Εκπρόσωπος Πούτιν για Αγία Σοφία: Οι Ρώσοι θα επωφεληθούν, επειδή δεν θα πληρώνουν εισιτήριο

Εκπρόσωπος Πούτιν για Αγία Σοφία: Οι Ρώσοι θα επωφεληθούν, επειδή δεν θα πληρώνουν εισιτήριο Facebook Twitter
ΕPA
0

Από μία απρόσμενη σκοπιά σχολίασε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καταλήγοντας ότι «θα ωφεληθούν» οι Ρώσοι τουρίστες, επειδή δεν θα πληρώνουν εισιτήριο.

«Οι Τούρκοι εταίροι εξήγησαν ότι τα πάντα θα προστατευθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ότι όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν την Αγία Σοφία», δήλωσε αρχικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ. «Επιπλέον, ήταν αρκετά ακριβά τα εισιτήρια για το μουσείο της Αγίας Σοφίας. Τώρα, δεν θα υπάρχουν εισιτήρια και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Από αυτή την άποψη, οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Παράλληλα, σημείωσε ότι το Κρεμλίνο σέβεται τη θέση της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, αλλά σημείωσε ότι διαφέρει από εκείνη της κυβέρνησης. 

Ο Πεσκόφ δήλωσε ακόμη ότι δεν αναμένει να επηρεαστούν οι σχέσεις Ρωσίας- Τουρκίας από το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ενώ επεσήμανε τις ομοιότητες μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας «Είναι και οι δύο υπεύθυνοι για τα λεγόμενά τους, έχουν και οι δύο τον έλεγχο της κατάστασης και μπορούν να παίρνουν υπεύθυνες και γρήγορες αποφάσεις».

Την περασμένη Δευτέρα ο Πούτιν είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης- σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου- ο Ρώσος πρόεδρος είχε επιστήσει την προσοχή στον ομόλογό του «στη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε στη Ρωσία η αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας».

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του «έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις, σημειώνοντας ότι η πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού θα είναι εγγυημένη για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ξένων πολιτών, όπως και ότι θα διατηρηθούν τα χριστιανικά ιερά», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από news.ru, Anadolu

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM