ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.12.2020 | 22:09

Αρνούμαι.

Τελικά στην εποχή που ζούμε είμαστε εμείς οι χαμένοι που δεν κλαιγόμαστε για όσα περάσαμε για το μπούλινγκ που φάγαμε μικροί κλπ. Όταν λες τέτοια άκυρα σε προωθούνε η μίρλα πουλάει και ας μην έχει καμία σχέση με αυτό που θες να κάνεις. Όταν κρατάς μερικά πράγματα για τον εαυτό σου πρέπει να προσπαθείς δυο και τρεις φορές περισσότερο και ας το αξίζεις. Είναι παράλογο και άδικο να τιμωρείται η αξιοπρέπεια αλλά δεν πρόκειται να κλαφτώ ποτέ και ας ξέρω ότι σε πολλές περιπτώσεις θα γινόταν η ζωή μου πιο εύκολη.
1
 
 
 
 
σχόλια
Πιστεύω πως αυτό που λέτε οφείλεται στο ότι ο μέσος άνθρωπος νιώθει πιο καλά με τον εαυτό του όταν οικτίρει κάποιον παρά όταν θαυμάζει την επιτυχία του άλλου χωρίς φθόνο. Γι' αυτό και όσο περισσότερο κλαίγεται κανείς μπροστά του για την άδική του μοίρα, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να μαζέψει "ελεημοσύνες" με τη μορφή μεγαλύτερης συμπαράστασης, παρουσίασης ευκαιριών και προώθησης.Αν δεν καταφεύγετε σε δακρύβρεχτες ιστορίες βιοπορισμού ή bullying/κακοποίησης στο παρελθόν, οι μέσοι άνθρωποι τείνουν να υποθέτουν ότι "τα βρήκατε όλα έτοιμα" ή ήσαστε "εκ γεννησιμιού προνομοιούχος/-α" και καταλήγουν να σας μισούν ή και να σας φθονούν κρυφά γι' αυτό. Το ίδιο ισχύει και για όσους πράγματι τα βρήκαν πολύ δύσκολα και έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν, αλλά σήμερα που είναι επιτυχημένοι και δεν εμμένουν πολύ σε συγκινητικές ιστορίες από το παρελθόν, θα παρατηρήσετε ότι εισπράττουν μια καχυποψία από τις πλατιές μάζες, που οφείλεται στο φθόνο (κοινώς, κατηγορούν τους αυτοδημιούργητους ότι "πάτησαν επί πτωμάτων" ή ότι "πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο" κι ας μην ισχύει στ' αλήθεια).Ευτυχώς, οι άνθρωποι που διακρίνουν την κίβδηλη μίρλα δεν είναι σπάνιοι και αυτοί στ' αλήθεια νοιάζονται για την ποιότητα του χαρακτήρα σας σήμερα. Μακάρι οι περισσότερες συναλλαγές σας, λοιπόν, να είναι με ανθρώπους που προωθούν κάποιον σαν κι εσάς, δηλαδή κάποιον που προσπαθεί και δεν το βάζει κάτω και όχι όποιον ποντάρει στο αίσθημα του οίκτου φορτώνοντας την παραμικρή του ατυχία στο ότι ο μπαμπάς του δεν τον αγκάλιαζε αρκετά όταν ήταν μικρός.
Scroll to top icon