Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης Facebook Twitter
Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Eurokinissi)
0

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι νέοι υφυπουργοί Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού αντίστοιχα ορκίστηκαν τελευταίοι στη σειρά μετά την ορκωμοσία των 18 νέων μελών του κυβερνητικού σχήματος που προηγήθηκαν σε τρεις δόσεις, λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία της πρώτης ομάδας στις 11 το πρωί με τους Κωστή Χατζηδάκη, Κώστα Σκρέκα, Μάκη Βορίδη, Σπήλιο Λιβανό, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Στέλιο Πέτσα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Θοδωρής Λιβάνιος, Χρήστος Ταραντίλης, Ζέττα Μακρή, Άγγελος Συρίγος, Μαρία Συρεγγέλα και Γιώργος Κώτσηρας στις 11:45.

Τελευταίοι στις 12:30 ορκίστηκαν οι κ.κ. Αμυράς και Γιατρομανωλάκης.

Ο έως τώρα Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προερχόμενος από το Ποτάμι, ορίστηκε χθες υφυπουργός αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού και μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι το πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο άτομο σε κυβέρνηση της χώρας.

Λίγο μετά την ανακοίνωσή του ονόματός του ο κ Γιατρομανωλάκης έκανε την πρώτη του δήλωση αποκλειστικά στο Lifo.gr: «Στη σημερινή Ελλάδα δεν έχουν χώρο στερεότυπα και προκαταλήψεις. Μια συμπεριληπτική κοινωνία στην οποία όλα τα μέλη της έχουν ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες παρά τις διαφορές τους, δεν είναι μόνο το σωστό και δίκαιο, είναι και προς όφελος όλων. Το ίδιο και μια συμπεριληπτική κυβερνητική πολιτική που αναγνωρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό ως πυλώνα της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης της χώρας μας».

Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης Facebook Twitter
Ορκίστηκαν ο Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Eurokinissi)

Ο Γιώργος Αμυράς το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση.

Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη βουλευτής της Β' Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παραιτήθηκε από βουλευτής τον Απρίλιο του ίδιου έτους προκειμένου να κατέβει υποψήφιος στην Ευρωβουλή. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 διεκδίκησε και κατέλαβε θέση στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία, ως υποψήφιος βουλευτής στα Ιωάννινα.

Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης Facebook Twitter
Με τον πολιτικό όρκο των Αμυρά και Γιατρομανωλάκη ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος (Eurokinissi)
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ