Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν «κέρδισε» το τζακπoτ στο Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν «κέρδισε» το τζακπoτ στο Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο Facebook Twitter
EPA
0

Σε ταμείο, όπου πρόεδρος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να κατέληξε μέρος του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Βirgün, το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο επρόκειτο να μοιράσει 100 εκατ. τουρκικές λίρες σε τέσσερις τυχερούς. Τελικά στην κλήρωση της Πέμπτης βρέθηκε μόνον ένας τυχερός λαχνός με τους αριθμούς 9884757 σε επαρχία τστη δυτική Τουρκία, με τον τυχερό του κάτοχο να λαμβάνει το ένα τέταρτο του συνολικού ποσού, δηλαδή 25 εκατ. λίρες (κάπου 3,3 εκατ. δολάρια).

Ωστόσο, επειδή τα άλλα τρία λαχεία παρέμειναν απούλητα, το υπόλοιπο ποσό των 75 εκατ. τουρκικών λιρών κατέληξε στο Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας (TVF). 

Νωρίτερα, ωστόσο, είχε ανακοινωθεί ότι η κλήρωση θα συνεχιζόταν μέχρις ότου ένας λαχνός κερδίσει το τζακπότ.

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν «κέρδισε» το τζακπoτ στο Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο Facebook Twitter

Το Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας ιδρύθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν προ πενταετίας με «στόχο να αναπτύξει και να αυξήσει την αξία των στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της Τουρκίας και να παρέχει πόρους για επενδύσεις». Πρόεδρος του εν λόγω ταμείου αυτοδιορίστηκε ο Ερντογάν τον Σεπτέμβριο, ενώ ο γαμπρός του και πρώην ΥΠ ΟΙΚ της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου τον περασμένο Νοέμβριο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δώρισαν 3.500 λίρες σε τράπεζα τροφίμων που άδειασαν διαρρήκτες - «Γιατί όχι 50.000 λίρες;», ρωτάει ένας χρήστης στο X
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ