Σερβία: 18 νεκροί και 382 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες νοσηλείας στο Βελιγράδι

Σερβία: 18 νεκροί και 382 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες νοσηλείας στο Βελιγράδι Facebook Twitter
EPA
0

Η χειρότερη ημέρα από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφεται σήμερα στη Σερβία.

Οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 18 εκ των οποίων οι δέκα στην επαρχία του Σαντζάκ. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό έφτασε τους 370. Καλπάζει και η μεταδοτικότητα της νόσου, αφού από εχθές το μεσημέρι μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκαν αλλά 382 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά νόσησαν 17.724 άτομα.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 130 ασθενείς οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι. Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς η οποία ανέφερε ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα προέρχονται από το Βελιγράδι. Η πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, όπως και την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Εξέφρασε φόβους ότι οι διαδηλώσεις θα επιδεινώσουν την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και χαρακτήρισε ανεύθυνη τη συμπεριφορά όσων συμμετέχουν σ' αυτές. Η κ. Μπραμπιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί το μέτρο της γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο άμεσο μέλλον αν επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση περαιτέρω.

Το σύστημα υγείας στην πρωτεύουσα κινδυνεύει να καταρρεύσει προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ.

«Οι δυνατότητες νοσηλείας των νοσοκομείων αναφοράς για την Covid-19 στο Βελιγράδι έχουν εξαντληθεί. Χθες βράδυ μεταφέραμε δεκάδες ασθενείς σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων εάν ωστόσο συνεχίσουν να αυξάνονται με αυτόν τον ρυθμό τα κρούσματα σύντομα θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα» επισήμανε ο Σέρβος υπουργός Υγείας μετά από σύσκεψη με τους διευθυντές των νοσοκομείων.

Στο Βελιγράδι από σήμερα άρχισαν να εφαρμόζονται τα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε χθες η κυβέρνηση. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όλα τα καταστήματα θα κλείνουν στις 9:00 η ώρα το βράδυ, ενώ είναι περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που θα εισέρχονται στα καταστήματα, ανάλογα με το εμβαδόν τους.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Κόσοβο όπου από εχθές κατέληξαν 8 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 207 νέα κρούσματα. Στο Κόσοβο απεβίωσαν, συνολικά, 94 άτομα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις συνομιλίες Τουρκίας–Ισραήλ για αποφυγή στρατιωτικών συγκρούσεων στη Συρία

Ανάλυση / Συγκρατημένη αισιοδοξία στις συνομιλίες Τουρκίας–Ισραήλ για αποφυγή στρατιωτικών συγκρούσεων στη Συρία

Τουρκία και Ισραήλ ξεκίνησαν συνομιλίες για αποτροπή στρατιωτικών συγκρούσεων στη Συρία - Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» - Τι ρόλο παίζουν ΗΠΑ και Αζερμπαϊτζάν
LIFO NEWSROOM
O Ζελένσκι απορρίπτει την πασχαλιάτικη εκεχειρία Πούτιν: «Παίζει με την ανθρώπινη ζωή»

Διεθνή / Ζελένσκι: Θα τηρήσουμε την πασχαλινή εκεχειρία «αν την τηρήσει και η Ρωσία»

Νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για προσχηματική πασχαλινή εκεχειρία, την ώρα που συνεχίζονται ρωσικές επιθέσεις - Πού οδηγείται η ειρηνευτική διαδικασία
LIFO NEWSROOM
Οι influencer στα social media τροφοδοτούν τον μισογυνισμό στα σχολεία, προειδοποιούν Βρετανοί εκπαιδευτικοί

Διεθνή / Οι influencer στα social media τροφοδοτούν τον μισογυνισμό στα σχολεία, προειδοποιούν Βρετανοί εκπαιδευτικοί

Ανησυχητικά ευρήματα από νέα δημοσκόπηση: Το 60% των εκπαιδευτικών διαπιστώνει αρνητική επίδραση στη συμπεριφορά των μαθητών λόγω διαδικτυακών προσωπικοτήτων όπως ο Άντριου Τέιτ
LIFO NEWSROOM
Έρευνα: Μασκ και τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τη φήμη ενός brand

Διεθνή / Έρευνα: Μασκ και τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τη φήμη ενός brand

Ο αντίκτυπος της σχέσης με άτομα με επιρροή στο «σημερινό πολύ διχασμένο περιβάλλον» δεν μπορεί να υποτιμηθεί, ειδικά με μια βαθιά πολωμένη προσωπικότητα όπως ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με την έρευνα
LIFO NEWSROOM