Έχουν περάσει 16,5 χρόνια μετά τη φρικτή δολοφονία της 13χρονης Βάσως που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και όλη την Ελλάδα καθώς δράστης ήταν ο πατέρας της Χρήστος Βουλγαράκης. Σήμερα ο παιδοκτόνος είναι ελεύθερος.
Ο 54χρονος αποφυλακίστηκε έχοντας εξασφαλίσει τη θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας με βούλευμα (αριθμός 75/2018) του οποίου αναστέλλεται η εκτέλεση του υπόλοιπου της ποινής της ισόβιας κάθειρξης (ήτοι 10 ετών), έχοντας επιδείξει καλή διαγωγή, αλλά και 3.344 μέρες εργασίας στις Φυλακές Μαλανδρίνου.
Το χρονικό του εγκλήματος
Στις 27 Απριλίου του 2002 , μια γειτόνισσα βρίσκει στο υπνοδωμάτιο του Βουλγαράκη, κατακρεουργημένη την κόρη του Βασούλα.
Το κορμί της 13χρονης είχε στην κυριολεξία σφαγιαστεί σοκάροντας ακόμη και τον ίδιο τον ιατροδικαστή Χρήστο Λευκίδη. Το παιδί έφερε πολλαπλά σοβαρά τραύματα. Ο δολοφόνος την είχε κατακρεουργήσει με ένα μαχαίρι 18 εκατοστών.
Ο πατέρας της εξαφανισμένος ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος. Η μικρή είχε βρεθεί στα χέρια του λίγο μετά τον σεισμό στην Πάρνηθα καθώς το σπίτι της μητέρας της, που είχε την επιμέλεια, στη Μεταμόρφωση είχε διαλυθεί από το μεγάλο σεισμό του 1999.
Ο Βουλγαράκης είχε πάρει το παιδί στο χωριό μέχρι η μητέρα να αποκαταστήσει την κατοικία της. Η μητέρα του κοριτσιού Αθανασία Βελεσιώτη κατηγορεί από την πρώτη στιγμή τον Χρήστο Βουλγαράκη ότι εκείνος σκότωσε το αγγελούδι για να την εκδικηθεί επειδή τον είχε εγκαταλείψει. Λίγο πριν το κακό μάλιστα, είχε ζητήσει και πάλι το παιδί να επιστρέψει σε εκείνη, απόφαση που φέρεται να την είχε ανακοινώσει και η ίδια η αδικοχαμένη Βασούλα.
Εκείνος μετά το αποτρόπαιο έγκλημα είχε εξαφανιστεί για πέντε μέρες μέχρι που παρουσιάστηκε στη Μονή Τρικόρφου, στη Φωκίδα, όπου και συνελήφθη. Από την αρχή αρνείται την εμπλοκή του στο φρικτό έγκλημα, λέγοντας ότι η κόρη του δολοφονήθηκε από ένα κύκλωμα τοκογλυφίας στο οποίο είχε μπλέξει και τον απειλούσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη δίκη κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώσθηκαν και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες ο Βουλγαράκης φέρεται να ομολογεί στην πρώην σύζυγό του πως είναι ο δράστης του εγκλήματος.
Το 2002 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου, κρίνοντάς τον ένοχο, αλλά αναγνωρίζοντας τον πρότερο έντιμο (;) βίο του, του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 21 ετών. Αποφυλακίσθηκε προσωρινά τον Αύγουστο του 2009, από το Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, μόλις δηλαδή εφτά χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά με τον όρο να παραμείνει για το υπόλοιπο της ποινής του στο Τρίκορφο Φωκίδας και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, γνωστό και ως «Μοναστήρι των Παπαροκάδων» του Ηγούμενου Νεκτάριου Μουλατσιώτη.
Το περί δικαίου αίσθημα και η αίτηση της μητέρας της αδικοχαμένης Βασούλας, Αθανασίας Βελεσιώτη προς την Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, ανακάλεσε την αποφυλάκιση και σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα το Συμβούλιο Εφετών διέταξε και πάλι την επιστροφή του στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, εν αναμονή και της εκδίκασης της Έφεσης που είχε ασκήσει και πάλι η μητέρα κατά της πρωτόδικης απόφασης.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας το Νοέμβριο του 2015 δεν πείσθηκε για τίποτα από τα προηγούμενα και επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο, που όλα αυτά τα χρόνια είχε επιλέξει το «δικαίωμα της σιωπής».
Μάλιστα στο τελευταίο επεισόδιο του δικαστικού δράματος η έδρα είχε ρωτήσει τον ίδιο τον Ηγούμενο της Μονής, ως Πνευματικό του Βουλγαράκη, αν του έχει αποκαλύψει τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ, επικαλέστηκε όμως κι εκείνος το απόρρητο της εξομολόγησης. Ωστόσο ο Βουλγαράκης είχε προλάβει να μείνει εκτός φυλακής για ακόμη 14 μήνες.
Τελικά στις 7 Νοεμβρίου 2018 ο Χρήστος Βουλγαράκης αποφυλακίστηκε με το Συμβούλιο να προβλέπει για εκείνον στο υπόλοιπο της ποινής του να έχει ως τόπο διαμονής την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, στο Τρίκορφο.
Έχει επίσης την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο πρώτο 10ημερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής, ενώ στους περιοριστικούς όρους συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Με πληροφορίες από Lamiareport
σχόλια