Η General Motors κλείνει προσωρινά 3 εργοστάσια - Παγκόσμια έλλειψη τσιπ λόγω πανδημίας

Η General Motors κλείνει προσωρινά 3 εργοστάσια - Παγκόσμια έλλειψη τσιπ λόγω πανδημίας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, που πλήττεται όπως και όλος ο τομέας από έλλειψη εξαρτημάτων μικροηλεκτρονικής (τσιπ), θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της σε τρία εργοστάσια, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, από την επόμενη εβδομάδα.

Για τον ίδιο λόγο, η εταιρεία θα μειώσει στο μισό την παραγωγή της στο εργοστάσιο Μπουπγιεόνγκ 2, στη Νότια Κορέα.

Για όσο διάστημα η διαθεσιμότητα των μικροκυκλωμάτων παραμένει αβέβαιη, ο όμιλος θα επανεξετάζει την κατάσταση σε εβδομαδιαία βάση.

Τα τσιπ είναι άκρως απαραίτητα στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά χρησιμοποιούνται ευρέως και σε πολλούς άλλους τομείς. Η ζήτησή τους «εκτοξεύτηκε» μετά την έναρξη της πανδημίας, κυρίως λόγω της τηλεργασίας.

Με την εντυπωσιακή ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας τους τελευταίους μήνες, οι κατασκευαστές ημιαγωγών, εταιρείες που εδρεύουν κυρίως στην Ασία, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ζήτηση. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen στη Γερμανία και η Ford στις ΗΠΑ αναγκάστηκαν να μειώσουν προσωρινά την παραγωγή τους σε ορισμένες μονάδες τους.

Η General Motors ανέφερε ότι συνεργάζεται στενά με τους προμηθευτές της για να περιορίσει τις επιπτώσεις στα εργοστάσιά της. «Όμως η έλλειψη ημιαγωγών θα επηρεάσει την παραγωγή το 2021», επισήμανε.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι εργαζόμενοι στις μονάδες του Καναδά και των ΗΠΑ θα λαμβάνουν περίπου το 75% του μισθού τους στο διάστημα που θα μείνουν κλειστές, μέσω των επιδομάτων ανεργίας και άλλης, επιπρόσθετης οικονομικής βοήθειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM
«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM