ΗΠΑ: Εκατοντάδες έφηβοι σε πάρτι εκτέθηκαν στον κορωνοϊό- «Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων»

ΗΠΑ: Εκατοντάδες έφηβοι σε πάρτι εκτέθηκαν στον κορωνοϊό- «Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων» Facebook Twitter
0

Περίπου 300 έφηβοι εκτέθηκαν στον κορωνοϊό σε ένα «pong fest» πάρτι στο Τέξας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Την ώρα του πάρτι, αρκετοί από αυτούς περίμεναν τα αποτελέσματα των τεστ τους για Covid-19 και έκτοτε έχουν διαγνωστεί θετικοί, σύμφωνα με την Σέλι Παρκς, εκπρόσωπο του Austin Homeland Security & Emergency Management.

Τα συγκεκριμένα πάρτι είναι πολύ δημοφιλή στις ΗΠΑ ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να ρίξουν ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ στα ποτήρια των αντιπάλων τους, αναγκάζοντάς τους να πιουν το περιεχόμενο (συνήθως μπίρα ή τεκίλα) και στη συνέχεια να αφαιρέσουν το ποτήρι από το τραπέζι.

Τοπικοί αξιωματούχοι και υγειονομικές αρχές καλούν τώρα όλους όσοι παραβρέθηκαν στο πάρτι να υποβληθούν σε τεστ και να απομονωθούν. 

«Δυστυχώς τα κρούσματα ενδεχομένως θα αυξηθούν επειδή ήταν ένα πολύ μεγάλο πάρτι», δήλωσε η Σάντι Κόξ, δήμαρχος του Lakeway, στη διάρκεια ενός Facebook Live την περασμένη εβδομάδα. 

Σε email στο CNN την Τετάρτη, η Κοξ είπε πως παραμένει ασαφές αν το πάρτι οδήγησε σε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή, σημειώνοντας πως στην πόλη έχουν καταγραφεί 105 περιπτώσεις, 50 εκ των οποίων είναι ακόμη ενεργείς.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM