ευαίσθητων ψυχοκοινωνικών θεμάτων Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ

«Ο τρόπος που βίωνα αυτή τη γυναίκα, με έκανε να θέλω να μοιραστώ τον πόνο της με τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν υποστεί και να δείξουμε στον κόσμο αυτό που δείξαμε. Γιατί πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι γίνεται στο διπλανό σπίτι ή ξέρουν και εθελοτυφλούν, όμως όταν φαίνεται αυτό μέσα από την τέχνη, γίνεται πάρα πολύ ισχυρό», τόνισε η Μαρία Καβογιάννη.

«Είναι κάτι τελείως διαφορετικό αυτό που κάνουμε στα γυρίσματα, με αυτό που βγαίνει στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό λοιπόν που είδα κι εγώ στον Χαράλαμπο (σ.σ. ρόλος θύτη) με σόκαρε και μου προκάλεσε αυτό το οποίο προκάλεσε και σε οποιονδήποτε άλλο, σαν να μην το είχα κάνει εγώ», είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Τσορτέκης.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Βραβεύτηκε για την ανάδειξη ευαίσθητων ψυχοκοινωνικών θεμάτων Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Βραβεύτηκε για την ανάδειξη ευαίσθητων ψυχοκοινωνικών θεμάτων Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ

«Εδώ και 20 χρόνια οι ιστορίες του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, έχουν γίνει ψίθυροι θεμάτων ευαίσθητων, κοινωνικών και ψυχολογικών, που μας ενοχλούν και -λίγο ή πολύ, μας απασχολούν όλους. Με την τελευταία του δουλειά αυτοί οι ψίθυροι γίνανε φωνές και για κάποιους αυτές οι φωνές γίνανε εκκωφαντικές», επισήμανε η πρόεδρος του Κέντρου Προαγωγής Πολιτισμού και Ψυχικής Ενδυνάμωσης του ΑΠΘ, Εύχαρις Παναγοπούλου.

«Με τις δημιουργίες σας πραγματικά μπορείτε να συνεισφέρετε στην αλλαγή συμπεριφοράς και στάσεων της κοινωνίας», είπε ο Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, βραβεύοντάς τον για το ρόλο του στην ανάδειξη ευαίσθητων ψυχοκοινωνικών θεμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

It's Viral
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

TV & Media / Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

«Ήταν πολύ μικρός το βράδυ που σκοτώθηκε ο φίλος του, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» - Aιχμές για το επιλεκτικό δημόσιο βήμα που συνοδεύεται από δημοσιογραφική επιείκεια σε άλλα πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
«Οι πριγκίπισσες της Disney θα υπέφεραν από κατάθλιψη και αλωπεκία» - Viral η έρευνα πανεπιστημίου

It's Viral / «Οι πριγκίπισσες της Disney θα υπέφεραν από κατάθλιψη και αλωπεκία» - Viral η έρευνα πανεπιστημίου

Η έκθεση του Πανεπιστήμιο του Τβέντε στην Ολλανδία για μολύνσεις από «τα μικροπλαστικά νεραϊδόσκονης» και τη «συμβίωση με ένα τέρας» έχει κατακλύσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM