Μύδροι Τσίπρα για τα 2 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ και την διαχείριση της καταστροφής μετά τον «Ιανό»

Μύδροι Τσίπρα για τα 2 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ και την διαχείριση της καταστροφής μετά τον «Ιανό» Facebook Twitter
Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για κορωνοϊό, Ιανό και πακέτο 2 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ (Eurokinissi)
0

Αιχμηρή κριτική άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης τόσο στο ζήτημα του κορωνοϊού όσο και της κακοκαιρίας Ιανός.

«Τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Δεν δείχνετε όμως τα ίδια αντανακλαστικά για τα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβαση του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σπεύδει να δώσει επιπλέον 2 εκατ. στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν βάσει νόμου.

Κατά τον ίδιο, σε μια περίοδο που τα κανάλια αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η κυβέρνηση εμφανίζεται σαν «τοκογλύφος»: «Για να τους δώσετε λεφτά για τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική».

Ζήτησε δε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ακυρώσει την καμπάνια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. «Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία. Μην ευτελίζετε άλλο με αυτό τον τρόπο τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση, δεν θα σωθείτε από αυτό».

Ο πρώην πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν χρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες και αντίθετα προσφέρει χρήματα στα ΜΜΕ, «πάλι χωρίς όρους και κριτήρια».

Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση ότι για 4 ημέρες μετά την καταστροφή από τον Ιανό, δεν είχε επισκεφτεί κυβερνητικό κλιμάκιο τις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, όπως ούτε η δημοτική και η περιφερειακή αρχή.

«Η Καρδίτσα πνίγηκε και ο κ. Μητσοτάκης πήγε καθυστερημένα μετά από έξι ημέρες και πήγε σαν τον κλέφτη. Αλλά τους υπαίτιους της καταστροφής, τους έκρυψε κάτω από τις γενναίες φτερούγες του. Και αναφέρομαι στον εδώ και πάνω από 10 χρόνια περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, από τις 7000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, το 80% έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές στο 60 έως 90% της εμπορικής τους περιουσίας «και η κυβέρνηση ομιλεί για «βοήθεια» κοροϊδία των 8.000 ευρώ, όταν οι ζημιές τους ξεπερνούν τις 50.000 έως 200.000 ευρώ», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε δε σε καταγγελίες πως δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής στους πληγέντες κατοίκους της Καρδίτσας. «Εσείς έχετε την ευθύνη, εσείς είστε κυβέρνηση αν είναι αληθείς ή όχι αυτές οι καταγγελίες»

Κλείνοντας, επισήμανε ότι μια εβδομάδα μετά την καταστροφή, υπάρχουν ακόμη χωριά αποκλεισμένα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται «με ρυθμό χελώνας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ