«Απογειώθηκε» ο Dow Jones μετά τις ανακοινώσεις για εμβόλιο, πτώση στον δείκτη τεχνολογίας Nasdaq

«Απογειώθηκε» ο Dow Jones μετά τις ανακοινώσεις για εμβόλιο, πτώση στον δείκτη τεχνολογίας Nasdaq Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε χθες μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού μετά τις ανακοινώσεις για αποτελεσματικό κατά 90% εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, των εταιρειών Pfizer και BioNTech.

Ο Dow Jones σημείωσε με θεαματική άνοδο σπάζοντας μάλιστα το ρεκόρ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Wall Street, ενώ αντίθετα ο τομέας της τεχνολογίας υποχώρησε.


Ο της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 834,57 μονάδων (+2,95%), στις 29.157,97 μονάδες ενώ ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν μεγάλα ονόματα του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε αντίθετα με πτώση 181,45 μονάδων (–1,53%), στις 11.713,78 μονάδες.


Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 41,06 μονάδων (+1,17%), στις 3.550,65 μονάδες.


Ο τίτλος της αμερικανικής φαρμακευτικής Pfizer «απογειώθηκε» (+7,68%), ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech (+13,91%).

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM