Στην Ελλάδα υπάρχουν μειοψηφίες ανορθολογισμού, που συχνά αγγίζει τα όρια της παράνοιας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στη συζήτηση για τις συνέπειες του κορωνοϊού.
«Πάρα το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συντάσσεται με τις επιταγές των ειδικών, υπάρχουν μικρές μειοψηφίες ανορθολογισμού που συχνά αγγίζει τα όρια της παράνοιας», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και συμπλήρωσε:
«Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτές τις εστίες ανορθολογισμού να σταθούμε όλοι με υπευθυνότητα και αν μη τι άλλο να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε βασικές πολιτικές επιλογές που μας επιτάσσουν οι ειδικοί. Όπως για παράδειγμα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας που στο παρόν στάδιο της πανδημίας είναι το πιο σίγουρο μέσο για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας χωρίς να υποστούμε τις αρνητικές συνέπειες από ένα περαιτέρω περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας».
«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εύκολες ρητορικές κορώνες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην μετατραπεί η συζήτηση για αυτή τη σοβαρή υπόθεση σε μια άγονη κομματική διαμάχη. «Υπάρχουν πεδία στα οποία μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τις πολιτικές μας διαφωνίες. Σήμερα όμως προέχει η αλήθεια και η κοινή δράση», ανέφερε ακόμη.
«Ο κορωνοϊός μπορεί να ακολουθεί τη δική του εξέλιξη, αποκτά νέους τρόπους διασποράς, αποκτά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να συμφωνήσουν σε μια ελάχιστη κοινή βάση. Ό,τι αποφάσεις οι οποίες παίρνονται, παίρνονται με γνώμονα τα πορίσματα της επιστήμης αλλά και με την παραδοχή ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, δυναμικές και γι' αυτό και απαιτούν σύνθετα και δυναμικά μοντέλα τα οποία θα ανταποκρίνονται στην κάθε στιγμή», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Η συζήτηση πραγματοποιείται στη Βουλή και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Μετά τον πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών κομμάτων και ενός ή δύο υπουργών, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 7.9.2020
σχόλια