Συνελήφθη δραπέτης των φυλακών Δομοκού- Ο δολοφόνος του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη

Συνελήφθη δραπέτης των φυλακών Δομοκού- Ο δολοφόνος του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη Facebook Twitter
0

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 40χρονος δραπέτης των φυλακών Δομοκού. Πρόκειται για τον Πολωνό που είχε δολοφονήσει τον επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο.

Ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του επιχειρηματία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο πήρε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Τελικά συνελήφθη τη Δευτέρα στην Καλλιθέα. Στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό διαβατήριο και μαζί του συνελήφθη ένας ακόμη Πολωνός, που θεωρείται ότι του παρείχε κρησφύγετο, ενώ εκκρεμούσε και σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Η δολοφονία του Ζουγανέλη

Τον Οκτώβριο του 2010 ο επιχειρηματίας Μίμης Ζουγανέλης είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στη Μύκονο. Ο 40χρονος είχε σχεδιάσει τη ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία με τη βοήθεια μιας 28χρονης γυναίκας- που τον είχε ενημερώσει ότι ο 73χρονος είχε στο σπίτι του πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό- και ενός ακόμη ατόμου.

Οι δύο δράστες της ληστείας βασάνισαν τον επιχειρηματία για να τους αποκαλύψει τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου, από το οποίο άρπαξαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο 73χρονος υπέκυψε στα τραύματά του. Οι δράστες διέφυγαν στην Πολωνία, όπου συνελήφθησαν και εκδόθηκαν στη χώρα μας. Ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών, η 28χρονη σε ισόβια και 17 χρόνια φυλάκισης και ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών για τη συμμετοχή στη ληστεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Θα ανέβουν και άλλο τα μεγέθη των σεισμών στη Σαντορίνη»

Ελλάδα / Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Θα ανέβουν και άλλο τα μεγέθη των σεισμών στη Σαντορίνη»

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αύριο, 5 Φεβρουαρίου, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα επικρατέστερα σενάρια για τη σεισμική εξέλιξη και τις πιθανές επιπτώσεις στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Διαφωνίες για την επίσημη εκτίμηση περί κύριου σεισμού έως 6R

Ελλάδα / Σεισμοί στη Σαντορίνη: Διαφωνίες για την επίσημη εκτίμηση περί κύριου σεισμού έως 6R

Η εκτίμηση για μέγιστο μέγεθος σεισμού στα 6 Ρίχτερ είναι πρόχειρη, γράφει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος - Έχει ενεργοποιηθεί το μεγάλο ρήγμα της Αμοργού, αναφέρει ο Άκης Τσελέντης
LIFO NEWSROOM

Ελλάδα / Αυτοκτονίες: 469 καταγεγραμμένα περιστατικά το 2024 – Ανησυχία για τις νεαρές ηλικίες

Το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας επισημαίνει ότι το 12%-16% των εφήβων ηλικίας 14-19 ετών εμφανίζουν αυτοτραυματισμούς, ένα ανησυχητικό φαινόμενο, καθώς ένα μέρος αυτών των νέων μπορεί μελλοντικά να οδηγηθεί στην αυτοκτονία
LIFO NEWSROOM