Ρωσία: Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στη σύζυγο του Ναβάλνι μετά τις διαδηλώσεις

Ρωσία: Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στη σύζυγο του Ναβάλνι μετά τις διαδηλώσεις Facebook Twitter
Ρωσία: Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στη σύζυγο του Ναβάλνι μετά τις διαδηλώσεις (EPA)
0

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε στη σύζυγο του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι πρόστιμο περίπου 265 δολ. για παραβίαση των κανονισμών διαμαρτυρίας, επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση για την απελευθέρωσή του.

Δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους σε δεκάδες ρωσικές πόλεις την Κυριακή, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και απαιτώντας από τις αρχές να απελευθερώσουν τον Ναβάλνι, ο οποίος φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα, επιστρέφοντας από την Γερμανία.

Η σύζυγός του, Γιούλια Ναβάλναγια, συμμετείχε σε διαδήλωση στη Μόσχα που πραγματοποιήθηκε παρά τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έλαβαν οι αρχές της πόλης.

Τέθηκε άμεσα υπό κράτηση και κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε συγκέντρωση, που δεν είχε λάβει άδεια.

Η δικηγόρος της είπε ότι σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση.

Παράλληλα, Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό έως τις 23 Μαρτίου, η εκπρόσωπος του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι Κίρα Γιαρμίς, όπως ανακοίνωσε δικαστήριο της Μόσχας. Οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν σχετικό άρθρο του Ποινικοί Κώδικα περί παραβίασης των επιδημιολογικών κανόνων υγιεινής.

Νωρίτερα είχαν τεθεί με δικαστική απόφαση σε κατ' οίκον περιορισμό έως τις 23 Μαρτίου για τους ίδιους λόγους ο Όλεγκ Ναβάλνι, αδελφός του Αλεξέι Ναβάλνι, το μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot Μαρία Αλιόχινα , η πρόεδρος του σωματείου «Συμμαχία Γιατρών» Αναστασία Βασίλιεβα, ο συντονιστής του γραφείου του Ναβάλνι στην Μόσχα Όλεγκ Στεπάνοφ και η δικηγόρος και συνεργάτης του «Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς» Λιουμπόφ Σόμπολ.

Η αστυνομία διέλυσε χθες τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη Ρωσία και προχώρησε σε περισσότερες από 5.300 συλλήψεις διαδηλωτών, οι οποίοι αψήφησαν το σφοδρό ψύχος και την απειλή προσαγωγής τους και βγήκαν για δεύτερο σαββατοκύριακο στους δρόμους.

Με πληροφορίες του Associated Press/TASS/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM