Εκπρόσωπος Πούτιν για Αγία Σοφία: Οι Ρώσοι θα επωφεληθούν, επειδή δεν θα πληρώνουν εισιτήριο

Εκπρόσωπος Πούτιν για Αγία Σοφία: Οι Ρώσοι θα επωφεληθούν, επειδή δεν θα πληρώνουν εισιτήριο Facebook Twitter
ΕPA
0

Από μία απρόσμενη σκοπιά σχολίασε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καταλήγοντας ότι «θα ωφεληθούν» οι Ρώσοι τουρίστες, επειδή δεν θα πληρώνουν εισιτήριο.

«Οι Τούρκοι εταίροι εξήγησαν ότι τα πάντα θα προστατευθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ότι όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν την Αγία Σοφία», δήλωσε αρχικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ. «Επιπλέον, ήταν αρκετά ακριβά τα εισιτήρια για το μουσείο της Αγίας Σοφίας. Τώρα, δεν θα υπάρχουν εισιτήρια και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Από αυτή την άποψη, οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Παράλληλα, σημείωσε ότι το Κρεμλίνο σέβεται τη θέση της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, αλλά σημείωσε ότι διαφέρει από εκείνη της κυβέρνησης. 

Ο Πεσκόφ δήλωσε ακόμη ότι δεν αναμένει να επηρεαστούν οι σχέσεις Ρωσίας- Τουρκίας από το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ενώ επεσήμανε τις ομοιότητες μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας «Είναι και οι δύο υπεύθυνοι για τα λεγόμενά τους, έχουν και οι δύο τον έλεγχο της κατάστασης και μπορούν να παίρνουν υπεύθυνες και γρήγορες αποφάσεις».

Την περασμένη Δευτέρα ο Πούτιν είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης- σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου- ο Ρώσος πρόεδρος είχε επιστήσει την προσοχή στον ομόλογό του «στη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε στη Ρωσία η αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας».

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του «έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις, σημειώνοντας ότι η πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού θα είναι εγγυημένη για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ξένων πολιτών, όπως και ότι θα διατηρηθούν τα χριστιανικά ιερά», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από news.ru, Anadolu

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Καταζητείται τρία χρόνια αφού άρπαξε τα παιδιά του και κρύφτηκε στην άγρια φύση

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Καταζητείται τρία χρόνια αφού άρπαξε τα παιδιά του και κρύφτηκε στην άγρια φύση

Πολλοί υποψιάζονται ότι ο Φίλιπς λαμβάνει βοήθεια από υποστηρικτές, καθώς η απομονωμένη περιοχή στην οποία κρύβεται είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να απομονωθούν από την κοινωνία
LIFO NEWSROOM
Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές

Διεθνή / Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια απάντηση στο Ιράν μπορεί να έρθει στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του Γιομ Κιπούρ
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Τραμπ κάνει προεκλογική εκστρατεία στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει;

Διεθνή / Γιατί ο Τραμπ κάνει προεκλογική εκστρατεία στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει;

Ο Τραμπ έχασε την Καλιφόρνια με μεγάλη διαφορά το 2020, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ψήφους, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ Ρεπουμπλικανός υποψήφιος
LIFO NEWSROOM