Στο Κάιρο εκτάκτως ο Δένδιας - Κοντά σε συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες

Στο Κάιρο εκτάκτως ο Δένδιας - Κοντά σε συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες Facebook Twitter
Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, θα είναι η οριοθέτηση AOZ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου - ΕUROKINISSI
0

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας που θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα είναι η οριοθέτηση AOZ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το «Βήμα», Ελλάδα και Αίγυπτος βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, δεν αποκλείεται, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η συμφωνία, η οποία με βάση όλες τις ενδείξεις θα αφορά σε μερική οριοθέτηση, να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Τι μεταδίδουν τα αιγυπτιακά μέσα

Όπως μεταδίδουν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι θα υποδεχτεί στο υπουργείο τον Έλληνα ομόλογό του.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί θα συμμμετάσχουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα see.news, «πηγές επιβεβαίωσαν πως θα υπάρξει συναίνεση μεταξύ τω δύο πλευρών στην υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, τονίζοντας πως μετά την υπογραφή οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ο Δένδιας ανακοίνωσε πως θα επισκεπτόταν την Αίγυπτο για να σφραγίσει μια ανάλογη συμφωνία» .

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM