Ο κορωνοϊός έπληξε και τα πανάκριβα πεπόνια της Ιαπωνίας- 2 πουλήθηκαν για «μόλις» 1.100 δολάρια

Ο κορωνοϊός έπληξε και τα πανάκριβα πεπόνια της Ιαπωνίας- 2 πουλήθηκαν για «μόλις» 1.100 δολάρια Facebook Twitter
0

Τα πανάκριβα πεπόνια της Ιαπωνίας δεν γλίτωσαν από τον κορωνοϊό, αφού η τιμή τους «γκρεμίστηκε».

Στην πρώτη δημοπρασία της σεζόν στην αγορά του Σαπόρο, δύο πεπόνια από το Γιουμπάρι πουλήθηκαν για «μόλις» 1.115 δολάρια. Η τιμή τους ήταν 40 φορές κάτω σε σύγκριση με το ρεκόρ των 46.491 που «έπιασαν» δύο πεπόνια σε δημοπρασία πέρυσι.

Αξιωματούχος της αγοράς απέδωσε το φαινόμενο στον κορωνοϊό, λέγοντας ότι η πανδημία κράτησε μακριά τους πλούσιους πελάτες που συναγωνίζονται να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον για τα πιο ακριβά φρούτα. Εξαιτίας του ιού, η δημοπρασία ήταν μικρότερη από ότι συνήθως και κατά κύριο λόγο προσήλθαν άνθρωποι που δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο πορτοφόλι.

 

Η αγορά χονδρικής του Σαπόρο έχει κλείσει από τις 20 Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά έγινε μία δημοπρασία προκειμένου να τονωθεί η στήριξη στα τοπικά προϊόντα.

Ο άνθρωπος που έδωσε τελικά 1.115 δολάρια για τα δύο πεπόνια είναι ένας έμπορος φρούτων και λαχανικών. Δήλωσε ότι θέλησε να πάρει μέρος φέτος στη δημοπρασία για να δείξει τη στήριξη και την ευγνωμοσύνη του στους ντόπιους αγρότες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM