Ισπανία: Σε καραντίνα ο βασιλιάς Φελίπε- Ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Ισπανία: Σε καραντίνα ο βασιλιάς Φελίπε- Ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας μπήκε σε καραντίνα, καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

«Ένα πρόσωπο με το οποίο είχε χθες επαφή, σήμερα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό», ανακοίνωσε το παλάτι. Ο Φελίπε θα μείνει σε καραντίνα για 10 ημέρες, για προληπτικούς λόγους, ενώ αναβλήθηκαν όλες οι επίσημες υποχρεώσεις του για αυτό το διάστημα.

Η βασίλισσα Λετίθια και οι δύο κόρες τους θα συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους. Η πριγκίπισσα Λεονόρ, διάδοχος του θρόνου, είχε μπει σε καραντίνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν συμμαθητής της μολύνθηκε από τον κορωνοϊό. Η ίδια ήταν αρνητική στον ιό.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε ότι η χώρα ενδέχεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν σήμερα ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζεται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Στο μεταξύ σήμερα άνοιξαν ξανά τα εστιατόρια και τα μπαρ στην Καταλονία, έπειτα από πέντε εβδομάδες. Επίσης λειτουργούν ξανά τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι αίθουσες μουσικής και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ, όπως και αυστηροί περιορισμοί στην υπόλοιπη χώρα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις

Διεθνή / Γάζα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις

Το βίντεο διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού - Τα πτώματα 15 εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις βρέθηκαν σε «ομαδικό τάφο» μετά το περιστατικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από την φονική επίθεση στην Υεμένη - «Ουπς, δεν θα γίνει καμιά επίθεση από αυτούς τους Χούτι»

Διεθνή / Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από την φονική επίθεση στην Υεμένη - «Ουπς, δεν θα γίνει καμιά επίθεση από αυτούς τους Χούτι»

Ο Τραμπ δημοσιοποίησε βίντεο που κατ’ αυτόν δείχνει δεκάδες μαχητές του κινήματος των Χούτι καθώς σκοτώνονται σε αμερικανικό βομβαρδισμό στην Υεμένη
LIFO NEWSROOM