Σκληρή απάντηση Βίλντερς σε Ερντογάν μετά τη μήνυση: Είσαι αποτυχημένος!

Σκληρή απάντηση Βίλντερς σε Ερντογάν μετά τη μήνυση: Είσαι αποτυχημένος! Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» τη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του ηγέτη της ολλανδικής ακροδεξιάς, που ανήρτησε ένα σατιρικό σκίτσο του Τούρκου προέδρου στο Twitter.

Ο Ρούτε απευθύνθηκε απευθείας στον Ερντογάν, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό και ενώπιον πολλών Ολλανδών δημοσιογράφων.

«Έχω ένα μήνυμα για τον πρόεδρο Ερντογάν και είναι πολύ απλό: στην Ολλανδία, θεωρούμε την ελευθερία της έκφρασης το μεγαλύτερο αγαθό και αυτό περιλαμβάνει σκίτσα, μεταξύ άλλων σκίτσα πολιτικών», δήλωσε σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NOS.

«Δηλαδή ο άνθρωπος που με αποκαλεί φασιστή και προηγουμένως κατονόμασε ολόκληρη την Ολλανδία φασιστική χώρα και κατάλοιπο του Ναζισμού πρόκειται να ασκήσει κατηγορίες εναντίον μου; (Γύρισε) ο κόσμος ανάποδα. Αποτυχημένος!» είπε.

Ο Γκεέρτ Βίλντερς δημοσίευσε το Σάββατο στο Twitter ένα σκίτσο του Τούρκου προέδρου, με μια βόμβα στο κεφάλι, συνοδευόμενο από τη λέξη «τρομοκράτης».

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση σήμερα στην Άγκυρα σε βάρος του Βίλντερς, κατηγορώντας τον για «φασισμό».

«Μια μήνυση σε βάρος ενός Ολλανδού πολιτικού, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, είναι απαράδεκτη», επισήμανε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως η άποψή του διαβιβάστηκε στις τουρκικές αρχές «μέσω των κανονικών διπλωματικών οδών».

Ο Μαρκ Ρούτε ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες που τάχθηκε στο πλευρό του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στόχου προσωπικών επιθέσεων εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε σε μποϊκότάζ των γαλλικών προϊόντων.

Η μήνυση κατά του Βίλντερς «ξεπερνά κάθε όριο», εκτιμά ο Ρούτε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM