Πριν το Πάσχα η προσωρινή σύνταξη σε πάνω από 100.000 δικαιούχους

Πριν το Πάσχα η προσωρινή σύνταξη σε πάνω από 100.000 δικαιούχους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πριν τις εορτές του Πάσχα θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη η καταβολή της προκαταβολής συντάξεων στους χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι περιμένουν τέσσερα χρόνια την απονομή της κύριας σύνταξής τους.

Ο υπουργός παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι η ρύθμιση για καταβολή προσωρινής σύνταξης ύψους έως 384 ευρώ αφορά περίπου 100 - 105.000 συνταξιούχους.

«Η τροπολογία προβλέπει την προκαταβολή σύνταξης έως 384 ευρώ σε όσους ασφαλισμένους ΕΦΚΑ έχουν υποβάλλει ή πρόκειται να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης για να έχουν ένα εισόδημα μέχρι την απονομή της προσωρινής και μετά της οριστικής σύνταξης.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι επιλύεται το πρόβλημα αλλά υπάρχει μια ανακούφιση. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ μπορεί σε περίπου 2 μήνες να χορηγηθεί αυτή η προκαταβολή» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «έχει δηλωθεί ότι υπάρχουν 155.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις από 190.000 το 2019. Περίπου 100.000 με 105.000 είναι όσοι δικαιούνται την προκαταβολή σύνταξης καθώς για τους υπόλοιπους έχει ήδη χορηγηθεί η προσωρινή».

Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε επίσης νέα τρίμηνη παράταση για την πληρωμή οφειλών 800.349 ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που προέκυψε από την εκκαθάριση «σκούπα» ασφαλιστικών εισφορών προηγούμενων ετών.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM