Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έκανε μια αναδρομή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν θεωρείτο ένας από τους πιο σέξι άνδρες της showbiz και φάνηκε να μην αναπολεί ιδιαίτερα εκείνα τα χρόνια.
Με αφορμή την εμφάνισή του στην εκπομπή «60 Minutes», όπου πήγε με σκοπό να μιλήσει για το θεατρικό έργο Good Night, and Good Luck στο Μπρόντγουεϊ, ο δημοσιογράφος Τζον Βέρτχαϊμ αναφέρθηκε στη «φάση του πιο σέξι άντρα της χρονιάς».
Ο Κλούνεϊ απάντησε πως «ήταν μια μεγάλη περίοδος» για εκείνον, αλλά πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά στην καριέρα του και έχει αφήσει πίσω του, τις ρομαντικές ταινίες. Η τελευταία ήταν το «Ticket to Paradise» του 2022 με την Τζούλια Ρόμπερτς. Τώρα όμως, ο ηθοποιός δεν δείχνει να επιστρέφει σε αυτό το είδος, μεταξύ άλλων, γιατί δεν είναι πρόθυμος να συγκριθεί με τους νεότερους πρωταγωνιστές.
«Κοίτα, είμαι 63 ετών. Δεν προσπαθώ να ανταγωνιστώ τους 25χρονους πρωταγωνιστές. Αυτό δεν είναι η δουλειά μου. Δεν κάνω πια ρομαντικές ταινίες», δήλωσε ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.
Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Κλούνεϊ εμφανίστηκε σε ρομαντικές ταινίες όπως το «One Fine Day» του 1996 και το «Intolerable Cruelty» του 2003. Το «Εισιτήριο στον Παράδεισο» ήταν κομβικό σημείο στην πορεία του, καθώς το φιλμ σηματοδότησε την πολυαναμενόμενη επιστροφή τόσο του Κλούνεϊ όσο και της Ρόμπερτς στις ρομαντικές ταινίες. Η Ρόμπερτς είχε δηλώσει στους New York Times, ότι απέρριπτε ρομαντικές ταινίες για 20 χρόνια λόγω κακών σεναρίων. Είχε πει, συγκεκριμένα: «Ο κόσμος μερικές φορές παρερμηνεύει το χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου δεν έχω κάνει ρομαντική κωμωδία, ως το ότι δεν θέλω να κάνω μια. Αν διάβαζα κάτι που θεωρούσα ότι είχε το επίπεδο γραφής του "Notting Hill" ή το επίπεδο της τρελής διασκέδασης του "My Best Friend's Wedding", θα το έκανα. Δεν υπήρχαν μέχρι αυτή την ταινία που μόλις έκανα».
Με πληροφορίες από Variety