Μόνο μία (Αλβανή!) φοιτήτρια ήξερε για τη μάχη του Μαραθώνα

Facebook Twitter
9

[via]

Φοιτητές αγνοούσαν... τη μάχη του Μαραθώνα


Αίσθηση κι έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα το τραγελαφικό περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου Δονάτος Παπαγιάννης. Οταν ρώτησε 300 φοιτητές του να του για το Μαραθώνα, στην αίθουσα επικράτησε νεκρική σιγή...

Οχι, οι φοιτητές δεν θέλησαν με τη σιωπή τους να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες, απλώς δεν ήξεραν την απάντηση! Την κατάσταση έσωσε μια φοιτήτρια, η οποία περιέγραψε με καταπληκτική ακρίβεια τα γεγονότα της μάχης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε με γλαφυρό τρόπο ο καθηγητής: «Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου τριακόσιοι φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες. Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο που έλαβε χώρα στην Αθήνα και προκάλεσε μάλιστα το ενδιαφέρον σε αθλητές όλου του κόσμου, αλλά και του ελληνικού κοινού, αφού προβλήθηκε live από την τηλεόραση» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές μου να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Ακρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση... Ουδείς γνώριζε! Επέμεινα... "Δεν θα προχωρήσω την παράδοση του μαθήματος, αν δεν ακούσω απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα" είπα. Σιωπή. Ξάφνου σηκώνεται ένα χέρι. Με αυτοπεποίθηση. Δεν τρέμει. Νιώθω μια ελαφριά εκτόνωση. "Επιτέλους, γνωρίζει ένας" σκέφτηκα. Σώθηκε τουλάχιστον η τιμή του πανεπιστημίου».

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος: «Ηταν φοιτήτρια. Με άψογη εκφραστική λεπτότητα και με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της μάχης του Μαραθώνα. Ενιωσα μια κρυφή αγαλλίαση. Αλλά ταυτόχρονα και περηφάνια για την πληθωρική ευρυμάθεια της φοιτήτριάς μου, έστω και αν ήταν μία και μοναδική. Για να την επιβραβεύσω, τη ρώτησα πώς τη λένε και από πιο μέρος της Ελλάδας είναι (με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από τον Μαραθώνα!) Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε: "Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία"».

It's Viral
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδελφοί Μενέντεζ: Η σύζυγος του Λάιλ, Ρεβέκα Σνιντ, ανακοινώνει τον χωρισμό τους

It's Viral / Αδελφοί Μενέντεζ: Η σύζυγος του Λάιλ, Ρεβέκα Σνιντ, ανακοινώνει τον χωρισμό τους

Η Σνιντ, που συνεχίζει να διαχειρίζεται τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Μενέντεζ με τη δική του καθοδήγηση, τόνισε ότι παραμένει «για πάντα αφοσιωμένη στον διαρκή αγώνα για την ελευθερία του Λάιλ και του αδελφού του, Έρικ»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ενώ γενικά πιστεύω και εγώ ότι οι σημερινοί νέοι (being one amongst them) είμαστε από λίγο έως πολύ αμόρφωτοι, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ο συγκεκριμένος κύριος λαϊκιζε επικίνδυνα το πρωί στην τηλεόραση, έτυχε να το δω live το σκηνικό αυτό και με εντυπωσίασε το δράμα του κυρίου και πως το ζούσε.Πραγματικά προσυπογράφω ότι είμαστε παντελώς αμόρφωτοι και απολίτικοι, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ υποδείξεις από τέτοια κουρέλια που τα πληρώνουμε κιόλας για να διδάσκουν σε επιεικώς άχρηστα ιδρύματα, όπως έχει καταντήσει το κάποτε αξιοσέβαστο Πάντειο.
Μα πόσο fake, 300 ατομα δεν ήξεραν τον Φειδιππίδη, αλλά τον ήξερε μια μετανάστρια? Πόσο drama queen ο καθηγητάκος, πόσο attention whore Και όχι, δεν είμαι χρυσαυγίτης, σιχαίνομαι τον ρατσισμό. Σιχαίνομαι επίσης τον εύπεπτο εντυπωσιασμό
Ακραίο τρολάρισμα...Δεν με πείθει το 0/300.Το πιο πιθανό είναι ότι οι φοιτητές γράφουν τον συγκεκριμένο καθηγητή στα παλιά τους τα παπούτσια.Μου θυμίζει στο στρατό που ζητούσαν μερικές φορές κάποιον να πει το "πάτερ ημών" το βράδυ και το παίζαμε όλοι μουσουλμάνοι!
Αυτοί δε λένε ότι αποτελούν την πιο μορφωμένη γενιά των ελλήνων και ότι τους αδίκησε η κρίση; Δεν είναι επιστήμονες,διανοητικά ανάπηροι είναι.
κ ποια είναι για εσάς η πιο μορφωμένη γενιά των Ελλήνων; διότι προφανώς εσείς θα προέρχεστε από κάποια που φρόντισε να σας προικίσει με βαθιά ευγένεια, ευστοχία και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις σας, εκτός από τον "όγκο" γνώσεων που διαθέτεται...
Ανάπηροι είναι όλοι αυτοί που σπρώχνουν τους μαθητές στην παπαγαλία με μόνο αποτέλεσμα να τους κάνουν να σιχαίνονται το διάβασμα. Και στο κάτω-κάτω οι αρχαίοι Έλληνες χίλια καλά είχαν αλλά ήταν πολύ πολεμόχαροι.Όταν δεν σκοτώνονταν με άλλους λαούς, σκοτώνονταν μεταξύ τους. Τι να πρωτοθυμηθεί και ο έρμος ο φοιτητής από τη μαθητική του ζωή; Εσύ θυμάσαι να λύσεις κάνα ολοκλήρωμα;